Šta je novo?

MTS e-mail - aktivacija

16mdell

Cenjen
Učlanjen(a)
02.07.2011
Poena
180
Problem, glup problem. Nikako ne mogu da aktiviram mail.mts.rs.
Ukucam [email protected] pa šifru, ali neće. Svašta poručuje : nije dobra šifra ili korisničko ime, ne može da dohvati server, zastareo nalog, autentifikacija...
Kako da podesim (koji mailbox..) taj mts mail?

Kucaj samo username.
Bez @mts.rs, nije ti to google 🙂
Možeš iz bilo kog browser-a.
Za e-mail klijente:
Kod mene i dalje ne radi. Korisničko ime sam uneo i lozinku koju koristim da se prijavim u Moj MTS portal ali izlazi samo Wrong username or password. Kada kliknem na izgubljena lozinka, vraća me na moj mts portal stranicu da resetujem lozinku za moj mts a ta lozinka mi već radi. Nedavno sam prešao u mts preko Intercom Computers DOO Ćuprija ugovora optičkog interneta pa kada je to postalo vlasništvo Telekoma, momentalno je mts promenio mejl na @mts.rs domen nad kom nemam kontrolu kao što vidite i lozinku na lozinku iz ugovora koja mi je sada loznika za moj mts portal. Da li tu uslugu moram posebno da tražim ili je mts mail usluga automatski uključena..

Kod ujaka postoji isti problem sa WebMail. Njegov internet priključak i MojMTS nalog je imao avanturu i prošao metamorfozu iz MTS Box 3 > raskid ugovora & uzimanje Orion Triple > migriranje Orion ugovora na postojeći, stari MojMTS nalog i Supernova Plan paket.

Na MojMTS nalogu mail adresa (koja je generisana 2010. kad je ne uzeo prvi Box3 ugovor) je vidljiva kao @open.telekom.rs a ne kao @mts.rs.

Kod ujaka postoji isti problem sa WebMail. Njegov internet priključak i MojMTS nalog je imao avanturu i prošao metamorfozu iz MTS Box 3 > raskid ugovora & uzimanje Orion Triple > migriranje Orion ugovora na postojeći, stari MojMTS nalog i Supernova Plan paket.

Na MojMTS nalogu mail adresa (koja je generisana 2010. kad je ne uzeo prvi Box3 ugovor) je vidljiva kao @open.telekom.rs a ne kao @mts.rs.
Kod mene jeste @mts.rs a pre je bilo @gmail.com međutim lozinka je bila isto drugačija. Kada sam probao da koristim lozinku iz Intercom Computers na moj mts portal nakon promene mejla koji je mts na svoju ruku izvršio na @mts.rs, radilo je ali nije isti slučaj za webmail.mts.rs niti putem android klijenta mail.mts.rs - probao sam da idem na opciju da sam zaboravio lozinku kao privatni korisnik (fizičko lice) i da promenim lozinku na moj mts portalu (bukvalno sam kupio mts broj i postavio ga kao kontakt telefon samo zbog ovoga) ali nakon svega ovoga webmail i mail.mts.rs idalje odbija saradnju da se prijavim.. Šta je ovo ***.. potpišeš ugovor da jednim operaterom, onda Telekom Srbija ih kupi pa odjednom si kod njih + imam mnogo manje usluge nego pre (IPTV mi je bio uračunat i javna dinamička IP adresa besplatno po prethodnom ugovoru a sada u mts mi dodeljuju regularnu zatvorenu IP adresu i uskratili mi TV pristup tražeći dodatno da im platim za Move što nisam morao po ugovoru sa kupljenim operaterom)

Ja sam to pisao 2023 i išlo je bez majmuna i MTS.rs u tadašnje vreme.
Od pre nekog vremena, nisam menjao ništa, u autofllu mi sam sada stavlja majmuna i ostalo. Šta god da kucaš dodaje majmuna i ostalo.
Tako da prvo proverite da li postoji neka aktivacija adrese ili nešto drugo što moraš prvo da uradiš. Ja na telefonu ne mogu da proverim od majke parametre za moj MTS. Siguran sam da ide samo user name, jer nisam nikad pravio MTS adresu. Kasnije ću da pogledam kako je kod nje ali sam siguran da ne radi webmail. Moj MTS bez problema, platio račun pre neki dan, stiglo uredno na njen gmail.

Edit: podsetili me da su stizala neka obaveštenja da se nešto odradi kod prelaza, slaba mi memorija inače postala, na tu novu platformu. Bilo je duplih mailova, foldera... Da li to ima veze ako nije tada prebačeno ne bi znao. Odradio sam prema tom uputstvu.

Poslednja izmena:
Seo da radim pa proverio.
Treba da je isto kao i kod prijavljivanja na mojMTS. Iskreno ne znam ni da li može da se promeni da bude različito.
Meni radi prijava na webmail i sa i bez @mts.rs.
Kada uđem u MojMTS pod BOX4/Optika imam sa desne strane koja email adresa i dugme za preusmeravanje na webmail.

Kod majke radi samo sa user na mojMTS pošto ni nema @mts.rs adresu jer je prepaid korisnik, i ne postoje nikavi podaci o mail-u u MojMTS aplikaciji. Ne znam ni da li ide mail adresa uz postpaid pakete. Taj user je ona birala a stavljen je na osnovu gmail adrese. Nema kod nje mts adrese.

Tako da zovi korisničku, jer ti verovatno ni nemaš mts.rs adresu aktivnu. Kod majke je taj user isto vezan za gmail adresu. Ne mogu oni da ti promena da hoće tu gmail adresu. Problem je samo da ti otvore ili prebace na mts adresu.

MTS mail adresa se dobija / kreira samo uz kućni internet uslugu odnosno Box paket koji sadrži istu.
A MojMTS username i kontakt mail adresa mogu ali ne moraju da da budu ta @mts.rs mail adresa.

Nazad
Vrh Dno