E ovako, pala montaža zglobnog nosača.
Sta reći...
U startu ću reći da ovaj nosač koji sam gore predstavio i koji sam kupio u Wobyhaus za nekih 2300 din--Što dalje od njega ko ima veće dijagonale kao ja 75"..
Na njegovoj deklaraciji piše da je Vesa standard 600x400,nosivost 45kg,medjutim u realnosti i na licu mesta je malo drugačije.
Sam nosac deluje masivno i jako,ali....
Morao sam da radim dve prepravke da bi mogao okačiti TV na njega.
O čemu se radi?
Broj 1.
Kad postaviš na ledja TVa vertikalne šine, gornji šraf zavijes u tv, medjutim za donji šraf se ne gadja rupa sa rupom na tv-u gde treba da uđe šraf. Kao da nije ta Vesa..
Morao sam da prosečem i napravim otvor za prilaz šrafa, prosekao brusilicom. ..
Aj to manje vise, nije toliko ni bitno,sredio sam..
Broj 2.
Sledeći problem koji se javio, kad sam okačio zglobni na zid, i nabacio TV na njega, okačio ga, sama težina TVa od nepunih 30kg,povukla je malo na dole ruku nosača, malo je savila na dole, u poziciji kad je nosač bio izvučen.Ne toliko puno ali prosto vidiš da ga je malo savilo.
Vratio ka zidu i izvlačio jedno 4-5 puta, i plasticni odstojnici koji stoje na zglobovima ruke nosača su popucali, los kvalitet očigledno odstojnika.
Morao sam da napravim odstojnike od jače plastike.
Iskoristio sam od cevi za vodu.
Daleko jača plastika i sami prstenovi će dosta dugo služiti od ovih originalnih..
Eto te muke su me sačekale sa ovim zglobnim nosačem.
Uspeo sam da ga prepravim, sredim, podmazem.
Ali moje mišljenje da ovaj nosač nije dobrog kvaliteta..
Prilikom rasklapanje ruku nosača,kad sam montirao plastične prstenove, video sam da je meso, debljina cevi koje su iskorišćene za nosač, ipak tanka..
Sve ovo sto pričam, mislim da se ne bi desilo sa nekim TV-om zaključno sa 65 Inca.
Sve preko toga, zaobići ga u širokom krugu.
Slično iskustvo sam imao gde sam ortaku prepravljao nosač tek kupljen u Gigatronu, sve kako treba po deklaraciji, ali eto, počeo da se krivi i šrafovi koji zatežu nagib nisu mogli da zadrže tv,nagnuo se napred..
I njega sam prepravljao, razbusivao, itd..
Sve sto sam opisao, ispratio sam slikama.. Iskoristio sam priliku da zalepim RGB traku na poledjinu TVa..
Sve u svemu, meni je sad ovo dobro, jeste malo udaljenije od zida, od predhodnog Slim nosača, ali barem imam pristup da mogu ubosti neki kabal, provući ruku, itd..