Šta je novo?

Poslednje odgledane serije 2026

Nov bear je za izbegavanje, toliko patetike da bi I Netflix pozavideo.Pravi se nepotrebna drama dok je prica predvidljiva I sablonska

• Like
Reagovanja: Ira
Blue Bloods (2010-2024)
10. sezona
gledao sam je ranije premijerno ali na preskok. sada sam gledao epizode koje tada nisam gledao i malo se podsetio nekih. uglavnom, ovu sezonu slabo pamtim, tj. kad se sabere i oduzme lošija je od prethodnih. u nekim epizodama su preterali sa brojem priča, dešavalo se da ih bude barem 4. previše mesta su dali mišljenjima drugih o porodici Regan. a ima i fazon "puj pike ne važi". ako neko iz stalne postave doživi nešto traumatično, to se u ranijim sezonama provlačilo kroz nekoliko epizoda a u ovoj je to manji deo jedne epizode

Sight Unseen (2024-2025)
2. sezona
prvu nisam gledao. dobra stvar je što sezona nema više od 10 epizoda. odlična stvr je što je posvećena pažnja slabovidim/slepim osobama i što je glavna glumica u stvarnosti slabovida. a ovako, nije ni čudo što je serija otkazana nakon druge sezone. tanka priča, ukratko

A zamisli nekad istu seriju i branim i pljujem 😂😂 Pošto su ljudi na ovoj temi skloni tome da idu iz krajnosti u krajnost i preterivanju i kad hvale i kad daju antipreporuku. Tipa za onu "A Knight of the Seven Kingdoms"... podjednako su mi smešne i apsurdne bile izjave kako je fantastično i zaslužuje 11/10 i ono gde napljuju seriju i daju joj ocenu 2/10 zbog 2-3 scene vulgarnijeg humora.

Ja upalio prvu epizodu tog Knight-a, video u prvih 3 minuta da se lik istovari sa sve kamerom u fokusu, ugasio.

Ako je to neki "Umetnicki pristup" svakako me ne zanima da gledam tu vrstu "Umetnosti". Bacio sam Giros u kantu, sto je ... greh za 8 krug pakla.

Tek kasnije sam skapirao da je Gejmotron univerzum, tako da je ispalo dobro jer sam jedan od retkih koji nije odgledao tu seriju, zbog uzasno lose i slow-burn prve sezone

Mozda sam pogresio jer kazu ljudi da zbog nekih specificnih likova i scena zaista treba odgledati Game of Thrones i da je u periodu 2-7 sezone serija bila vrhunska, pa cu joj nekada dati priliku ponovo

Sa ove distance sad, po.meni GoT je postavila standarde u nekim stvarima. Generalno ima tu svega i svacega, al u poredjenju sa onim sta se sve danas hajpuje, GoT je jos i remek delo.

Da se osvrnem na tu dijareicnu scenu u Knightu . Ti je moglo da ostavi WOW efekat samo na ove neke nove generacije koji euforicno padaju u trans na primitivizam i vulgarnost jer sve iole smisleno gde treba da stave barem dve sive celije u pogon im izaziva mucninu i gadjenje.

Ja upalio prvu epizodu tog Knight-a, video u prvih 3 minuta da se lik istovari sa sve kamerom u fokusu, ugasio.

Ako je to neki "Umetnicki pristup" svakako me ne zanima da gledam tu vrstu "Umetnosti". Bacio sam Giros u kantu, sto je ... greh za 8 krug pakla.

Tek kasnije sam skapirao da je Gejmotron univerzum, tako da je ispalo dobro jer sam jedan od retkih koji nije odgledao tu seriju, zbog uzasno lose i slow-burn prve sezone

Mozda sam pogresio jer kazu ljudi da zbog nekih specificnih likova i scena zaista treba odgledati Game of Thrones i da je u periodu 2-7 sezone serija bila vrhunska, pa cu joj nekada dati priliku ponovo
Isto.
Posle 10 minuta gledanja prve epizode digao sam ruke od serijala, neću više da mazohijam kao sa Alien-om, koji sam gurao do neke 6. ili 7. epizode i digao ruke, ne mogu da verujem kakvo smeće su uspeli da naprave na konto kultnog serijala filmova, koji mi je btw, jedan od omiljenih, sa izuzetkom Romulusa koji je tu na nivou smeća od serije.

Isto.
Posle 10 minuta gledanja prve epizode digao sam ruke od serijala, neću više da mazohijam kao sa Alien-om, koji sam gurao do neke 6. ili 7. epizode i digao ruke, ne mogu da verujem kakvo smeće su uspeli da naprave na konto kultnog serijala filmova, koji mi je btw, jedan od omiljenih, sa izuzetkom Romulusa koji je tu na nivou smeća od serije.
Ja sam juče nastavio sa mazohizmom u vidu From-a 🤣 ali gledam ga poput jutarnjeg programa.. za Alien se slažem (takođe prekinuo), a viteza sam odgledao (overrated).

Juce izbindzovah WB i pored odlicne produkcije i fotografije, prica je prepuna raznih nelogicnosti.
Humora u seriji zapravo i nema, a pokusaji istog se svode na krindz.
ALi svakako vredi pogledati, brzo prodje vreme.
Ocena je prenaduvana.. ali ipak je 10x bolja od recimo From.

filmskih 6.8/10

Generalno ima tu svega i svacega, al u poredjenju sa onim sta se sve danas hajpuje, GoT je jos i remek delo.
Znas kako, vecinu super klipova koje sam video koji mi iskacu kao YT / Insta reel-ovi - Tywin, Sandor, onaj debeli celavi evnuh, Davos, ona mega-velika plava zena, Jorah (znam im imena bez da sam gledao seriju, to ti kaze dovoljno) - to su sve likovi iz naknadnih sezona koji nisu u prvoj

Kapiram da je serija evoluirala i da kasnije dobija gledanu vrednost, ali eto mene ja ta prva sezona odbila bas, jos dok je isla redovno, ne znam zasto .. Mozda sto je fokus previse na Starkove i Lanistere

Zašto gledati seriju od 8 sezona, kad postoji Instagram reel od 30 sekundi?
Serija prati radnju knjiga po kojima je (uglavnom) snimana. Pošto radnja traje nekoliko godina, normalno je da nisu svi likovi prisutni od prve do poslednje epizode. Neki čak i opravdano (napr. ostali su bez glave...).
Greška sa GoT je što su krenuli u snimanje bez završene priče (bez završenih knjiga). Pa smo dobili kraj takav kakav je... Umesto najbolje serije ikada, imamo najveći flop ikada.
Ja sam GoT počeo da gledam sredinom druge sezone, pa me je zainteresovala te sam krenuo od početka, a usput pročitao i knjige.
I onda debeli uzme lovu i ostavi pisanje...
Pozdrav

Isto.
Meni je Romulus bio korektan, nista spec, ali zapravo pravo remek delo u odnosu na seriju. Na mišiće sam je završio i teško da ću gledati ako je nastave, a ne bi me cudilo da to urade.

Sto se toilet/vulgarnog humora u 7 kingdoms tice, meni uopšte nije smetao, čak sam se slatko ismejao na tu scenu iz prve epizode (sigurno sam zaostao u razvoju), ali više zbog načina kako je ubačena, nego zbog same radnje u istoj.

Vidiš, ja se i ne sećam te scene, pokušavam da se setim, ali jedino što mi je ostalo u glavi je scena na početku gde meni krajnje čudan vitez sedi ispod drveta i ide neka priča, ne sećam se ni o čemu. Znam da sam gledao 10-15 min., prekinuo, obrisao sve sa harda i to je to.

Serija prati radnju knjiga po kojima je (uglavnom) snimana. Pošto radnja traje nekoliko godina, normalno je da nisu svi likovi prisutni od prve do poslednje epizode. Neki čak i opravdano (napr. ostali su bez glave...).
Greška sa GoT je što su krenuli u snimanje bez završene priče (bez završenih knjiga). Pa smo dobili kraj takav kakav je... Umesto najbolje serije ikada, imamo najveći flop ikada.
Ja sam GoT počeo da gledam sredinom druge sezone, pa me je zainteresovala te sam krenuo od početka, a usput pročitao i knjige.
I onda debeli uzme lovu i ostavi pisanje...
Pozdrav
Got je imao onakav kraj zbog toga sto su ona dva debila uzela $ od diznija za now star war film I gledali samo sto pre to da zavrse,HBO im je dao odresene ruke da snime koliko zele sezona/epizoda.Debeli im je objasnio kako je planirao da zavrsi pricu,debeli je u pocetku pisao knjige posle je to preuzeo dvojac koji je pisao expanse knjige I kada su oni presli u privatnike debelog bas bilo briga da pise sam

Nidge nisam napisao da sam to radio sa namerom, vec da sam odlucio da ne gledam seriju, da bih kasnije video reel-ove koji se pojavljuju random, nisam kucao search "GOT reel-ovi"

Jasan mi je koncept da se prica prosirila sto je i normalno, Castiel se pojavljuje tek u 5 sezoni Supernatural, Mac u 3 sezoni Shield-a, i dosta slicnih primera

Samo kazem, da su ti glumci koji su se naknadno pojavili, sudeci prema tim reel-ovima, podigli kvalitet serije

Liam Cunningham na primer, je legendarni glumac i da ga ubacis u kuvarsku emisiju na pola price, podigao bi kvalitet emisije

Juce izbindzovah WB i pored odlicne produkcije i fotografije, prica je prepuna raznih nelogicnosti.
Humora u seriji zapravo i nema, a pokusaji istog se svode na krindz.
ALi svakako vredi pogledati, brzo prodje vreme.
Ocena je prenaduvana.. ali ipak je 10x bolja od recimo From.

filmskih 6.8/10
Takođe i dosta predvidiva od ep 6 pa do kraja, i pored podvaljivanja lažnjaka sa Ruth.

Jasan mi je koncept da se prica prosirila sto je i normalno ...
Priča se uopšte nije proširila u odnosu na deo do kog je postojao književni predložak pošto je priča već sama po sebi bila dovoljno široka i komplikovana, problem je nastao kada su B&B pomislili da mogu da zamene debelog i dovrše priču pa su još poželeli da to učine na njegov način, uz momente koji će šokirati publiku, i tu su se potpuno pogubili i ispustili konce iz ruku što je kulminiralo kroz katastrofalnu poslednju (polu)sezonu ili bolje reći skraćenu sezonu...
Samo kazem, da su ti glumci koji su se naknadno pojavili, sudeci prema tim reel-ovima, podigli kvalitet serije
Bez obzira što se pojavio deo kvalitetnijih ili da kažemo poznatijih glumaca sa široj publici prihvatljivijom reputacijom ništa posebno oni nisu ni unapredili ni podigli kada je kvalitet serije u pitanju i rekao bih da su svoj posao možda čak i bolje odradili glumci koji su u tom momentu bili manje poznati ali recimo i tu ima razlike - lik Remzija Boltona sam mrzeo jer ga je Ivan Reonu odlično dočarao kao psihopatu, dok sam lik Jurona Grejdžoja mrzeo zbog iritantne interpretacije Pilou Ešbeka...

Mora da je pisao ljubavne romane inspirisan sa Mir-Jam pošto mu epska fantastika očito nije domen u kom se može pohvaliti...

OK, hteo sam da naglasim da je pisao nešto dijametralno suprotno od teme GoT i da se sa epskom fantastikom baš nešto ne snalazi što u ovom slučaju svakako nije pogrešno jer priča iz knjige je sve samo ne ovo u čemu je definitivno žestoko fejlovao...

Mi odgledasmo južno korejsku seriju o problemima u školama.
Nije loše za ubijanje vremena.
Svaka epizoda je jedan "problem".
Od "Znaš ti ko je moj tata" preko "influensera", profesora koji vuku na privatne časove i tako dalje...
Svaka čast ko odgleda 10 epizoda ovoga, jedva izgurah 2. epizodu do kraja.
Ovo bi eventualno bilo ok kao film a kao serija je užasno repetativno... još korejci sa njihovim ~70 minuta epizodama. Pakao 😂

Nazad
Vrh Dno