Šta je novo?

EON Smart Box (2024-2026) [nije tema za EON aplikacije]

Zdravo svima, posle dužeg vremena i sjajne saradnje sa mnogo dobra dva čoveka ovde sa foruma @MaxBgd i @Stimpi sam uspeo da otključam eon sdott0202 box, okačiću ovde svoje iskustvo pa kome bude trebalo da ima u rezervi i ovu varijantu.

Ovako dakle eon ekran sa kodom smo razbili preko aplikacije android tv remote, ona se povezuje sa boxom nezavisno developer options, i u njoj ima opcija aplikacije preko koje može da se udje u plej prodavnicu i yt itd. Posle toga sam instalirao button mapper i projectivity Launcher, i postavio projectivity kao primarni i mapirao ga na home dugme. Zatim instalirao sve žive aplikacije koje su potrebne. Ali tada nije dozvoljavalo da udjem u developer, tj pisalo je developer options are not available for this user. Takodje i Google servisi nisu bili dostupni. Onda smo smišljali način kako da udjemo u developer i pored brisanja ažuriranja i podataka od eon sistemskih aplikacija, ja sam ušao ponovo u eon aktivaciju (onaj ekran sa kodom) i brzo preko home dugmeta ušao u projectivity launcher i odmah u settings i otvorilo je developer options. Sada postoji dve varijante, da je zbog brisanja ažuriranja i podataka sa eonovih aplilacija on bio otvoren pa sam brzo delovao da udjem i uključim usb debug ili je kada sam ušao u eon aktivaciju on prebacio na vlasnički profil i nije stigao da zaključa jer sam brzo ušao u developer options. Kako god, eto još jedne varijante koja je uspela. Ako nekoga detaljnije zanima ili zabode kao i ja neka ima i ovo u opticaju. Još jednom hvala za ova dva drugara jer su mi mnogo i nesebično pomagali sve vreme.

Pozdrav svima, imao sam probleme stalno sa onim starim Kaonom, tražio Chang iz 2024, dobio ga, sad i sa njim imam problema, no access 0, kanal nedostupan, seckanje prenosa, neki kanali mogu samo da se puste ako vratim par sekundi u nazad itd, koji box da tražim dalje, ima li neki koji radi zapravo? Hvala

Ti verovatno imas probleme sa signalom ( coax mrezom ) nego sa boxom a to vec oni ( sbb(yettel)) moraju da provere i otklone njih cimaj i dosadjuj dok ne rese

Radi i taj i kaon, samo treba da se aktivira/registruje da može da pušta preko dvb-c.

Ili kao OTT i onda radi sve “bez kabla”.

Onda sve radi sa malim kasnjenjem i zavisis od interneta 😉😁 ako ce predje na OTT onda moraju da mu ili daju drugi ili da rade "reset"( ili sta vec) boxa da predje u OTT ( online) mod

Zdravo svima, posle dužeg vremena i sjajne saradnje sa mnogo dobra dva čoveka ovde sa foruma @MaxBgd i @Stimpi sam uspeo da otključam eon sdott0202 box, okačiću ovde svoje iskustvo pa kome bude trebalo da ima u rezervi i ovu varijantu.

Ovako dakle eon ekran sa kodom smo razbili preko aplikacije android tv remote, ona se povezuje sa boxom nezavisno developer options, i u njoj ima opcija aplikacije preko koje može da se udje u plej prodavnicu i yt itd. Posle toga sam instalirao button mapper i projectivity Launcher, i postavio projectivity kao primarni i mapirao ga na home dugme. Zatim instalirao sve žive aplikacije koje su potrebne. Ali tada nije dozvoljavalo da udjem u developer, tj pisalo je developer options are not available for this user. Takodje i Google servisi nisu bili dostupni. Onda smo smišljali način kako da udjemo u developer i pored brisanja ažuriranja i podataka od eon sistemskih aplikacija, ja sam ušao ponovo u eon aktivaciju (onaj ekran sa kodom) i brzo preko home dugmeta ušao u projectivity launcher i odmah u settings i otvorilo je developer options. Sada postoji dve varijante, da je zbog brisanja ažuriranja i podataka sa eonovih aplilacija on bio otvoren pa sam brzo delovao da udjem i uključim usb debug ili je kada sam ušao u eon aktivaciju on prebacio na vlasnički profil i nije stigao da zaključa jer sam brzo ušao u developer options. Kako god, eto još jedne varijante koja je uspela. Ako nekoga detaljnije zanima ili zabode kao i ja neka ima i ovo u opticaju. Još jednom hvala za ova dva drugara jer su mi mnogo i nesebično pomagali sve vreme.
Ako neko može da odgovori da li bi npr neki od ovih koraka mogli da se preduzmu dok je pretplata još aktivna,čini mi se da bi to mnogo olakšalo da se sve instalira i podesi. Ili bi se istekom pretplate box opet zaključo i ne bi radilo ako sam npr postavio projectivity launcher kao primarni i mapirao ga na home dugme,da li bi ga pri pokretanju otišlo na njega ili na polje za unos coda. I da li bi ako ne ide na projectivity launcher po pokretanju reagovao na to dugme na daljinskom koje je mapirano da ga pokrene i zaobiđe ekran sa aktivacijom.

Ako neko može da odgovori da li bi npr neki od ovih koraka mogli da se preduzmu dok je pretplata još aktivna,čini mi se da bi to mnogo olakšalo da se sve instalira i podesi. Ili bi se istekom pretplate box opet zaključo i ne bi radilo ako sam npr postavio projectivity launcher kao primarni i mapirao ga na home dugme,da li bi ga pri pokretanju otišlo na njega ili na polje za unos coda. I da li bi ako ne ide na projectivity launcher po pokretanju reagovao na to dugme na daljinskom koje je mapirano da ga pokrene i zaobiđe ekran sa aktivacijom.
Naravno da je lakše dok je nalog aktivan još. Samo uključi developer options, i usb debug. I instaliraj projectivity ili šta već hoćeš. Ali ne znam šta ćeš sa boksom kad ti istekne pretplata jer bi trebao da ga vratiš... A kad staviš primarni projectivity i mapiraš ga, i isključiš eonove aplikacije onda je to to.

Box ce se zakljucati samo ako uradis fabricki reset ( pa ako je aktivan nalog onda je lako a ako je istekao ( i raskinut je ugovor ) a box i dalje kod tebe e onda treba malo gimnastike ), a sve oko njega mozes i u toku i nakon pretplate ako bude ostao kod tebe bez bojazni da ce se zakljucati

Poslednja izmena:
Da li ima noviji Eon box koji radi preko koaks kabla a premotavanje preko neta, imam stari od pre vise godina KSTB6020 ali cesto ume da restartuje aplikaciju, zakuca i sl., pa bih da vidim ako moze da se menja ali bih pre uzeo varijantu koja nije samo ott ako postoji?

Da li ima noviji Eon box koji radi preko koaks kabla a premotavanje preko neta, imam stari od pre vise godina KSTB6020 ali cesto ume da restartuje aplikaciju, zakuca i sl., pa bih da vidim ako moze da se menja ali bih pre uzeo varijantu koja nije samo ott ako postoji?
Ima noviji sa koaksom od kstb6020, model je SDSTB02

Prilozi

• Screenshot_20260607_192528_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.webp
    Screenshot_20260607_192528_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.webp
    79.5 KB · Pregleda: 19
@dEXE
Sve je to isti đavo, oba modela imaju isti SoC (Amlogic S905X4), 2 GB RAM a za storage varira za SDSTB02 delili su i 8 i 16 GB verziju.

I ja moram da trazim zamenu prve verzije box-a (Kaon) jer kako vreme prolazi, sve je vise neupotrebljiv, koci, blokira, nekad nestane slike i ide samo zvuk i ne reaguje na komande, samo reset pomaze. Istice mi ugovor u oktobru oa se verovatno strpim do tad da obnovim ugovor i trazim da mi zamene box za neka od ova dva gore navedena modela.

Pošto videh da oba imaju dvb-t2 da li je u funkciji, može li da se kotisti eventualno? I da li imaju wi-fi i da je otkljucan?

Pozdrav svima!

Već duže se borim s problemima na EON-u.

Imam stalnu vezu (poslovni optički link) i imamo jedan box. Nije Telemach operator nikad ni bio, samo box je njihov.

Nasumično će stream prestati raditi na 5-10 sekundi i zacrniti ekran ili baciti grešku 117000.

Pokušali smo stavljati QoS, povećavati protok, smanjivali su kvalitetu slike. Eskalirao tehnici, nemaju rješenje, odnosno krive internet (koji istovremeno radi na svim drugim uređajima, čak sam uzeo i streaming box od drugog operatora da testiram i to radi).Eskalirano je više puta, bez uspjeha. Odbili su zamijeniti uređaj, odnosno ignorirali moj zahtjev za zamjenom kada je poslan.

Web aplikacija na računalu radi, ali računalo je na 2 Gbps vezi, pa je kao protok interneta dovoljan, a njihov box je na 100 Mbps...

Nema razlike je li mreža opterećena ili ne. Problem se dešava i kad je samo box uključen. Bez ičeg drugog.

Ruter je Ciscov C8300. Nemam dropove osim na boxu (samo TX smjer), odnosno TX drop statistika raste na portu na switchu na koji je box spojen.

Lokalno sam postavio Grafanu i potvrdio da ne vidim nikakve dropove niti na ruteru niti na LAN-u.

Vidim da ovdje ima EON stručnjaka, pa ako netko zna u kojem smjeru ići, voljan sam i platiti rješenje.
U međuvremenu sam probao i ABR/CBR. Nije bilo razlike. Izvukli su logove preko SSH-a, po njima je sve u redu (nisam sam vidio logove).

Imam dva Box-a KSTB6020, s obzirom da Netflix nema u PS da se skine, koji je način najlakši da se ubaci Netflix app i dal može uopšte? Dal ima neki apk file koji radi da se skine, ili preko Kodi-a? Više bih voleo ako ima neki apk file, nego preko Kodi-a.

Imam dva Box-a KSTB6020, s obzirom da Netflix nema u PS da se skine, koji je način najlakši da se ubaci Netflix app i dal može uopšte? Dal ima neki apk file koji radi da se skine, ili preko Kodi-a? Više bih voleo ako ima neki apk file, nego preko Kodi-a.
Pa imala je ona apk ali sa mišem moraš da upravljaš, e sad ne znam da li ima neko bolje rešenje, javiće se neko sigurno ako ima neko rešenje bolje.

Nazad
Vrh Dno