Šta je novo?

Hisense televizori

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Otpakovan koji je bio u radnji izlozen ne bi ni dzabe. Znaci da li bi uzeli slabo vozene gume kao nove u radnji?🙂

Meni odlican tv. Pre bi njega nego C7 mada je i C7 ok.

Ja sam pisao sve detaljno sta sam imao sa kvarom proslog Hisense-a pa ako te ne mrzi procitaj jer me je moderator opominjao standardno🙂
Nadam se da su te serije ok i da se ne kvare nesto vise od tcl npr. Cuo sam da je slika vrh na u8q . Meni najviše treba za sport i Netflix pa me malo strah ,ali vidim da ovde ima dosta pozitivnih komentara vlasnika u8q

Stigao U7Q.
Znam da se dosta pisalo o podešavanjima slike, i koje opcije su onda najbolje? 😁

Inače, imam problem iskače mi greška da CI+/CA modul i pametna karticu nisu ubačeni, a jesu.

isključi televizor, izvadi i ponovo stavi karticu, ovog puta što je dublje moguće

Da ne pokidam nešto? Jer mislim da je gurnuta do kraja

Ali dosta baš viri napolju da ne kažem 70% da viri van

viri, bez brige. zavisi od modela do modela kako je napravljen ulaz za karticu. uglavnom, fora je što uvek treba još malčice da se gurne

Guraj koliko hoces, ali da znaš da dance nećeš dotaći. 😅
P. S. O kojoj kartici je reč?

tačnije, reč je o modulu sa karticom. kartica je u modulu, a modul se gurne u odgovarajući ulaz televizora

npr. kod SBB je ovako, prema uputstvu

Tako je, modul sa karticom je u pitanju. To mi je bilo na starom TV-u pa razmišljam da nije slučajno zastareo taj modul ili kartica,pa zato ne može na ovom Hisense-u?

Mogu gurnuti još, ali ako pukne nešto eto belaja 😂

Evo, uspeo sam. Hvala!

Koja podešavanja su najbolja za ovaj TV?

Slika je top kad se pusti nešto na YT u 4k,ali pvi naši kanali su kriminal (arena npr užas)

Mozda treba da podesis rezoluciju za kablovske kanale koji su,zavisi od kanala uglavnom u full hd rezoluciji.Moj prijatelj inace ima isti model i negde sa neta je skinuo podesavanje i uspeo je da ga bas dobro nasteluje.Ovako napamet lutaces malo vise.A nije lose da pitas i vestacku inteligenciju u bilo kojoj varijanti.

Gde se podešava rezolucija kanala? Nemam box

Pa evo tražim baš po netu oko podešavanja, ali za sad slabo. Videću na redditu sad

@pedja9 ,Probaj odavde da podesiš. Ovo su podešavanja koja sam ja pravio i korigovao uz pomoć kupljene verzije ChatGPT... Ja sam u odnosu na ovo podigao kontrast na 93 i kolor na 65.Sve ostalo je po ovoj tabeli i zadovoljan sam.

Prilozi

Filmmaker apsolutno za HDR i SDR, meni odgovara vise WARM 2 nego WARM 1 , nekako prirodnija slika. Ja stavljam na High Locam Dimming i HDR na ON . DV na Custom i imam jos neka podesavanja ali nisam kuci. Contrast nema potrebe iznad 80, Color iznad 55

Uglavnom uzmes jedan izvor za koji znas kako treba da izgleda i namestas za svaki izvor pojedinacno. Kod mene je slika vrhunska i za Cable i za HDR i za DV

Uglavnom namesta se kako nečijem oku odgovara, nije univerzalno za svakog isto.
Na primer meni vise odgovara kontrast 90-95,i malo jači kolor, tipa 65.
Probao sam Filmmaker mod naspram Standard, i više mi očima prija Standard, i pored toga što se svuda sugeriše Filmmaker mod da se u njemu podešava slika.
Individualno je sve.

Na Filmmakeru mi je boja fudbalskog terena skoro siva, dok je na ostalim modovima zelena,inače neki AI sam uključio i ne piše više Sport već AI sport i čini mi se da se saturacija boje trave menja na svakih 5-6s. Od jarko zelene do slabije zasicene (do dosta slabije zasicene zelene)

Baš gledam i komentarišem sa ukućanima, poprilično je loša slika kad ide fudbal (mutni igrači). Boja nije loša ali mutno sve vide se pikseli baš, verovatno je to jer nisu naši kanali HD ali je dosta loše iskreno

Ovaj AI sports mode znači užas živi menja sam boju trave na svaki 5-15s zavisi kako kad

A na yt mi je slika super, vidim da ima kapacitet TV.

Možda neki update da odradim nemam pojma, ali kanali su dosta loši.

Da li vi uključujete ove AI opcije, za sport, za 4k upscalling itd?

Baš gledam i komentarišem sa ukućanima, poprilično je loša slika kad ide fudbal (mutni igrači). Boja nije loša ali mutno sve vide se pikseli baš, verovatno je to jer nisu naši kanali HD ali je dosta loše iskreno

Ovaj AI sports mode znači užas živi menja sam boju trave na svaki 5-15s zavisi kako kad

A na yt mi je slika super, vidim da ima kapacitet TV.

Možda neki update da odradim nemam pojma, ali kanali su dosta loši.

Da li vi uključujete ove AI opcije, za sport, za 4k upscalling itd?
Zato sam ja odustao od u7 i uzeo c6k! Nestvaran kontrast i fudbal je odličan čisto i bistro

To je neko trebao ranije da mi kaže 😅

Inače ovaj U7Q je meni vrhunski kad se gleda 4k sadržaj, probao sam i filmove neke, zvuk je predobar isto,ma sve top nema šta, slika je bomba!

Ali supernova kanali tj pogotovo sport koji mi je i najbitniji - poprilično je loše to za sad, možda rešim nekako uz neka podešavanja

I još nešto što sam primetio, gubi se kvalitet slike čim se gleda tv malo sa strane

pa VA tip panela, šta si očekivao. što se kvaliteta prikaza tiče, dosta zavisi od izvora, to si i sam primetio

Ali taj VA ima isto svoje prednosti u odnosu na IPS je l tako? Ako sam dobro ispratio

Kontrast, crna, više detalja u tamnim scenama.

Ali taj VA ima isto svoje prednosti u odnosu na IPS je l tako? Ako sam dobro ispratio
Svaki ima svoje prednosti i mane sve zavisi sta ti vise odgovara. Ja sam prosle godine uzeo Xiaomi a pro model i nisam znao da ima VA panel i kada sam uporedio sa 10 godina starim LG tv-om odmah sutra sam ga vratio. Jednostavno mi neodgovara bas zbog uglova gledanja.

I ja imam Samsung star 8 godina, isto ima odlične uglove gledanja za razliku od ovog modela

Nazad
Vrh Dno