Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

ja cu ici do kraja nedelje da prenesem broj u a1, bas me zanima sta ce ponuditi banda iz yetela, ugovor istekao i samo mi poslali sms ponudu koja ima istu cenu kao na sajtu 😀
update - podneo zahtev juce, danas me pozvali i ponudili 50%, prihvatio kao sto sam i planirao.
nego jel zna neko da li trebam da vratim onaj pripejd sim sto sam dobio u a1? nije aktiviran, ni nista

To je to, vašar, pa kome koji trgovac zapadne. 🤣

Meni startovali od 40% na dve godine, pa 50%, pa na kraju 6 meseci za Yettel 30. Očigledno ništa što oni kažu nije istina, niti da ne daju za slabije pakete, niti da je „gotovo sa tom akcijom”. Samo još da se javi neko ko je dobio 12 meseci za dinar za Yettel 30 da kolpletiramo kolekciju. 😀

Nego ne znam da li oni i dalje prave razliku oko toga ko gde prelazi? Ja sam morao da podnesem zahtev za prelazak na Globaltel jer mitsku A1 SIM karticu za prenos broja nisam uspeo da nabavim, a koliko vidim ponude od 9 meseci za dinar su dobili samo oni koji su ipak prelazili na A1 prepaid?

I ne znam da li agenti imaju neke metrike? Zašto neki toliko tvrde pazar i neće ništa da daju pa se natežu po 6 puta, a drugi krajnje normalno odmah ponude? Ispada da treba skupljati brojeve normalnih agenata pa njih zvati kad su ovakve situacije?
Meni su nudili odmah 12m za 1 din i 12m 50%, na yettel 100 (hteo sam preci u mts na vojnu tatifu), kad sam pitao ima li neki slabiji paket, rekao je mozete i yettel 30 pod tim istim uslovima, ali ovde za 300 din vise dobijete dosta vise neta i jos jednu apk, pa sam uzeo yettel 100. Tako da, moze sve, samo je pitanje kome ce sta ponuditi 😀

Meni su nudili odmah 12m za 1 din i 12m 50%, na yettel 100 (hteo sam preci u mts na vojnu tatifu), kad sam pitao ima li neki slabiji paket, rekao je mozete i yettel 30 pod tim istim uslovima, ali ovde za 300 din vise dobijete dosta vise neta i jos jednu apk, pa sam uzeo yettel 100. Tako da, moze sve, samo je pitanje kome ce sta ponuditi 😀
To je to, kolekcija kompletirana. 🤣

I ja mislim da se Yettel 100 više isplati sa ponudom 12m za dinar. Možda neku ulogu igra i to što vide na koji se paket prelazi i šta se tu dobija, ne znam ni sam više. Treba čuvati brojeve tih normalnih agenata za sledeći put.

Ili, ne znam kakav im je sistem i da li negde beleže pozive i ponude, možda treba zvati kol centar dok se ne dobije dobar agent koji odmah nudi dobre stvari?

---

Znači eto koga interesuje, da ostavimo definitivnu informaciju: nisu tačne priče da se više ne nudi 12 meseci za dinar, maksimum koji ljudi dobijaju je 12 meseci za dinar plus 12 meseci 50% cene, i to i na Yettel 100 i na Yettel 30 tarifama.

To je ono što je moguće, samo je pitanje na kog agenta ćete naići i da li će hteti da vam to daju/ponude, to jest posle koliko neprijatnog natezanja ili razgovora. Pa je na svakom da proceni koliko bi da se cima ako mu ne ponude odmah, da bi uštedeli.

To je to, kolekcija kompletirana. 🤣

I ja mislim da se Yettel 100 više isplati sa ponudom 12m za dinar. Možda neku ulogu igra i to što vide na koji se paket prelazi i šta se tu dobija, ne znam ni sam više. Treba čuvati brojeve tih normalnih agenata za sledeći put.

Ili, ne znam kakav im je sistem i da li negde beleže pozive i ponude, možda treba zvati kol centar dok se ne dobije dobar agent koji odmah nudi dobre stvari?

---

Znači eto koga interesuje, da ostavimo definitivnu informaciju: nisu tačne priče da se više ne nudi 12 meseci za dinar, maksimum koji ljudi dobijaju je 12 meseci za dinar plus 12 meseci 50% cene, i to i na Yettel 100 i na Yettel 30 tarifama.

To je ono što je moguće, samo je pitanje na kog agenta ćete naići i da li će hteti da vam to daju/ponude, to jest posle koliko neprijatnog natezanja ili razgovora. Pa je na svakom da proceni koliko bi da se cima ako mu ne ponude odmah, da bi uštedeli.
Teški pederi postali,rekli su da će da zovu u ponedeljak ujutru i dalje nisu zvali. Ne budu li dali ovo 12m za dinar i ostalih 12m upola cene. Dovinđorno
Pa neće mene neko da **** da ja ustajem rano i da cekam poziv…

Sto si ustajao rano da bi čekao poziv?
Zar nisi mogao da spavaš i kad ti pozvoni telefon, javiš se i pričaš sa njima?
Mene sve ovo čeka u oktobru.
Podnošenje zahteva, natezanje, itd..

Sto si ustajao rano da bi čekao poziv?
Zar nisi mogao da spavaš i kad ti pozvoni telefon, javiš se i pričaš sa njima?
Mene sve ovo čeka u oktobru.
Podnošenje zahteva, natezanje, itd..
Zato sto ne cujem telefon ,takav sam *** 😅
Cekam sutra ako ne pozovu zovem ja njih i trazim uslove,ako ne bude ništa idem u A1 i cao.

Najbrze zovu kad se podnese zahtev za prenos broja, sve ostalo ide lagano...

Umesto da popuste, oni zatežu još više...

Biće baš zanimljivi kvartali po prosecima/presecima za 2026. godinu...

Treba čuvati brojeve tih normalnih agenata za sledeći put.
Okej je ideja, ali u praksi nije to od pomoći, nažalost, jer umeju da pozovu i sa nekih opštih brojeva. Osim toga, to su agenti službe za zadržavanje, odnosno za brigu o korisnicima, pa je princip da oni zovu tebe, ne ti njih. Samim tim nisu dostupni preko kontakt centra. Naravno, slobodno neka me demantuje neko ako nisam u pravu, ali teško.

Je l postoje podaci za te periode koliko se novih brojeva aktiviralo u tim periodima post/pripaid?

Ono sa prelaskom sam video...

Drugim recima, mislim da se niko tu ne stresira, ako ode 2500. A 35 000 novih brojeva aktivirano...

Ako neko ima da mi posalje broj od Yettel agenta. U zgradi nonstop visi… ali sad kad mi treba nema 🤣🤣🤣. Hvala

Sigurno ima neko od komšija iz ulaza, pitaj.

sad me zvali iz yettela, prelazim s yettel prepaida na globaltel. ponudili su mi neogranicene minute/sms i 30gb neta za 999rsd na dve godine, kaze nije to yettel 30 paket, tako da znate da se nudi i taj paket za ostanak. odbio sam ih

Jel ispratio neku promociju za Y Postpaid i Y Bank, navodno ne mora da se koristi Y Mobile paket? Jel ima neko detalje?

Pisalo se o tome, i na ovoj temi pre nekoliko dana, a koliko danas/juče na temi o banci, pa da se citiram:
Ovde je već @strahinjas (označavam ga da bi imao priliku da me po potrebi dopuni) na temi o operateru podelio tačno iskustvo. Procedura je, dakle, da se prijaviš na Yettel sve, oni te zvanično odbiju (jer ne ispunjavaš uslove), ali time kao operater i banka razmene tvoje podatke, čime banka utvrđuje da imaš postpejd ugovor sa operaterom i daje ti besplatno održavanje. Naravno, ostaje da za desetak dana vidimo da li će mu biti naplaćeno održavanje, ali nadamo se da neće, tj. da su to oslobađanje lepo rešili.

Nego, da se prisetimo i sledeće priče s kraja februara, a u vezi sa ponudama za zadržavanje:
Neko je podneo zahtev za prelazak u A1 (pripejd, 6 meseci Mega plana) i Yettel mu je u pozivu za zadržavanje isprva predstavio komercijalnu ponudu, dakle bez ikakvih dodatnih popusta, prosto ono što već stoji na sajtu. To korisniku nije odgovaralo, pa je pitao da ga opet pozovu kasnije, ako budu imali nešto bolje.

Zvali su i tada se situacija popravila samo za nijansu, dobio je svega dve ponude: Yettel Surf upola cene (ništa po dinar) ili Mobile M po dinar 6 meseci, ali preostalih 18 komercijalna ponuda (znači 3.600 mesečno, ne 2.200 kao upola cene). Logika ponuda je bila sledeća, po rečima agenta: Surf jer je prethodni paket bio Go Data, pa su oni kao slični, a Mobile M sa tih 6 meseci kako bi kao parirao Mega planu, tj. činjenici da se u toj opciji pola godine ništa ne bi plaćalo.
Tada je korisnik uzeo Yettel Surf upola cene, dok željeni Mobile M nije hteo da prihvati po punoj ceni, iako bi prvih šest meseci bilo po dinar. E, pre neki dan su ga opet zvali, bez neke posebne najave, i ponudili upravo prelazak na Mobile M upola cene do kraja ugovorne obaveze. Da li je to slučajno ili su imali negde zapisano da je svojevremeno taj paket bio željen, ne bih znao, ali eto, ta ponuda se pojavila niotkuda, pa je i prihvaćena. Korisnik je dakle, nepuna četiri meseca bio na Surfu upola cene, a ostatak će biti na Mobile M.

^Kad si dobio poruku da potvrdiš da li je baš tako pisalo u poruci? 12 m dinar, ostatak 50%?
Mene malopre zvali, isto to dogovorio ali mi stigla poruka u kojoj piše 50% na dve godine i dupli net godinu dana. Još nisam potvrdio.

Meseci po dinar (a bez naknade uz e-račun) ovde su na reč. Ne dokumentuju se, ali ubrzo nakon prihvatanja će ti se trenutno zaduženje na aplikaciji smanjiti na 0,99 ili 1,00 (pod uslovom da nemaš već nešto dodatno, jelte). Tako ćeš znati da je sve u redu, mada nemaš napismeno koliko će to trajati. Ipak, razgovori se snimaju, pa ne treba brinuti.

Kao što se pisalo već po 676767 put, kada se podnese zahtev za prenos broja u drugu mrežu ( A1 SRB ili Globaltel mrežu )...
Znam, ali me interesuje da li je moguce navuci takvu ponudu zahtevom samo prelaska na prepaid posto sam to uradio sa drugim brojem sada. Prvi broj sam maksimalno uspeo da izboksujem 6m 1 dinar 18m 50% pre mesec dana, ali to je bilo nakon zahteva prenosa broja u drugu mrezu, a ovo je sada prelazak sa postpaid na prepaid i tu mora broj da se zadrzi 60 dana sada ako oni ne ponude nesto za postpaid, a 12m 1 dinar i 12m 50% mi zvuci previse dobro da bi bilo istinito u mom slucaju

^Kad si dobio poruku da potvrdiš da li je baš tako pisalo u poruci? 12 m dinar, ostatak 50%?
Mene malopre zvali, isto to dogovorio ali mi stigla poruka u kojoj piše 50% na dve godine i dupli net godinu dana. Još nisam potvrdio.
Piše samo 50%. Ali kad to završiš prošetaj se do poslovnice i traži da ti kažu koliko si meseci dobio po dinar.

Ne mora, to je dezinformacija koja se stalno ponavlja. Možeš i istog dana da odeš u drugu mrežu, pa čak to i sad možeš da uradiš, nema veze što je aktivan zahtev za prelazak na pripejd.
Na sta se konkretno pozvati i pripretiti kojom institucijom? Jer ce zaposleni u poslovnici sigurno insistirati da nije moguce pre isteka 60 dana.

U kojoj poslovnici? Potpišeš ugovor u drugoj mreži (MTS, A1, Globaltel), bilo uživo, bilo preko agenta ili kurira, i broj će biti prenet bez problema. Ne pita se tu niko ni iz jedne poslovnice, a ponajmanje oni iz Yettelovih, sa koijma nema dalje komunikacije. E, sad, ima tu druga stvar, svi su dezinformisani, pa ako potpisuješ prenos negde uživo, ti prosto nemoj pominjati da je prošlo manje od 60 dana od prelaska na pripejd. Imali smo tu slučajeve da onda recimo oni iz A1 neće da se cimaju da popunjavaju zahtev, jer smatraju da je osuđen na propast. To je lična odluka zaposlenog, koju u načelu podržavam, jer zašto bi radili nešto uzalud, ali ovo ipak nije uzalud. Umesto da se objašnjavaš sa njima, sami ništa ne pominješ i nema problema.

Poslednja izmena:
Ok. Ne znam jer nisam bila licno u toj situaciji. Samo sam ovde citala da ljudima nece da prebace.

I ja se sećam jednog iskustva sa ove teme, ali to je baš bilo ovo što sam naveo: zaposleni iz A1 nije želeo da popuni zahtev, smatrajući da nema smisla. Verovatno si isto videla, ali sve su to sporedne stvari i priče. Pravo iskustvo bi bilo da neko podnese zahtev, te da zvanično (preko centralne baze) bude odbijen, što se već uveliko ne dešava, a ne bi ni smelo.

Nazad
Vrh Dno