Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Informacija je dobijena od njihovog kontakt centra: Ako na lokaciji postoji Sbb optika onda ne mogu uslovi kao za novog korisnika zato sto usluga vec postoji na adresi.
Ako je na lokaciji Sbb koaksijal a ima mogucnosti za Yettel optiku, onda se moze ici na varijantu novog korisnika.
E pa onda ću verovatno tako, s obzirom da je u zgradi SBB koaksijal. Bitno mi je samo da imam opciju Yettel zbog N1 i Nova S, ako mi iz SBB-a ne ponude ništa bolje, mada je Yettel box inferioran u odnosu na EON box. Da ne pričam o tome koliko je EON video klub bolji od sve konkurencije bez obzira što im je sadržaj, u najboljem slučaju, u 1080p kvalitetu.

Dan
Kako si ih kontaktirao? Ja sam probao preko X-a tj Twitter-a i SBB suport-a ali me šalju u poslovnicu, što me baš mrzi. Ima li neki način da to završim preko telefona ili moram da odem i podnesem zahtev za raskid. Inače isti slučaj, kad su prošli put poskupljivali sam izboksovao 12 meseci po 1rsd i to je isteklo februara i sad bi mi bilo dovoljno isto kao i tebi 9 meseci po 1rsd.
Danas me zvali, inače sam samo zvao telefonom prekjuče i rekao da želim raskid, ponudili prvo 6 meseci po 1rsd ili 12 meseci upola, pomenuo im da znam da daju i više i dobio 8 meseci po 1rsd a posle do 24 meseci po 5699rsd. Zadovoljan. Opet će oni poskupljivati, pa ćemo ponovo u pregovore 🤣🤣🤣.

Malo mi je to bio deo poruke, pa da naglasim svima koji stupaju u pregovore. Dakle pored x meseci po dinar, slobodno trazite vise slotova za EON (3/5 umesto 1/3) kao i net boost od 100mbit download, to daju svima koji pitaju bukvalno.

Šta da radimo mi koji nemamo gde da pređemo? Jedino SBB ima optiku kod mene. Ističe mi ugovor u septembru. Ne znam koliko smem da se igram sa zahtevom za raskid, pošto mi je neophodan net zbog posla.

Trpis onda,nema druge. Ako treba zbog posla,tebi kucni interneti nisu opcija tip a1 5g itd. Sve to ja ne bi uzimao,za ozbiljne stvari.

Šta da radimo mi koji nemamo gde da pređemo? Jedino SBB ima optiku kod mene. Ističe mi ugovor u septembru. Ne znam koliko smem da se igram sa zahtevom za raskid, pošto mi je neophodan net zbog posla.
Ako ti nije upload presudan a sumnjam da radis neki takav striktan posao, mozes da gledas i opcije bez optike 🙂 Ja sam tako kod njih oko godinu i po dana i sve super ide, ne osecam posledice za download ili upload fajlova od kad sam otisao sa MTSove optike.

Dodatak 100Mbps na postojeću brzinu, tako da npr. umesto 500/60 imaš 600/60 🙂

U aplikaciji taj dodatak Ubrzaj NET 100 košta 1400 RSD/mesec.

Zvali opet,rekao sta zelim,oni opet isto. Ne mogu dati nista,da idem i raskinem ugovor. Odoh popodne da se pozdrvimo. Lupeta kako odmah moram vratiti opremu. Po tome vidim da je pajser ali ajd,nije on kriv.

Koliko ste sigurni da je fiksni broj sa SBB-a i dalje raspoloziv za portovanje 7 dana nakon raskida ugovora?

Vrlo mi je bitan fiksni broj, pa ne znam da li rizikovati sa zahtevom za raskid ako ne postoji mogucnost zadrzavanja broja ako taj zahtev i prihvate bez specijalnih ponuda.

Kako kad sam pod UO pre raskida?
Kad da se obratim A1? Unutar 7 dana od podnosenja zahteva i vracanja opreme? Ili unutar 7 dana nakon vracanja opreme?

Koliko ste sigurni da je fiksni broj sa SBB-a i dalje raspoloziv za portovanje 7 dana nakon raskida ugovora?

Vrlo mi je bitan fiksni broj, pa ne znam da li rizikovati sa zahtevom za raskid ako ne postoji mogucnost zadrzavanja broja ako taj zahtev i prihvate bez specijalnih ponuda.
Pri raskidu naglasite da želite da prenesete broj kod drugog operatera i to važi samo za broj koji je prethodno prenet iz MTSa.
Inače prošle godine kad sam se raspitivao kod MTS za njihove pakete kad su mi tražili fiksni za proveru mogućnosti optike, i ako sam im ja govorio da imaju mogućnosti i da bi ako se dogovorimo pošto mora fiksni telefon preneo fiksni telefon iz SBB. Kad sam im izdiktirao broj koji nije bio prenet iz MTS već koji sam dobio direktno od SBB rečeno mi je od strane MTS radnika da ti brojevi telefona ne mogu da se prenesu. Tako da ako imate takav broj proverite kod operatera kod koga želite da pređete da li može da se prenese.

Jeste prethodno prenet iz Telekoma. Zato i hocu da ga sacuvam jer je star.

Pri raskidu naglasite da želite da prenesete broj kod drugog operatera i to važi samo za broj koji je prethodno prenet iz MTSa
Korisna informacija! Da li se dobije napismeno potvrda da su tu informaciju primili, tj da nece vratiti broj telekomu i nakon raskida?

Danas bio do poslovnice, dobar dan dobar dan, vi ste premium korisnik ja kažem da, želite da raskinete UO ja kažem da, gospođica kaže samo za 7 dana vratite opremu i to je to, doviđenja doviđenja.
U narednih sat vremena dolazi čovek iz A1 uvode njihovu optiku u mom ulazu, ponuda 12 mes 1 din.
Videćemo da li će SBB da izjednači ponudu, mada kako se ponašala gospođica iz poslovnice mislim da smo posle 14 god završili saradnju 😉.

Pa to je to, podneseš zahtev za raskid, posle 7 dana gase uslugu i onda imaš do 8 dana da vratiš opremu.
Mada je bolje odmah posle 7 dana vratiti opremu i ne razmišljati! 🙂
Račun za prethodni ceo mesec se plati kad se vraća oprema, a svi ostali dani korišćenja u mesecu biće obračunati i dobiće se račun sledećeg meseca.
Uglavnom sve može da se vidi u Moj SBB aplikaciji oko računa. 🙂

Ukratko vrlo su ljubazni i jasni su im razlozi raskida ugovora, da rekoše da će od novembra krenuti da menjaju coax za optiku i da će se prebaciti sa eon platforme na yettel rešenja...

Poslednja izmena:
Danas sam imao razgovor sa SBB-om. Nema nikakvih ponuda za dinar i slično. Kaže najviše što može je 20% popusta.
Razmišljao sam šta je potrebno da bih ostao kod njih. I zaključio sam jedino da mi daju paralelno i 5G internet kao backup i ruter koji može da radi load balancing. Ili da mi umanje toliko cenu da to mogu sam da kupim i uzmem backup internet na drugogm mestu.

Upravo sam izračunao da sam potrošio na SBB 272.807 dinara za 80 meseci koliko sam njihov korisnik. Uglavnom je bila OK usluga. Ne zna se kada će se coax menjati za optiku u mom kraju.

ja podneo zahtev za raskid 3.6, nit je iko zvao da pitaju sto, ponude nesto, nit su uslugu prekinuli a rekose u poslovnici do 10.6 iskljucuju. Zvao korisnicki servis, rekose mi moze biti do kraja meseca, sto i pise u zahtevu za raskid. Korisnik IKOM-a pa onda SBB kad su ih preuzeli uvek u najjacem paketu Sa uslugom nikad problem nisam imao, ali sa podizanjem cena non stop i muljacinom oko paketa kad ih je preuzeo Yetel itekako imam problema. Hvala i dovidjenja. Sutra A1 resava optiku.

Ma kakav kraj meseca, taj datum sa papira je drugo nešto, računaj 7 dana od zahteva za raskid - oko 20h gase.
Tako su rekli i tako je bilo u mom slučaju. 🙂

Kad prođe 7 dana od zahteva za raskid spakuj opremu i pravac SBB.

Lupeta kako odmah moram vratiti opremu.
To je i meni rekla agentkinja za zadržavanje, kako sam već pisao, dok mi je u poslovnici rečeno da to ne može (mada na kraju je ipak moglo, ali nisam uradio), tako da su hit sa oprečnim informacijama. Sve u svemu, baš loše iskustvo oko ovog raskida, pisao sam više puta, a i kvalitet usluge je kod mene loš, tako da jedva čekam da ih se sutra rešim.

Ja sutra vraćam opremu SBB-u, a agent A1 će nakon toga podneti zahtev za prenos broja, pa ću javiti šta je bilo. Ako ti nije hitno, stiže, dakle, informacija kroz neki dan. Kako si i sam zaključio, pre zahteva se svakako ne može preneti (broj je pod ugovorom), u vremenu između zahteva i samog raskida možda može (neki misle jedno, neki drugo, a "moj" agent A1 misli da ne može), a posle raskida navodno može makar neko vreme (koliko tačno, ne znam, ali pominje se pun mesec, iako ja tu informaciju nisam nigde zvanično našao).

Račun za prethodni ceo mesec se plati kad se vraća oprema
Ukratko vrlo su ljubazni
Znači ti si srećom završio kod nekog dobrog službenika. Ja sam već pominjao svoje loše iskustvo iz poslovnice, gde mi je, između ostalog, traženo da odmah platim prethodni mesec, pre podnošenja zahteva, tako da treba biti spreman na to, ili na svađu. Ne vredi, svaki zaposleni im je pojedinac i svako je ovakav ili onakav i zna ovoliko ili onoliko.

računaj 7 dana od zahteva za raskid - oko 20h gase
Ali njemu je već osmi dan, a nisu mu ugasili. Ispada na kraju da se ništa ne zna.

Napravi se priča oko proste stvari. 🙂

Kod mene završeno sve bez ikakvih cimanja, samo ću platiti sledeći mesec par dana korišćenja u junu i to je to.
Nudili mi da ostane cena 5000din umesto ovog povećanja na 5300, pa u međuvremenu zvali telefonom i nudili 6 meseci 50% popusta što sam naravno odbio...

Račun za maj sam platio prilikom vraćanja opreme, nema niti može biti tu nikakvih natezanja. 🙂

Poslednja izmena:
Napravi se priča oko proste stvari. 🙂

Kod mene završeno sve bez ikakvih cimanja, samo ću platiti sledeći mesec par dana korišćenja u junu i to je to.
Pa to i kažem, tebi je ispalo lagano jer si naleteo na normalne i procedura ti je bila jasna, a pritom se čini da te ni oko čega nisu dezinformisali, što je ključno. Nama koje su vrteli između poslovnice (triput sam bio dok nisu lepo podneli zahtev, a biću i četvrti za vraćanje opreme) i nekoliko poziva kontakt centru (moja dva poziva i njihova dva), a da pritom većina njihovih nije znala šta priča, ispala je stvarno avantura, i to nimalo prijatna. A još je neizvesno šta će biti sa fiksnim, šta reći... 😃

Račun za maj sam platio prilikom vraćanja opreme, nema niti može biti tu nikakvih natezanja. 🙂
Tako i treba, ali fora je što negde traže da se plati pre podnošenja zahteva, što je bio moj slučaj, i što nije okej. To je, dakle, makar sedam dana pre vraćanja opreme, a i da ne pominjemo slučaj ko prihvati ponudu za zadržavanje. Taj je onda prisilno platio mnogo pre datuma dospeća. Ali ako ti traže da platiš, možeš ili da to uradiš ili da se svađaš.

Traži da pričaš sa nekim drugim pismenim, vidiš da te vrte i cimaju bzvz..

Ma kakav kraj meseca, taj datum sa papira je drugo nešto, računaj 7 dana od zahteva za raskid - oko 20h gase.
Tako su rekli i tako je bilo u mom slučaju. 🙂

Kad prođe 7 dana od zahteva za raskid spakuj opremu i pravac SBB.
Po kom principu racunaju? ako je 3.6 podnet zahtev a danas 11.6 ja jos uvek imam i net i tv i fiksni.

Loguj se u moj SBB aplikaciju i vidi da li ti piše da nemaš uslugu?
Uzmi opremu i u SBB, naplatiće ti svaki dan dok ne vratiš opremu 🙂
Prilikom vraćanja opreme dobićeš potvrdu na kojoj piše datum i do tog datuma će ti naplatiti svaki dan korišćenja.

Danas bio do poslovnice, dobar dan dobar dan, vi ste premium korisnik ja kažem da, želite da raskinete UO ja kažem da, gospođica kaže samo za 7 dana vratite opremu i to je to, doviđenja doviđenja.
U narednih sat vremena dolazi čovek iz A1 uvode njihovu optiku u mom ulazu, ponuda 12 mes 1 din.
Videćemo da li će SBB da izjednači ponudu, mada kako se ponašala gospođica iz poslovnice mislim da smo posle 14 god završili saradnju 😉.
Radnice u poslovnici nemaju nikakva ovlašćenja sem da ponude samo da ostane stara cena. Tek kad te budu zvali da probaju da te zadrže, onda možeš da dobiješ neke ozbiljnije ponude.

Vidim da je par ljudi dobilo u rasponu od 8-12 meseci po dinar, a vidim i da nekolicina nije dobila ništa, izgleda kako se kome zalomi.

Izgleda da su potrošili vaučere za popust.
Sad više ne daju nikome ništa, to je to.

ja podneo zahtev za raskid 3.6, nit je iko zvao da pitaju sto, ponude nesto, nit su uslugu prekinuli a rekose u poslovnici do 10.6 iskljucuju. Zvao korisnicki servis, rekose mi moze biti do kraja meseca, sto i pise u zahtevu za raskid. Korisnik IKOM-a pa onda SBB kad su ih preuzeli uvek u najjacem paketu Sa uslugom nikad problem nisam imao, ali sa podizanjem cena non stop i muljacinom oko paketa kad ih je preuzeo Yetel itekako imam problema. Hvala i dovidjenja. Sutra A1 resava optiku.
Proveri ti opet u poslovnici da li opet moraš da podneseš zahtev za raskid. Pošto znaju da tumače ako ne vratite opremu u tom roku za raskid računaju da si odustao od raskida. Bar je tako bilo pre sa ovim prevremenim raskidima dok kod redovnog raskida na onih 30 dana za otkazni rok imaš još 7 dana na tih 30 da vratiš opremu ako je tad ne vratiš neće da je prihvate već sledeći dan već ti je naplaćuju.

Loguj se u moj SBB aplikaciju i vidi da li ti piše da nemaš uslugu?
Uzmi opremu i u SBB, naplatiće ti svaki dan dok ne vratiš opremu 🙂
Prilikom vraćanja opreme dobićeš potvrdu na kojoj piše datum i do tog datuma će ti naplatiti svaki dan korišćenja.
dal je moguce, tacno na SBB portalu stoji nema usluge, a sve radi. Jos zvao korisnicku sluzbu, dao podatke i ona mi rece otkazni rok 30 dana....ni da pomene da je ugovor raskinut...Nista hvala za info, pravac poslovnica.

Nazad
Vrh Dno