Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Skoro da je prženo po narudžbini😅

Prilozi

• camphoto_1483920592.webp
    camphoto_1483920592.webp
    94.9 KB · Pregleda: 46
Da da i ja sam uzeo juče 😄

Prilozi

• IMG_5971.webp
    IMG_5971.webp
    70 KB · Pregleda: 40
Дегустација је увелико у току
20260606_1051291.webp

@AlYisUn
Ја тешко да могу да будем меродаван, а и нисам од ових што осете да ли је мрав прднуо испод дрвета кафе 3 дана пре брања.
Моја чула и перцепција укуса се заниван на простом свиђа ми се или не. Од одвих са слике дефинитивно ми највише одговара "Colombia Villa Betulia".
При самој припреми осетиш неки посебан вићни/цветни/који већ мирис а Богме и укус, онако баш оставља упечатљим укус. Мене тај укус социра на рум, као требало би да је неко тропско воће, и да, имам утисак да на крају мало "ожежи" са неком свежином, то би требало да је киселост (ваљда). И као што и сам видиш, нисам ти ја меродаван за овај спорт.
Што се припреме тиче, на тешкој кинезари од машине при вишим температурама (94) горчи, на средњој ми је најбоља (92) док је на нижој температури да кажем ок (90). Меље се на ДФ54 на 15ом подеоку.
Чисто поређења ради, Хондурас из Малаје ми је лепше легао него све са ове слике. Мање више, и једина из Малаје која ми се свидела, али то је до личних афинитета. Да куцнем у дрво, где год да сам поручио до сада, нисам добио ништа што је старије више од 3-4 дана.

Nikada u životu neću uzeti u Gradskoj przionici. Znaci sve što sam poručio umesto svetlo pržene ja sam dobio tamnu prženu i sve do jedne su gadne. Da sam znao da su nesposobni i da nemaju kvalitet nikad ne bih poručio.

Prva slika šta sam poručio, druga i treća slika šta sam dobio.

Prilozi

• IMG_5892.webp
    IMG_5892.webp
    120.4 KB · Pregleda: 32
  • IMG_5965.webp
    IMG_5965.webp
    116.8 KB · Pregleda: 30
  • IMG_5966.webp
    IMG_5966.webp
    94.5 KB · Pregleda: 29
Nikada u životu neću uzeti u Gradskoj przionici. Znaci sve što sam poručio umesto svetlo pržene ja sam dobio tamnu prženu i sve do jedne su gadne. Da sam znao da su nesposobni i da nemaju kvalitet nikad ne bih poručio.

Prva slika šta sam poručio, druga i treća slika šta sam dobio.

Popi pola pa reklamiraj 😂😊

Probao sam jednom davno, isti utisak sam imao. Vecinski nude standardna zrna koja nisu nista posebno, plus ako zeznu pečenje jer se vezbaju na novi probat rezultat bude upravo takav.

Reklamirao rekli su mi da mogu da dodjem da popijem kafu kod njih free of charge da me ugoste. Teško. Bilo šta da će ovo da uradi i da se ispravi. Nije problem ni do novca nego tu si na nekom glasu, a ustvari si trulež. 50 vrsta kafa kao imaju, širok spektar kafe, a sve do jedne su očaj.

Kafu sam 3-4 popio od svake i toliko je bio suv pak da mislim da su mesecima stare kafe plus preprzene. Da ne pričam koliko sam morao sitno da meljem da ne bi kafa proticala kroz aparat kao da si odvrnuo česmu. Čista katastrofa. Fuj.

Moze savet ?

Blage nemam nista oko kafa masina

Voleo bih neku povoljnu varijantu masine, koja moze da mi spremi Espresso kao sto je u kaficima

Ne mislim najjeftinije sto moze, nego nesto entry level, dok se naucim sta kako

Bambino Plus ili neki sličan Sage aparat. Ima jeftinijih, ali je teže spremiti kafu. Treba ti i mlin, vagica, tamper, sveža kafa i da se naoštriš na izučavanje YouTube i internet članaka dok ne bude sve u malom prstu ruke. Realno ti posle toga ni ne treba skuplji aparat, ni mlin, barem meni ne treba.

Moze savet ?

Blage nemam nista oko kafa masina

Voleo bih neku povoljnu varijantu masine, koja moze da mi spremi Espresso kao sto je u kaficima

Ne mislim najjeftinije sto moze, nego nesto entry level, dok se naucim sta kako
Hibrew H10a ili H10 plus, bez obzira na varijantu, pokazalo se kao jako dobro resenje.
Gaggia classic pro, Sage Bambino/ Bambino+ ne bih nikome preporucio, narocito ne kao entry varijante, jer ne nude nista vise, u odnosu na navedeni Hibrew model, osim vise cene.

Nude idiotproof upotrebu i apsolutnu konzistentnost, uz proveren kvalitet. Zato je cena adekvatna.

Hibrew možda dođe tu, možda ne. Treba da prođe nekoliko godina, a ako dođe tu, toliko će i da košta.

Kakva je dostupnost Hibrew, garancija i servis i Srbiji? @skijeti

Nazad
Vrh Dno