Šta je novo?

Counter- Strike 2

• Začetnik teme Začetnik teme sasa_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@Arox

Ima li nekog posebnog razloga sto umesto 1280x960 ne igras na 1440x1080? (to je prakticno 1080p u "4:3 izvedbi")
Imao bi primetno jasniju sliku i tada ti inace u svakom slucaju ne bi ni trebao 8x AA.

Poslednja izmena:
@Arox

Ima li nekog posebnog razloga sto umesto 1280x960 ne igras na 1440x1080? (to je prakticno 1080p u "4:3 izvedbi")
Imao bi primetno jasniju sliku i tada ti inace u svakom slucaju ne bi ni trebao 8x AA.
Stvar navike, jos u csgo sam probao vise njih i ta mi je najvise legla. Iskreno mi ne treba ni sada, i 4x AA je skroz okej.

takodje igro na 1280x960..u sustini sve je stvar navike..a navike se mogu promjeniti ukoliko se da sansa..sad trenutno neb se vratio..probo 4:3 1440x1080 i osto..

Meni je ovo sasvim OK, dobar kompromis između 16.9 i 4.3, ima dosta pixela pa se lako pogodi i nešto jako daleko. 4.3 mi je loše za solo Q jer mnogo zavisiš od svih igrača da ti komuniciraju šta se dešava, pa onda dođeš u situaciju da te neko iznenadi, a ti bi ga sam video da je FOV veći. 4.3 mi je više za turnire kada imaš saigrače na koje može da se osloniš.

1781612586365.webp

1280x960 jedina prihvatljva rezolucija i meni, valjda stvar navike, ko zna...

Da nisam presao na 27" 1440p monitor i ja bih se držao tako nečega, to jeste rezolucija koja je najbolja generalno, ali za ovake monitore zaista nije, izgleda očajno i plus taj problem što svako može da ti se zavuče van vidnog polja.

Glavna prednost 4:3 stretched je da su ti siri likovi za lakse pogađanje, a i dosta vise frejmova imam na 1280x960 nego na full hd.

Da nisam presao na 27" 1440p monitor i ja bih se držao tako nečega, to jeste rezolucija koja je najbolja generalno, ali za ovake monitore zaista nije, izgleda očajno i plus taj problem što svako može da ti se zavuče van vidnog polja.
Isti monitor, stavim 2k rezoluciju i igram na 200-300fps. Ne mogu da gledam pixelni i izopačen prikaz, sta je poenta da gledam grafiku kao da sam na modovanom HL2 iz '99😅

Isti monitor, stavim 2k rezoluciju i igram na 200-300fps. Ne mogu da gledam pixelni i izopačen prikaz, sta je poenta da gledam grafiku kao da sam na modovanom HL2 iz '99😅
Upravo to. Mada, ja zbog matore konf. moram da igram u 1080p rezoluciji na 27'' 1440p monitoru, ali uz neki miks high/medium podešavanja, i sa 2 x MSAA.
Nisam takmičar pa da forsiram ta specifična podešavanja sa niskom rezolucijom, low i 4:3 AR. Igram tih nekoliko sati nedeljno u toku zime, jednostavno ne mogu da gledam u očajnu grafiku. Cilj mi je da igra radi sa oko 150 fps u proseku, da je grafika prihvatljiva, i to je to.

Ja sam optimizovao setovanja da mi je prosek 200 fps, isto matora konfiguracija, na monitoru od 165 Hz to mi je manje više OK, kad je baš lagana priča na mapi ide to i na 240, ali u duelima pada, ali to je krivica CPU, tako da nema pomoći dok ne zamenim sve bitne komponente... dotle puštam grafičku da radi na barem 80-85%.

Probao sam sinoć da igram na FHD rezoluciji: igrica mi konačno ne izgleda kao Looney Tunes crtać iz 90ih (pošto koristim, uz nisku rezoluciju i VibranceGUI), ali mislim da se ne bih navikao da igram ovako. FPS nije problem, svakako sam ga capovao na 501.

Nazad
Vrh Dno