Šta je novo?

LG Televizori

Pozdrav,
planiram LG OLED42C51LA, koji bi koristio kao monitor, pa imam dva pitanja:
Da li neko to već koristi, i kakvi su utisci (na YT nalazim uglavnom pozitivna iskustva), a drugo pitanje je ako neko ima preporuku za ruku za sto?
Posle Omena 32" sam poželeo nešto veće u sobi.

Pozdrav,
Da li neko to već koristi, i kakvi su utisci (na YT nalazim uglavnom pozitivna iskustva), a drugo pitanje je ako neko ima preporuku za ruku za sto?
Ja imam 42C4 i ja ga koristim kao monitor za mene je extra neces pogresti ako uzmes C5.Jedina je mana moras ga paliti rucno nije kao klasican monitor meni nesmeta.

ima fora da se uključi i kao monitor preko wake on lan skripte u windowsu, a postoji i hdmi-cec adapter

ja sam C1 48" koristio kao monitor, bez problema

C2 od februara '22. Nisam imao nikakav problem od kada sam se pomirio sa 10% grey testovima. To preskoci, ne postoji savrsen panel.

Iskusni vlasnici LG proizvoda ako vam nije teško da podelite svoju mudrost i iskustvo oko garancije na temi za klima uređaj 😀

@iOS @crveni baron

Pozdrav,
Mislim da ne postoji bolja tehnologija za monitor. Savrsen kontrast, ultra brz odziv. Samo ne naprezi sdr sadrzaj - brigtness na 35 otp. i sve super. Hdr rokaj na 100. Crna pozadina, skloni ikone sa desktopa, izbegavaj statiku. Mislim, ne mora da se izbegava, ali ja to radim.

prošle godine sam video sliku koju je zakačio tip sa redita, c1 i burn-in u gornjem desnom ćošku, bukvalno mu se preslikao logo od nekog sportskog kanala koji je non stop gledao. Do tad sam mislio da je prehajpovana ta burn-in priča, ali se zapravo dešava. Neprimetno je sve dok se ne pojavi neka jednobojna slika.

Kod mene sve čisto još uvek, a TV se inače koristi samo za YouTube i PS5

Burn in nije preterana prica, to je realnost na OLED televizorima.
Mom LG C5, posle 5 godina se urezao EON-ov donji bar (gde se premotava video) i pri dnu gde obicno idu titlovi.
Sve zastite ekrana su bile ukljucene, ali i najveca svetlina i kontrast.
Mom prijatleju se urezao logo jedne domace televizije, i u donjem delu dashboard neke PS igrice.
Bez obzira na sve OLED pati od burn-ina, nema resenja za to, i izbegavajte OLED ako cete ga koristiti sa fiksniim elementima slike.
Moj savet, bez 5 godina garancije koja ukljuce burn in, ne razmatrajte OLED, a ako kupujete polovan dobro testirajte ekran i sve prikljucke.
Ako bas hocete OLED, onda bar smanjite svetlinu, kontrast i 4K HDR.
Licno, i pored svega, opet bih uzeo LG, kvalitet slike, softvera i magic remote mi savrseno odgovaraju, Samsung sam odavno izbacio iz svakog razmatranja.

model iz '19. godine. generacije nakon CX, tj. one koje su se pojavile '21. ili skorije, imaju znatno bolje tehnike čuvanja od burn-in. tema u vezi burn-in na OLED

Ali i pitanje i potreba su specifični, jer ti tražiš (koliko sam ja shvatio) ruku za sto na koju ćeš da staviš taj LG. Logično je da postaviš pitanje ovdje, jer se ruke uglavnom traže za monitore, rijetko ko za TV, koliko sam ispratio…

Tako je. Poručio danas TV, sa KP. Za prvo vreme će stajati na svojim nožicama. Nisam uspeo u onoj temi da nađem odgovrajuću ruku, ali mi je AI preporučio neke domaće - Art Support "Single Desk Extra" cca 100 EUR.

Pozdrav, kolege. U pitanju je LG C4. Kada ga uključim nakon dužeg vremena, recimo nekoliko časova, Wifi protok je očajan (nekad 6Mbs), kad ga isključim, pa ponovo uključim protok je u redu (preko 200Mbs). Tv je povezan na 5Ghz mrežu, ruter (Cudy WR1300) je na dva metra od tv, nema zidova između. Svi ostali uređaji koji se kače na isti ruter nemaju taj problem. Tv uvek ažuriran na poslednju verziju softvera, pogašene sve funkcije koje nisu neophodne (automatsko povezivanje na mobilni itd). Pokušavao sam sa fiksnom IP adresom, menjao DNS, u podešavanjima rutera menjao sam kanale, rezervisao IP adresu za TV... Sve bez uspeha. Sam ruter nema nešto mnogo mogućnosti za podešavanja, pa ne mogu da isprobam sve što se na netu predlaže kao rešenje, ali sve što sam mogao pokušao sam i uvek isto. Naravno uvek postoji opcija povezivanja kabelom, ali bih to izbegao. Takođe, mogu i da zakačim drugi ruter koji izigrava acces point, pa da ga povežem utp kabelom na tv, ali i to mi je bezveze za ovako skup tv, a i ograničava protok na 100Mbs. Da li je neko uspeo da ovo reši?

Hvala unapred.

P.S. ovde na forumu je bilo samo reči o tome da LG tv potpuno izgubi Wifi, što kod mene nije slučaj

Ja sam imao sličan problem sa C1, isto brzina neta padne na 10mbs kada ga restartujes vrati se u normalu. Nisam uspeo nikakvim podešavanjima da rešim, rešeno tako što mi je prijatelj poklonio lan to usb, i kablom sad izvlači od 350-400 mbs. Ne može to bez kabla nikako kada je LG u pitanju, izgleda.

Pozdrav, kolege. U pitanju je LG C4. Kada ga uključim nakon dužeg vremena, recimo nekoliko časova, Wifi protok je očajan (nekad 6Mbs), kad ga isključim, pa ponovo uključim protok je u redu (preko 200Mbs). Tv je povezan na 5Ghz mrežu, ruter (Cudy WR1300) je na dva metra od tv, nema zidova između. Svi ostali uređaji koji se kače na isti ruter nemaju taj problem. Tv uvek ažuriran na poslednju verziju softvera, pogašene sve funkcije koje nisu neophodne (automatsko povezivanje na mobilni itd). Pokušavao sam sa fiksnom IP adresom, menjao DNS, u podešavanjima rutera menjao sam kanale, rezervisao IP adresu za TV... Sve bez uspeha. Sam ruter nema nešto mnogo mogućnosti za podešavanja, pa ne mogu da isprobam sve što se na netu predlaže kao rešenje, ali sve što sam mogao pokušao sam i uvek isto. Naravno uvek postoji opcija povezivanja kabelom, ali bih to izbegao. Takođe, mogu i da zakačim drugi ruter koji izigrava acces point, pa da ga povežem utp kabelom na tv, ali i to mi je bezveze za ovako skup tv, a i ograničava protok na 100Mbs. Da li je neko uspeo da ovo reši?

Hvala unapred.

P.S. ovde na forumu je bilo samo reči o tome da LG tv potpuno izgubi Wifi, što kod mene nije slučaj
Imao isti problem i sve više razmišljao o žičnoj vezi ,pisao sam ovdje.... mislio da je do tv-a, ali ispostavilo se da je bilo do krša od Telemachovog rutera koji se gubio jel na mreži vise od pet uređaja.
Sto se kabela tiče, ne moraš biti ograničen na 100 Mbps , ako spojiš preko usb3 to gigabit adaptera imat ćeš brzinu u okviru usb2 standarda (do 480Mbs) i to radi provjereno.

Pa uvek novi modeli dodju tek sredinom godine. Pa padace mozda jos malo, dok ne ociste lagere, onda se cekaju prvi jesenji popusti za nove modele.
Ko planira proslogodisnje modele, sad je prilika da prati i merka sta zeli.

Klasican LED kao i svi ostali, samo sto je dobra velicina ekrana. OLED je svakako bolja opcija, ali za manje para 55'' ili da merkas 65'' ako se pojavi po ovoj ceni jer ti je ovaj negde cenovno izmedju ova dva pomenuta OLED-a.

Ovaj gore ti je ok za svetlu sobu, za mrak bice los, posebno za filmove. OLED doduse znamo svi da je top za filmove, u mraku.

Nazad
Vrh Dno