Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Šta će ti? Za razliku od Grka, net u Albaniji je perfektan
U Svakom apartmanu u kome sam bio (5 njih) svaki je imao sopstveni ruter sa punom brzinom

Vidi i koji mobilni paket imaš, sada mahom svi postpaid paketi nude internet u zoni 0, a tu spada i Albanija.

Nisam, gledao sam otprilike nesto na obali, isao bih recimo 6 ili 7 noci, samo da zbrisem na kratko. Kakave su plaze, samo da nije plicak kao u Ulcinju?
Ima smestaja na bookingu, cene su niske, moze da se probere.

Treba li nesto posebno za Kosovo? I ne znam zasto gmaps ne nudi rutu preko Kosova.. :/

edit: U stvari nudi, ali preko Skopja i Pristine. Koja bi bila tacna ruta?
Koristi Yandex mape ili Apple mape za prelazak na KiM, treba ti zeleni karton za Albaniju

Svima tj. ne pokazuje ulazak iz centralne Srbije već te rutira na Makedoniju i slično

Za kolege sa foruma koji cesto ili su skoro prelazili HR nakon aktiviranja EES, posto vidim da su trenutno velike guzve preko dana za ulazak u RS, da li ima smisla pivotirati na Tovarnik za ulaz u RS preko dana?

ja sam se skoro vracao iz Zagreba, na Bajakovu se cekalo 4 sata, na Tovarniku 1 sat, pa sam se provozao do Ilok 2 (Nestin), bilo 2 auta ispred...
vozicu se i 100km ako treba, samo da ne stojim u mestu...

Nakon što su se ChatGPT i Gemini potpuno pogubili u halucinacijama, da li mi neko može potvrditi da (ne)mogu kupiti grčki TAG na nekoj prvoj naplatnoj rampi od Doirani-ja prema Janjini/Igumenici...

Na svim naplatnim rampama u tom pravcu, (prva je vajlda Malagra), kućice za prodaju TAG uređaja su meni sa leve strane, i nije moguće (bezbedno) pretrčavati ispred/iza rampi, prekoputa, da se TAG preuzme u Egnatia Pass kućici koja je prekoputa.

Gemini je čak ishalucinirao da ima podzemni prolaz da se bezbedno pređe prekoputa?!? 😵

Izgleda da sve naplatne rampe na toj deonici imaju Egnatia Pass šaltere sa iste, u mom pravcu pogrešne strane?!?

Ima li neko Grčki TAG na zajam sredinom jula?

Ako dolaziš sa Dojrana, možeš da kupiš ovde:
Pozdrav

Za kolege sa foruma koji cesto ili su skoro prelazili HR nakon aktiviranja EES, posto vidim da su trenutno velike guzve preko dana za ulazak u RS, da li ima smisla pivotirati na Tovarnik za ulaz u RS preko dana?
Ako je i na Tovarniku gužva, predlažem granični prelaz Ljuba, ako ideš ka Beogradu. Nemoj Neštin, jer to vodi na severnu stranu Fruške gore, pa je dosta dalje.
Ako ideš ka Novom Sadu, onda Ilok - Bačka Palanka,

Ako dolaziš sa Dojrana, možeš da kupiš ovde:
Pozdrav

Znam za tu lokaciju, ali sa Dorjana idemo prema zapadu, i ta naplatna rampa nije previše usput. Podrazumeva provlačenje kroz Solun što bi smo da izbegnemo.
Mada, izgleda da ostaje jedina opcija...
🙁

Ta naplatna stanica ti je baš na prirodnom putu od Dorjana prema jugu ili zapadu. Dojran, pored Kilkisa, pa se pre Soluna uključuješ na Egnatia Odos. Naplatna stanica se nalazi baš na Egnatia Odos.
Osim ako sa Dojrana ne ideš popreko do Polikastra, ali ne znam zašto bi to radio...
Pozdrav

Ok, tako ćemo. Na Egnatia Odos...

Da li je neko uzimao TAG tamo?
Ide brzo? Odmah tu u kućici?

Nakon što su se ChatGPT i Gemini potpuno pogubili u halucinacijama, da li mi neko može potvrditi da (ne)mogu kupiti grčki TAG na nekoj prvoj naplatnoj rampi od Doirani-ja prema Janjini/Igumenici...

Na svim naplatnim rampama u tom pravcu, (prva je vajlda Malagra), kućice za prodaju TAG uređaja su meni sa leve strane, i nije moguće (bezbedno) pretrčavati ispred/iza rampi, prekoputa, da se TAG preuzme u Egnatia Pass kućici koja je prekoputa.

Gemini je čak ishalucinirao da ima podzemni prolaz da se bezbedno pređe prekoputa?!? 😵

Izgleda da sve naplatne rampe na toj deonici imaju Egnatia Pass šaltere sa iste, u mom pravcu pogrešne strane?!?

Ima li neko Grčki TAG na zajam sredinom jula?
Moja dva centa: ideš pogrešnim putem. Mi idemo preko Bitolja na tu stranu.

Ja nesto razmisljam da kad u avgustu budem isao u Kala Neru idem preko Bugarske, nadam se da cu manje izgubiti u voznji nego u cekanju na granicama. Evntualno da spavam u Banskom. Ima li neko iskustva?

Svake godine preko Bugarske sa izletom od 3-4 dana u Banskom, pa čak i ako idem na Halkidiki i ako je dalje. Za Tasos da ti ne pričam koliko skratiš ako iz Bansko produžiš na Goce Delčev.
Naravno uvek će ti se javiti autoput vozači koji će da krenu: "Neću da vozim magistralom, nema preticanje kroz kanjon Strume uvek se nadje kamion...." Još jednom samo preko Bulgarije i ne razmišljaj.

Vise pitam zbog potencijalne guzve i tu na granici, ali opet, to je jedna granica. Prosle godine smo na MK granici cekali 3 sata, i 1h na Evzoniju.

Kad smo se vracali sa Tasosa isli smo preko Bugarske, spavali smo u Plovdivu (nije bas uobicajena ruta). Za Plovdiv vredi izdvojiti par dana da se obidje (2 realno dosta). Generalno mi je bilo odlicno iskustvo kroz Bugasku. Nemam problema sa voznjom magistralom.

Deo izmedju Grcke granice i Plovdiva su prelepi predeli (ne znam kako se zove)

Ima par vikenda od sredine avgusta kada moze bas biti guzva na izlasku, tada ume kolona da bude bas dosta kilometara, ali je par dana godisnje.
To obavezno kada je sezona zbog Turaka, ali ja uvek idem od 15.08. Ulaz u Bugarsku je tada bukvalno bez zadržavanja, kada se vraćamo zna da bude gužve ali ništa alarmantno do 2h jer je već skoro kraj Avgusta.

Nazad
Vrh Dno