Šta je novo?

TV prenosi

meni fubotv odlicno radi na lg-u 4k, preko smartlocator dns-a...fubo akaunti ima da se uzmu za dva dolara na z2u, jedina mana je sto kasni po 30s, takodje i bbc iplayer dobro radi, samo sto nemaju sve utakmice

utakmica 🇳🇱🇯🇵, Arena 1 Premium
je l' do mog televizora, ili je do signala preko modula (SBB, D3cam), ili je do Arene, ili do samog izvora, ali ubi narandžasta (dresovi reprezentacije 🇳🇱) kada prenose sa celog terena?
iz krupnog kadra nije takav slučaj
Mislim da će slično biti kada Englezi budu igrali sa crvenim dresovima.

Mislio sam za fudbal dok razumem dok komentator govori imena igrača da je to bar svugde isto i da mogu da pročitam TV grafiku sve ostalo što priča na bilo kom jeziku je ne bitno mogu i sam da prati igru da shvati šta se dešava i šta su sudije sudile. Jako sam se prevario pusti neki arapski kanal odlična slika komentator non stop nešto priča TV grafika njihovi znakovi niti ovaj pominje neko ime u TV grafici ništa ne razume sve dok nekog igrača kog znam kako izgleda ne puste u krupnom planu nisi siguran da li gledaš pravu utakmicu.

Da li zna neko kako se zove komentator koji prenosi sad na Areni engleska-hrvatska?
Mislim da bi penzioneri ispred zadruge prenosili sa vise elana, sa boljom i interesantnijom statistikom.

Drago mi je sto postoje Fox i sam internet pa mozemo da izbegnemo ovu agoniju 🙂

Ma komentatora na kilo, ali dobra slika 4K je retkost i uz VPN.
Samo Peacock ima kombinaciju 4K + Dolby Vision + Dolby Atmos

Prvi put gledam sad na Foxu (FHD) i uzivam sa njihovim komentatorima iako ih ne razumem 100%
Ne vraca mi se vise na Arenu Premium

Da li zna neko kako se zove komentator koji prenosi sad na Areni engleska-hrvatska?
Mislim da bi penzioneri ispred zadruge prenosili sa vise elana, sa boljom i interesantnijom statistikom.

Drago mi je sto postoje Fox i sam internet pa mozemo da izbegnemo ovu agoniju 🙂
Imaš prenos iste utakmice na RTS. Nije neki komentator ali u odnosu na arenine bar nije toliko iritantan

Strong 8k IPTV lista (na G2G 12 evra pola godine) u world cup 2026 uhd sekciji ima TSN 4k 60 fps, FOX 4k i FS1 4k 60 fps, NOW 4k 50 fps, BBC 4k 50 fps, M6 francuski 4k 50 fps, Universo španski 4k 50 fps, Fussball nemački 4k 50 fps, strim nije ni jednom štucnuo za ovih desetak dana.
Jel si svi SDR ili ima i nekih HDR kanala?

Peacock radi zaista odlično, samo treba puštati sa nekog Peacock sertifikovanog uređaja, malo ih je koliko vidim, koji podržavaju i Atmos i Vision. U protivnom dobije se ili 4K SDR ili čak 1080p SDR.

Jel si svi SDR ili ima i nekih HDR kanala?

Peacock radi zaista odlično, samo treba puštati sa nekog Peacock sertifikovanog uređaja, malo ih je koliko vidim, koji podržavaju i Atmos i Vision. U protivnom dobije se ili 4K SDR ili čak 1080p SDR.
Fox i TSN su u hdr formatu, a BBC u dolby vision, za ostale kanale ne dobijam notifikaciju, ali ono što čini najveću razliku u kvalitetu prikaza je ovih 60 frejmova u sekundi koji čine sve pokrete na ekranu mnogo prirodnijim.

Poslednja izmena:
Posto sam u inostranstvu ..Moze li neko da proveri da li na RTS planeti krenuo neki program u 4K rezoluciji .Ljudi pominju da su isle utakmice sa SP i emisija OKO poslednja 2 dana 😁 Verovatno bi ljudima ovde znacila info da mugu preko RTS 4K da gledaju SP u fudbalu u Srbiji

Fox i TSN su u hdr formatu, a BBC u dolby vision, za ostale kanale ne dobijam notifikaciju, ali ono što čini najveću razliku u kvalitetu prikaza je ovih 60 frejmova u sekundi koji čine sve pokrete na ekranu mnogo prirodnijim.
pa nema BBC svoje kamere da jedan moze da bude dv a drugi hdr

americki fox radi sp, ovo je 1080p HDR pa upscale u 4k

pa nema BBC svoje kamere da jedan moze da bude dv a drugi hdr

americki fox radi sp, ovo je 1080p HDR pa upscale u 4k
Govorim o tome kako moj tv prepoznaje signal koji dobija sa tog kanala, na bbc 4k stoji dolby vision, a na fox 4k HDR, mada bi to mogao biti neki bag jer koliko vidim englezi uopšte ne koriste taj format nego HLG (Hybrid Log-Gamma) za 4k strim.

Nije BBC u DV, ali jeste 4K!
Samo BBC ne prenosi sve utakmice...

Peacock jedini 4K i DV & DA, ali samo ako prepozna uređaj da je kompatibilan što je retkost. 🙂

This is a glitch that Peacock has had for years. The only streamer that will stream Peacock in Dolby Vision and Dolby Atmos is Roku.
All other streamers have issues with the Peacock audio/video handshake and it’s Peacock’s fault. They haven’t invested in resolving the issue, so it’s still there.

Nije mi jasno što lepo FIFA nije napravila FIFA TV streaming po uzoru na F1 i omogućila svima da veoma lako dođu do najboljih mogućih prenosa?

Zato sto je tendencija fifa, za razliku od UEFA da prioritet bude prodaja javnim servisima Kako bi Sto veći broj ljudi mogao da gleda. Javni servisi dio uloženog vraćaju kroz reklame I ne žele da im to ugrožavaju dodatno. Pristup svima je neki princip, dobar rekao bih 🙂

Ne znam jel to do mog tv-a, ali kombinacija apple tv 4k + samsung ue55tu8002kxxh,najbolju sliku 4k za moje oko sam dobio na fox kanalima direktno iz fox one app sa apple tv-a,imam i peacock i fubo tv

Arena1preminum na A1 bas stuca sa slikom vrlo cesto tokom ovog prenosa nije na predhodni stucala.

Loš im je izvor signala za prvenstvo pa onda kad dodatno reenkodiraju dobijete mulj i kockanje.

Sve velike tv kuće šalju svoje ekipe na lokaciju dok manje se oslanjaju na satelitske feedove i slično.

Ali produkciju radi jedna kuca, taj njihov feed svi kupe za osnovni prenos. Veliki miksaju i ostale stvari, ali sam mislio ovaj osnovni da je isti za sve u Evropi.

Nazad
Vrh Dno