Šta je novo?

5G stigao u Srbiju! [nije tema za rezultate merenja brzine ni za Samsung]

• Začetnik teme Začetnik teme Echo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema pomoci,jedino da se preselis u podnozje bazne stanice ali ne bilo koje,moras testirati.😉

Ja još nemam ni 5G (normalan) , ima ali taj na 700 mhz... Yettel i MTS. Yettel već počeo u sitnim gradovima da pusti opseg 3.5 ghz, ne znam kad će da stigne, ali je čekam A1 5G mrežu.
U prethodnim danima A1 kao da menjao nešto na mrežu, opseg 800 mhz retko se javlja, još i u zadnji dve noći nisu ugasili visoke frekvencije. Sad imam stabilan 1800 + 1800 + 2100. Možda je znak da stiže 5G uskoro?

A1 N28 5G SA ?
signal je očajan ovde gde sam (kao što se vidi) (veza uopšte nije uspostavljena ali je cellmapper prijavio ovo)

update : tek sad sam video da je mnc 3 (znači mts)
1000014954.webp

Prilozi

• AddText_06-13-07.21.09.webp
    AddText_06-13-07.21.09.webp
    6.9 KB · Pregleda: 95
Ovo je A1.
E sad, možda je virtuelni mnc 3 za 5g SA, ili nešto pobrljavila app... Istestiraj još koji put ako si u mogućnosti

… pored nje sam prošao, nisam je nikad mapirao CellMapper-om na Androidu… moguće da nije ta - ali, u blizini je nedavno rušen dimnjak, koji je ranije nosio panele A1… ova je nedavno ‘nikla’… eNB je 14142, odgovara onom da starog dimnjaka…

A1 stub, i ne vidi se 5G antena, ali ima 5G signal iz ovog toranja. Mislim na taj kockaste antene, massive mimo? Na drugu sliku isto A1 stub, isti grad, ali izgleda skoro skroz drugačije , nalazi se na ivici grada skroz. Stub na prvu sliku ima isto opremu kao u moj grad jedini A1 stub, eNB 12181, mislim na taj sive kutije, Nokia Flexi radio.
A1_g5stub.webp
A15gstubmimo2.webp

Nazad
Vrh Dno