Šta je novo?

Kućna multimedija HISENSE 50U7Q vs 50 '' E8Q ili nesto trece do 55000 din

• Začetnik teme Začetnik teme LEASO
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

LEASO

Poznat
Učlanjen(a)
14.10.2024
Poena
40
Da je 50 incha,ne veci
Da ima 144hz zbog ps5 pro

Sta je bolji izbor

U7Q ILI E8Q?

U istoj sam dilemi.

Hisense 50U7Q:
-Ima 128 dimming zona kod 50 incha (160 kod 55 incha), 144Hz, VA panel, 4000:1 kontrast
-VIDAA OS - Bice ti dovoljan ukoliko koristis osnovne aplikacije poput: YouTube, Netflix, Disney, HBO MAX, Apple TV, Prime i slicno. Na primer nema Spotify, Kodi i Stremio (za sada ima StremioLite).
-2+3 godine garancije
-Zvuk: 2 x 10 W + 20 W (40W ukupno)

TCL 50C6K (tj. QM6K, QMC6K ili Q6C na nekim trzistima):
-Ima 180 dimming zona kod 50 i 55 incha, 144Hz, HVA panel, 6000:1 kontrast
-Google OS - Ima vise mogucnosti od VIDAA OSa.
-2 godine garancije, iako je ja mislim pre bilo 2+3 godine + kasko. Za sada nisam uspeo da nadjem produzenu garanciju za ovaj TV, na njihovom sajtu ima samo za 55+ incha ili za 50C6KS model koji je slabiji od C6K modela. Uglavnom istrazi malo vise oko ovoga.
-Zvuk: 2 x 10 W (20W ukupno)

Najbolje bi bilo da odes u neku prodavnicu i da sam pogledas koji TV ti je bolji. Ja sam bio pre 2, 3 meseca da ih pogledam i oba su dobra, svaki ima svoje prednosti i mane. U toku sledece nedelje treba opet da odem da ih vidim pa cu doneti konacnu odluku.

Ono sto sam primetio je da Hisense ima malo svetliju sliku, boje su mi nekako prirodnije u odnosu na TCL. Boje kod TCLa su za moj ukus malo previse zasicene, sto se opet nekome vise svidja. Imaj u vidu da se sve ovo moze podesavati u opcijama i da svaki TV ima vise modova. Takodje, primetio sam da TCL ima malo bolji kontrast i crnu boju u odredjenim scenama, ali i da ume da pobrljavi kod kombinacije svetle i crne scene gde se na primer detalji vlasi kose ili senke oko ociju, nosa, kragne i slicno bolje vide na Hisense TVu.

Za mene je mozda malo bolji Hisense 50U7Q u odnosu na TCL 50C6K za igrice i filmove. Da je 55 incha u pitanju uzeo bih Hisense zbog malo vece gustine dimming zona u odnosu na verziju od 50 incha.

kako misliš noviji model? iz iste su generacije (Q iliti 2025), a U je bolje od E kod te marke

Nazad
Vrh Dno