Šta je novo?

Internacionalna berza, akcije i banke u Srbiji

• Začetnik teme Začetnik teme imbaqq
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Дневне и месечне промене су релевантне само ако сте озбиљан трговац на дневном нивоу, за дугорочне инвестиције је актуелан дугорочан раст. У рачуницу треба убацити евентуалне порезе, разлике у валутама, као и трошкове саме трговине и одржавања.

Ma naravno, za nas pasivne investitore zime nema 🤣 Ne opterećujem se nešto dnevnim valuacijama ali volim da bacim pogled 👀

Дневне и месечне промене су релевантне само ако сте озбиљан трговац на дневном нивоу, за дугорочне инвестиције је актуелан дугорочан раст. У рачуницу треба убацити евентуалне порезе, разлике у валутама, као и трошкове саме трговине и одржавања.
Jedini plus za marginu - long / short, i onda valutne razlike manje bole.
Inace ne diram nista sto nije u EUR.

Imate li preporuku za neki materijal koji bi valjalo izučiti pre nego što krenem zaista da ulažem?

Jel validno ovo:

Ili da se držim nekog materijala na engleskom?

Poslednja izmena:
Čitaj malo Bena Carlsona "u hodu" (A Wealth of Common Sense). Ako ćeš ulagati u neki world etf, eventualno s&p, i ne treba ti neko predznanje.. "Time in the market beats timing the market" 😃
Pokrivaj se što više papirološki. Nalog 70/ mesečni izvod iz banke, a sa IBKR-a skidaš trade confirmation, mesečni i godišnji izveštaj.

Ja sam probao iz OTP na prebacim evre sepom na ibkr, priložio sam pdf print stranice gde se vide podaci kako da se uplati.
Nije mi jasno šta je problem, u emailu su mi odgovorili da na ibkr može da se trguje nedozvoljenim "stvarima" pa zato ne dozvoljavaju.

Otvori račun negde gde je laganica. Ja sam koristio Uni dok nisam skontao kako treba sa Intesom, pa sam zatvorio račun otvoren samo za to.

Ako FXCM jos prima karticom uplate eto vam ideje

Prima T212, ali su ljudi prijavljivali probleme kod povlačenja novca.
Uplata karticom na brokere nije baš po volji teta Cice iz NBS.

Nazad
Vrh Dno