Šta je novo?

Upozorenje za WhatsApp korisnike: na starijim Android i iPhone telefonima aplikacija više neće raditi

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
WhatsApp-ilus260126.webp

Upozorenje za WhatsApp korisnike: na starijim Android i iPhone telefonima aplikacija više neće raditi​

WhatsApp podiže minimalne sistemske zahteve, pa deo starijih Android i iPhone uređaja uskoro ostaje bez mogućnosti rada sa popularnom aplikacijom

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...phone-telefonima-aplikacija-vise-nece-raditi/

Standardno da nateraju korisnike da pređu na nove uređaje. Ovo se rešava tako što se instalira custom rom ili pređe na drugu aplikaciju, ali i to će uskoro biti onemogućeno. Postavlja se pitanje, da li uređaj koji ja kupim pripada meni ili je on i dalje u vlasništvu kompanije? Ovo je strogo definisano nekim odredbama koje niko ne čita kada kupuje neki tehnički uređaj. Živi primer je auto na baterije, gde te pri kupovini auta ugovorom obavezuje da nisi vlasnik baterije i da nemaš pravo da je skidaš i menjaš sam... Zamisli kakav mozak treba da budeš da kupiš takav proizvod? 😀 Baš ono, šelem-belem što bi naši rekli. Ako sam nešto platio, mogu da radim sa tim šta hoću, pa čak i da ga skrcam čekićem. 😀

@registry1 ne mogu da ti lajkujem post, jer su uveli neko novo pravilo, da ima ograničen broj lajkova u toku jednog dana. Ne mogu da verujem da je to uvedeno, a sve me više podseća na stanje oko mene... Šalu na stranu, pa zar nije sloboda da može da imamo neograničen broj lajkova? Ovo je prvi forum gde sam to doživeo, a nije bilo tako. 😀

Tako da, imaš moj lajk u slovima. 😀

Upravo proradilo, a kako ne znam.
😀

Kome je još živ telefon sa Android 6... 😁
Moja tetka koristi još uvek HTC Desire 626s.😬 Pre dve godine sam joj drugi put zamenio bateriju sa nekom sa AE. Nema WhatsApp, pa ne znam kako bi to radilo, ali Viber radi ok.
Pre dve-tri godine je pokušala da koristi WeChat i to je bilo očajno iskustvo, mada je to jedna od grđe optimizovanih aplikacija.

P.S.
Meni je još živ HTC Desire S, ali samo kao budilnik.😁Do sad baterija zamenjena dva puta i drži kao budilnik 14-15 dana.🥳

Nazad
Vrh Dno