Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Prebaci se na prepaid. 😉
Baš sam i zakačio sliku gde piše gde je internet kupljenog dodatka dostupan bez naplate.

HT se ne moze uporedjivati ni sa kim,klasa iznad ostala 2 operatera.

Ja imam postpaid KPN karticu iz NL, radi u Svajcarskoj roming kao i u EU
Eto ne znam, Prijatelj on je imao i SFR, i sada Orange, i nema taj free roaming u Svajcarskoj, uvek ako hoce da koristi internet naplate mu . E sad on ima taj neki najjeftiniji paket za sim pa je mozda do toga. Ali i u tom najjeftinijem paketu ima 8Gb free po celoj EU sem Svajcarske i sad ne znam da li jos neke drzave koje su van EU kao Svajcarska.

Švajcarska nije deo RLAH-a (Roaming Like At Home), ali neki EU operateri omogućavaju nekim svojim korisnicima besplatan roaming kao da jeste.
Pozdrav

Kad kazes boravak u Nikoziji severni deo Kipra, mislis na turski deo?
Ne, već na sever grčkog dela... sorry za nepreciznost.
Izgleda će biti airalo, PrimeTel cyprus esim, 30 dana, 20gb, 19 USD.
Piše da ovo bez pretplatničkog broja, odnosno samo DATA za internet, koji može da se dopunjuje, a shvatio sam da je i kupovina i registracija lakša onda jer nema skeniranja pasoša i sl.

Za evropu uglavnom dopunjujem grčku Vodafone karticu koju sam kupio pre par godina, ili preporuka za eSim https://roamic.com koju sam koristio par puta za EU i Švajcarsku

Koristim samo data roming, pozive obavljam preko A1 broja, imam nešto roaming minuta u paketu, a ne pričam puno...

Poslednja izmena:
Piše da ovo bez pretplatničkog broja, odnosno samo DATA za internet, koji može da se dopunjuje, a shvatio sam da je i kupovina i registracija lakša onda jer nema skeniranja pasoša i sl.
Ja sam do sada vise puta koristio nomad esim i nisam imao problema. Pre nekih 20 dana uzeo sam za Kipar, mreza eksta radila, pun signal larnaka, aja napa i protaras na epic. 20 gb je 19 dolara (30 dana) uz kod dario imas 25% popusta pa ispadne oko 14.50$.

Pozdrav ekipo,
koji eSim da uzmem za 7 dana na Kritu. Da li Cosmote najbolja opcija, vidim imaju 20e Unlimited. Ima li neka bolja opcija da radi dobro ?

Trebalo mi u Italiji puno neta jer nisam imao wifi i uzeh na brzinu Lyca esim sa 200gb za 7 evra, ima i 270gb za 8 evra. Važi mesec dana
E sad loše strane su komplikovana registracija koja traje i puca pa sam morao iz nekoliko pokušaja i to što je ograničen na 4g+ mrežu. Ima i za 5g mrežu ali je 250gb 12evra, što sam tek posle video inače bih vrv uzeo to.
Inače ovaj 4g+ radi dobro, brzine su oko 50/30mbps, kači se na vodafon jer to njegov podbrend.

Edit: Zaboravih reći da u tom paketu ima i 11gb za EU ali kartica mora da se aktivira u Italiji

Poslednja izmena:
Uzeh juče u Serresu u Cosmote poslovnici What's Up karticu za 16€, u Potosu je signal dosta loš, 1-2 crte i 4G i 5G, ali dovoljno dobar da radi Netflix, YT i osnovno. Bitno da se ne zavisi od WiFi signala iz smeštaja koji je tradicionalno loš.
Da li onih 26GB koji se vide u aplikaciji važe u EU?

Trebalo mi u Italiji puno neta jer nisam imao wifi i uzeh na brzinu Lyca esim sa 200gb za 7 evra, ima i 270gb za 8 evra. Važi mesec dana
E sad loše strane su komplikovana registracija koja traje i puca pa sam morao iz nekoliko pokušaja i to što je ograničen na 4g+ mrežu. Ima i za 5g mrežu ali je 250gb 12evra, što sam tek posle video inače bih vrv uzeo to.
Inače ovaj 4g+ radi dobro, brzine su oko 50/30mbps, kači se na vodafon jer to njegov podbrend.

Edit: Zaboravih reći da u tom paketu ima i 11gb za EU ali kartica mora da se aktivira u Italiji
Trebaće i meni fizička SIM kartica u Italiji sa 50+ GB neta, ali generalno što više to bolje, koristiće nas troje kroz mifi ruter. E sad nisam siguran kakve će mi biti mogućnosti da tražim/nađem neku prodavnicu tamo da bih kupio SIM, šta biste preporučili od HR kartica koje su mogu uzeti usput na pumpama? Alternativa može da bude i neka HU varijanta pošto treba da idem i tamo ovih dana.

U Italiji samo Wind i ne razmišljaj ako ćeš veći deo vremena biti tamo.
oni su skupi . Very ili ho su naj jeftini , 6 eu 150 gb ,ja koristim ho
Trebaće i meni fizička SIM kartica u Italiji sa 50+ GB neta, ali generalno što više to bolje, koristiće nas troje kroz mifi ruter. E sad nisam siguran kakve će mi biti mogućnosti da tražim/nađem neku prodavnicu tamo da bih kupio SIM, šta biste preporučili od HR kartica koje su mogu uzeti usput na pumpama? Alternativa može da bude i neka HU varijanta pošto treba da idem i tamo ovih dana.
Stanes na pumpu i pitas koja kartica ima promociju prilikom aktivacije ,obicno oko 30 gb

Skupo je to za samo 20GB, bolji ti je Whats up ili Cosmote ako ima eSIM (Whats up nema):
Uzeh juče u Serresu u Cosmote poslovnici What's Up karticu za 16€, u Potosu je signal dosta loš, 1-2 crte i 4G i 5G, ali dovoljno dobar da radi Netflix, YT i osnovno. Bitno da se ne zavisi od WiFi signala iz smeštaja koji je tradicionalno loš.
Da li onih 26GB koji se vide u aplikaciji važe u EU?
Koliko kredita ima kad se kupi kartica? 2024 je bila 10e, sve ode gore...

Pojma nemam, grkinja mi aktivirala u poslovnici, 16e je valjda sa porezom, a stoji gore u ćošku aplikacije +0,89€, toliko je valjda ostalo.

Ja sam više puta u Hrvatskoj na pumpama kupovao telemach fizičke kartice. Uvek je bila neka promocija tipa piše 10gb a dobiješ još 30gb ili tako nešto. Vidi kad staneš na pumpu šta imaju od kartica i koje su trenutne promocije, samo obavezno naglasi da je za EU.
Super su te hrvatske kartuce jer ne treba registracija, sa ovom Lyca sam se baš namučio dok sam registrovao, samo što mi nisu tražili uzorak koštane srži

Ako hoću Cosmote WhatsUp, treba li na nešto da obratim pažnju kod kupovine u poslovnici? Šta da tražim?
Nije mi jasno da li je to ime kartice ili je kartica Cosmote a samo ime tarife je WhatsUp?
Ako je tarifa, da li naknadno sam da aktiviram ili da tražim da mi aktiviraju u poslovnici?
Baš su se potrudili da ne prevedu ništa od korisnih informacija

Kupuješ Whats Up karticu, ona koristi Cosmote mrežu, to ti je kao Globaltel kod nas koji koristi MTS mrežu (nekada VIP/A1).
Eto iznad koliko je platio čovek, 16e, tu ti ostaje 10% manje jer nije uračunat porez, ostaje ti oko 14,5e i imaš dovoljno da aktiviraš trenutnu promociju od 150GB na 30 dana:

Pojma nemam, grkinja mi aktivirala u poslovnici, 16e je valjda sa porezom, a stoji gore u ćošku aplikacije +0,89€, toliko je valjda ostalo.
Da, tebi je aktivirala 150GB na 30 dana, 13,9e košta.
Od toga imate 20,5GB za ostatak EU:
Kod:
 The offer is valid for activation until 30/06/2026.
• The GB of the offer is valid for 30 days from its activation.
• The package can be activated multiple times within the above period.
• The built-in GB of the offer are available for roaming within the EU/EEA and a limit of 20.5GB is applied to their use.

Ja sam do sada vise puta koristio nomad esim i nisam imao problema. Pre nekih 20 dana uzeo sam za Kipar, mreza eksta radila, pun signal larnaka, aja napa i protaras na epic. 20 gb je 19 dolara (30 dana) uz kod dario imas 25% popusta pa ispadne oko 14.50$.
Gotovo sad već uzeo Primetel 20gb, 30 dana, 19 usd.

Whats up dao poklon 1GB na 3 dana za van Grčke, Zona 2 to valjda radi u MK?
Svakako ću da probam sledeće nedelje

Prilozi

• WH.webp
    WH.webp
    26.3 KB · Pregleda: 18
Kupuješ Whats Up karticu, ona koristi Cosmote mrežu, to ti je kao Globaltel kod nas koji koristi MTS mrežu (nekada VIP/A1).
Eto iznad koliko je platio čovek, 16e, tu ti ostaje 10% manje jer nije uračunat porez, ostaje ti oko 14,5e i imaš dovoljno da aktiviraš trenutnu promociju od 150GB na 30 dana:

Da, tebi je aktivirala 150GB na 30 dana, 13,9e košta.
Od toga imate 20,5GB za ostatak EU:
Kod:
 The offer is valid for activation until 30/06/2026.
• The GB of the offer is valid for 30 days from its activation.
• The package can be activated multiple times within the above period.
• The built-in GB of the offer are available for roaming within the EU/EEA and a limit of 20.5GB is applied to their use.
I čuvajte kartice za sledeću godinu jer su validne 13 meseci od poslednje dopune. Sledeće godine lagano dopunite od kuće preko aplikacije platnom karticom, aktivirate letnju promociju i uživancija. Ko ne ide lepo pozajmi nekom prijatelju da koristi čisto da održi karticu u životu. Ja moju imam već 6 godina.

Da, ja uzeo 2024, pre toga pozajmljivao, svakako ide dopuna sad do 30.7. mi ističe 13 meseci.

Treba da pocnem da radim od sledeceg meseca u Sloveniji pa reko da proverim sa vama koje su najbolje opcije za kartice tamo?

Hofer uzmeš za početak, a posle kad vidiš šta, gde i kako, možeš i da menjaš, prebaciš broj u drugu mrežu, itd...
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno