Šta je novo?

Mobilni telefon Koji telefon uzeti do 300e ?

Koji mobilni telefon kupiti

Xorlath

Poštovan
Učlanjen(a)
03.12.2018
Poena
70
Dobar dan svima koji citaju,
Treba mi telefon sa najnovijim androidom i da ima sto duzu podrsku za novije android uredjaje to je najvaznije sto mi treba od telefona, telefon se nece koristiti za igrice.

Gledao sam honor 8 magic lite i svidja mi se bas, samo ne znam koliko ce android verzija podrzavati.

Da li imate neku preporuku za jos neki model?

Ima i Samsung Galaxy A57 na KP za 299€ sa sve garancijom od 2 godine.🙂

Samsung Galaxy A56 nov je 275€ trenutno, a bio je i za par desetina € manje.

Samsung Galaxy S25 FE je 368€ na KP

Pročitaj ta 2 teksta i odlučiš šta ti je najbolje od ta 3 telefona. 🙂

Poslednja izmena:
Ima li sta jace po specifikacijama za tu lovu

Ima li sta jace po specifikacijama za tu lovu
Apsolutno.

Polovan Xiaomi 14T Pro

Dimensity 9300+, 12 ili 16GB RAM

Poredjenja radi, 14T pro polovan sa oglasa moze da ima cak i garanciju (upravo na KP jedan kojem je ostalo godinu dana, 330 eur) a procesor mu je duplo jaci nego A57

Antutu 2 miliona, GeekBench 7100

A57:

Antutu 1 milion, Geekbench 4400

Pored toga 14T Pro pobedjuje u pogledu kvaliteta kucista, kamere, jacine default baterije, itd. A57 ce definitivno da ima vise i duze update pakete.

Pitanje je samo da li oces polovan uredjaj, ili bi uzeo nov. Ali 14T Pro je drasticno mocniji od A57.

Možda onda 15T bez pro a nov?

Verovo ili ne, 14T Pro je jaci od 15T

14T Pro ima Dimensity 9300+ (2024 generacija)

15T ima Dimensity 8400 (2025 generacija)

na njih gledas isto kao Snapdragon 8x i 7x serije.

A iz te perspektive, najnovija Snapdragon 7x serija je slabija od 4 prethodne generacije Spandragon 8x

Cisto radi cifara: Snapdragon 7 Gen 4 (poslenji cip iz serije 7) ima Antutu Score: 1.000.000

To je samo malo jace nego pet generacija Serije 8 u rikverc (888+ je 900.000, geekbench skoro isti rezultati)

Istu stvar je uradio Mediatek, Dimensity 9xxx je Flagship serija, Dimensity 8xxx je "srednja-visa klasa" telefona

Xiaomi uvek ide na to da T serija u Pro varijanti, ima flagship procesor unutra

Nazad
Vrh Dno