Šta je novo?

Orion Telekom - biznis korisnici

Da li je neko dobio racun? Ugovor je od 22.04. Nije mi stigao ni za tih par dana aprila, ni za maj jos....

UPDATE: Na SEF....eFakture.

Poslednja izmena:
Stiglo na mail, proveri spam.

Morao da zovem, pa su mi prosledili na mail. Vidim da je rok za poacanje 10.06 pa ako jos neko od kolega nije dobio racun, neka ih zove...

Stiglo na e-račune.
Kakve sad e-račune? Na eracun.rs / edoc-temp.oriontelekom.rs se ne vidi ništa makar meni kojem stižu fakture u SEF / na eFaktura (efaktura.mfin.gov.rs) portal.

Screenshot_20260605_124828_Chrome.webp

Jel vama koji dobijate na mail se vide ti računi / zaduženja i na eRacun portalu? 🤔

Na SEF....eFakture.

Pozdrav.

Dobio sam ponude i od Oriona i od MTS-a, a kada se sve sabere, cena je manje-više ista. Razlika je što Telekom za taj novac nudi 400/200 Mb/s, dok Orion nudi 1000/500 Mb/s. Meni i 400/200 radi posao.

U zgradi imam optiku oba provajdera. Nekoliko godina sam koristio MTS Business paket i nisam imao nikakvih problema. Nakon toga sam prešao na Orion kao fizičko lice i ni tu nije bilo problema sa samom internet konekcijom.

Ono što mi je smetalo kod Oriona bio je korisnički portal koji je delovao prilično zastarelo, TV aplikacija koja nije bila naročito dobra, kao i Android box koji je često tražio ažuriranja i umeo da bude nepouzdan. Da li se nešto po tom pitanju promenilo u poslednje vreme?

Kod MTS-a makar znam šta dobijam i šta mogu da očekujem. Ima li neko zaista dobar razlog da pređem na Orion?

Pozdrav.

Dobio sam ponude i od Oriona i od MTS-a, a kada se sve sabere, cena je manje-više ista. Razlika je što Telekom za taj novac nudi 400/200 Mb/s, dok Orion nudi 1000/500 Mb/s. Meni i 400/200 radi posao.

U zgradi imam optiku oba provajdera. Nekoliko godina sam koristio MTS Business paket i nisam imao nikakvih problema. Nakon toga sam prešao na Orion kao fizičko lice i ni tu nije bilo problema sa samom internet konekcijom.

Ono što mi je smetalo kod Oriona bio je korisnički portal koji je delovao prilično zastarelo, TV aplikacija koja nije bila naročito dobra, kao i Android box koji je često tražio ažuriranja i umeo da bude nepouzdan. Da li se nešto po tom pitanju promenilo u poslednje vreme?

Kod MTS-a makar znam šta dobijam i šta mogu da očekujem. Ima li neko zaista dobar razlog da pređem na Orion?
Optika je odlicna, stavise najbolja i jedini pravi izbor ako hoces internet bez stucanja i bez nekih ogranicenja u smislu cgnat/privatne IP adrese ili da ti operater zakuca protok jer su tako u mogucnosti ali mana je ako imas neki problem e onda treba imati celicne zivce i smarati ih pozivima i slanje mejlova.
Sajt im nije azuran dugo vremena sem ove ponude za biznis pakete ostalo je sve ostalo manje vise isto i dalje nude pakete za fizicka lica iako je to sad MTS i nikom nista. TV aplikacija osrednja ali ipak malo bolja nego ono sto nudi MTS.
STB koji trenutno imaju u ponudi je krsina, neki Laki Light Box koji je na papiru malo jaci od onog starog M6CW modela ali meni licno radi mnogo gore i ne mogu da uparim daljinski preko bluetooth nikako a sam STB nema 2.4Ghz risiver kao ovaj stari model pa da se upari preko RF bezicno nego bez BT mora da se uperi daljinski direktno u uredjaj jer je daljinski izgleda samo Infrared.
Fiksni mi jos nisu aktivirali kao ni usluge domena i hostinga.
Ako ti je samo bitan jak i stabilan opticki internet, uzimaj ako mozes i to je to, ovo ostalo sta da ti kazem, srecno!

A da, sto se tice MTS-a ja bih ti savetovao da bezis glavom i bradom, to je crna pogibija, baci samo pogled na Orion za fizicka lica temu, MTS Box ili Supernova temu ovde na forumu i sve ti je jasno, ko potpise sa njima ili produzi ugovor pod bilo kojim uslovima, benefitima i sta god je sebi potpisao dozivotnu robiju.
Kakav god da je Orion ili cak SBB bio za privatna lica ovi su deset puta gori.

Poslednja izmena:
Ja sa MTS-om nisam imao nikakvih problema, do te mere da njihovu podršku praktično nikada nisam ni kontaktirao.

Dok sam bio na Orionu, sećam se da je postojao problem sa TV aplikacijom na starijem Samsung Tizen OS-u. Aplikacija nije mogla da se ažurira, pa nisam mogao da gledam kanale u HD kvalitetu. Na kraju sam od njih dobio STB i od tada gledam TV preko Move platforme, koja je praktično isto što i IRIS TV.

Meni je internet prioritet, ali dolazi Svetsko prvenstvo i malo me brine šta ako Orion zakaže baš tada. Na drugoj adresi imam MTS Box, pa se nadam da ću preko IRIS aplikacije moći da gledam TV i ako budem koristio Orion internet, pod uslovom da Telekom ne radi neko filtriranje pristupa.

Ako neko već koristi ovu kombinaciju (Orion internet + IRIS aplikaciju), značilo bi mi da podeli iskustvo.

Ja sa MTS-om nisam imao nikakvih problema, do te mere da njihovu podršku praktično nikada nisam ni kontaktirao.

Dok sam bio na Orionu, sećam se da je postojao problem sa TV aplikacijom na starijem Samsung Tizen OS-u. Aplikacija nije mogla da se ažurira, pa nisam mogao da gledam kanale u HD kvalitetu. Na kraju sam od njih dobio STB i od tada gledam TV preko Move platforme, koja je praktično isto što i IRIS TV.

Meni je internet prioritet, ali dolazi Svetsko prvenstvo i malo me brine šta ako Orion zakaže baš tada. Na drugoj adresi imam MTS Box, pa se nadam da ću preko IRIS aplikacije moći da gledam TV i ako budem koristio Orion internet, pod uslovom da Telekom ne radi neko filtriranje pristupa.

Ako neko već koristi ovu kombinaciju (Orion internet + IRIS aplikaciju), značilo bi mi da podeli iskustvo.
Ono zbog cega glavno treba izbegavati mts je ako nastanu problemi, a mogu vrlo lako zato sto oni funcionisu nerganizovano, tipa da ti ne ispostuju zakonski nesto, neces imati istu pravnu zastitu kao kod drugih provajdera sto si mogao videti na drugoj fizicka lica temi, Ratel nece postupati isto po zakonu tako da je to po meni mnogo bitnija stvar od svega ostalog. Pride optika je odlicna na orionu bez ikakvih ogranicenja, tehnickih problema zavisno od lokacije svaki provajder ima. Ali ces biti ispostovan i platices najmanje duplo manje za duplo veci protok.

Za tv bi trebao da izbegavas i jedne i druge posto je kasnjenje mnogo veci problem za Svetsko prvenstvo , komsije ce se poradovati pet puta i ti ces tek za minut znati tek ko je dao gol. Kabl jedini ima manja kasnjenja

Ono zbog cega glavno treba izbegavati mts je ako nastanu problemi, a mogu vrlo lako zato sto oni funcionisu nerganizovano, tipa da ti ne ispostuju zakonski nesto, neces imati istu pravnu zastitu kao kod drugih provajdera sto si mogao videti na drugoj fizicka lica temi, Ratel nece postupati isto po zakonu tako da je to po meni mnogo bitnija stvar od svega ostalog. Pride optika je odlicna na orionu bez ikakvih ogranicenja, tehnickih problema zavisno od lokacije svaki provajder ima. Ali ces biti ispostovan i platices najmanje duplo manje za duplo veci protok.

Za tv bi trebao da izbegavas i jedne i druge posto je kasnjenje mnogo veci problem za Svetsko prvenstvo , komsije ce se poradovati pet puta i ti ces tek za minut znati tek ko je dao gol. Kabl jedini ima manja kasnjenja
Hvala na informacijama.
Telekom ostavlja utisak veće korporativne uređenosti i standardizovanog pristupa. Sa druge strane, Orion deluje fleksibilnije, ali i sa nešto manje ujednačenim prodajnim procesom. Trenutno imam dve ponude od Oriona koje se razlikuju čak 50%, što ostavlja pomalo neobičan utisak. Ipak, na kraju je to pitanje njihove prodajne politike, a meni su najvažniji uslovi usluge i ono što će stajati u ugovoru.

Izvini ali korporativna uredjenost i telekom ne idu u istoj recenici ima bar 15 godina... A sto se tice oriona, njihov sam korisnik vec 11 godina i osim fizickog prekida optickog kabla pre 5 godina stvarno nisam imao znacajnijih problema sa njima. Televiziju ne gledam tako da ti za to ne mogu pomoci. A tih 50% popusta si verovatno dobio od agenta kao i svi mi ovde u odnosu na standardnu ponudu sa sajta. I jos jednom hvala @viki1962 na ponudi....

Sad sam ih zvao posle pola sata prekida reče proveriće pa će me nazvati. Nekih 20-ak minuta kasnije videh kako se ruter restartuje i da su mi SVA podešavanja obrisali i vratili LAN subnet na 192.168.100.xxx i WiFi SSID promenjen.
Na koji broj si prijavljivao prekid?

011 4100007 automat kaže 9-17h, a bitno mi je zbog posla da ih iscimam što pre...
Nestalo tokom noći verovatno zbog nevremena

011 412 7777

Ako nekom zatreba...

Ako sam dobro razumeo:
PR može potpisati ugovor za Biznis internet paket, u drugom gradu u odnosu na sedište PR, i plaćati račune Oriona sa računa trećeg fizičkog lica?
Ima li ovde potencijalni problem?

@nikola5702 U mom slučaju je PR koji koristi SEF i u PDV sistemu je (ima i pečat). Ništa ne stiže na mail, samo na SEF.

@kibicer Vlasnik PR plaća a da li to radi baš sa tekućeg firme kako bi trebalo ili nekog drugog koji je na njegovo ime a nije asociran račun sa tim pravnim licem to već nemam pojma.
Nemam uvid ni u to da li su računi / fakture stvarno plaćeni 🤣🤣🤣

Nazad
Vrh Dno