Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

I ja sam se oduševio. Prosto da prostije ne može da bude. Pratiš Load Focus i izabereš šta ti treba, da lepo sve zone budu pokrivene. Apsolutno ti ništa više ne treba. Dao bih 80 % onih gluposti koje meri za tu jednu prostu opciju. Ko zna, možda i stigne kroz ažuriranje. Sve zavisi od njihove poslovne strategije koja je najblaže rečeno *****rska.
Pogledaj anaerobic zonu posle jučerašnje trke gde sam baš dao gas, bila je doduše na nuli jer sam bio na planini 15 dana nije bilo moguće raditi intervale.
Posle 30 min u VO2 max zoni mislim sa bi ta skala trebala biti skroz puna
Trka je naravno VO2 max primary benefit
Meni kad dao intervale 1 min na 3:50 uopšte ni ne uđem u zonu 5, ponekad upalim onom moje staro 4 min pace 4:10, recover 2 min I to 4x, tako ulazim zonu 5
Jednom mi je Garmin dao VO2 max trening 2 min 4:05, recover 2 min 9x tako
Lactate threshold mi je sada na 4:23 163 bpm
Vrućina pojačava puls jer se telo još nije adaptiralo
Okačiću u trčanje temi jedan odličan video na tu temu

Prilozi

• 20260531_153218.webp
    20260531_153218.webp
    94.9 KB · Pregleda: 26
  • 20260531_153141.webp
    20260531_153141.webp
    94.7 KB · Pregleda: 17
Ne moraš da ulaziš u najviši HR režim da bi trening bio efektan. Čak se mnogo brže podiže VO2Max kraćim intervalima, sa kraćim pauzama, ali sa mnogo mini intervala po blokovima. Ja sam uzeo sad time malo da se bavim pošto spremam 5K.

Al ih štancuju 🤣

Al ih štancuju 🤣

Po tech spec isti hr senzor, a novosti au flashlight, 4 buttons, 64gb, nije losa cena za ss model. Samo je veliki 51.5 mm.

Cekam da jos malo padne cena trex 44mm pro da bude u rangu fr 170 🤣

Po tech spec isti hr senzor, a novosti au flashlight, 4 buttons, 64gb, nije losa cena za ss model. Samo je veliki 51.5 mm.

Cekam da jos malo padne cena trex 44mm pro da bude u rangu fr 170 🤣
Ultra ima pet dugmića, kao garmini, i izgleda super.

fora je u tome što, ne znam, sad su im i T Rex 3 ultra i Cheetah Ultra i sad Balance ultra isti satovi bukvalno. mislim, ne rade ništa drugačije u odnosu na Garmin zapravo. Fenix, Epix, Tactix, sve isti đavo samo drugi dizajn.

a najjače od svega je što sam ja već sve te stvari dobio softverski, što preko ažuriranja aplikacije, što preko ažuriranja sata. bukvalno nula razloga da se pređe na skuplji i noviji sat. što je zapravo super, ali sad ne mogu nikako da opravdam kupovinu i da nađem dovoljno razloga da mi treba novi sat 🤣

Hybridcharge? 😂

Što bi tražio razloge za novi sat, ako sve radi dobro. Nadam se da godinama neću morati da menjam ovaj.

Hybridcharge? 😂
nego šta 🤣
16244.webp
16245.webp

Što bi tražio razloge za novi sat, ako sve radi dobro. Nadam se da godinama neću morati da menjam ovaj.
zato što sam poremećen, volim da isprobavam nove stvari 🤣 ni Epixu apsolutno ništa nije falilo ali me iznerviralo kakvi su klošari ispali pa sam prešao na Amazfit. sad mi kao "fali" led lampa 🤣

mada od kad sam ostao bez posla, i to menjanje i isprobavanje novih stvari je usporilo tako da, eto još jednog razloga da se ništa ne menja 🤣

q1 report za koji dan

Prilozi

• Screenshot_20260602_222054_Edge.webp
    Screenshot_20260602_222054_Edge.webp
    77.3 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_20260602_222014_Edge.webp
    Screenshot_20260602_222014_Edge.webp
    70.4 KB · Pregleda: 18
Ako on sada nema razlog za novi sat, neće imati ni mnogi drugi i onda kompanija nema prihoda koji će da omogući razvoj narednog modela. Da se opravda investitorima.

Ljudi navikli da menjaju elektorniku godišnje, pa proizvodjači "razvodnjavaju" nove modele. Da imaju šta da izbace na godinu-dve.

Da je do nas koji ne jurimo nove modele, teško bi se industrija razvijala ovom brzinom.

Baš na ovoj temi, pre 2 godine, je meni čovek napisao nešto tipa: imaš sat star 4 godine, koji ne vredi 100eur, ne mešaj se u ovu priču.

Da je moj tadašnji Garmin 945 mogao da se podesi kao primary uredjaj, iznad Garmin Edge 840, dan danas bih ga koristio. Zapravo, eno ga u klubu, i dalje radi u zdravlju i veselju. Samo što sada trči intervale na 2.30 i maratone ispod 3 sata. Ne zna mučenik šta ga snašlo 😢

Dobio sam neke interesantne (izvedene) metrike na novom satu, lepši ekran, ali u praksi, i starom sam imao sve što mi je potrebno.

Razmisljam da uzmem instinct 3.
Mislim da bi mi zvršavao posao sto se tiče mojih rekreativnih aktivnosti.(MTB nedeljno 3x 40-50km/1000m + malo street/home workout )
Prvo sam razmisljao da uzmem neki malo bolji gps racunar u odnosu na trenutni igpsport100 , recimo garmin 540 ali cini mi se da bi sat bio bolja opcija i više bi ga iskoristio.
A poštedeo bih trenutni Citizen automatic od silnih vibracija koje trpi dok se spuštam biciklom niz planinu.
Sviđa mi se mogućnost solarnog punjenja i često vozim bajs na otvorenom po suncu, što znači jedan gedžet manje o kom moram da vodim racuna da li je napunjen.
Muzika me interesuje, bar ne dok vozim.
Sto se navigacije tiče GPX rute će mi biti potrebne par puta godišnje kad idem na neke druge planine sem Fruške g. i to mi je bas potrebno ali sve preko toga od toga bas i ne. U stvari ClimbPro bih voleo da imam, čini mi se jako koristan.
I na kraju cena, nije presudna ali je bitan faktor.
Vidim na KP da ima da se kupi 300e.
Koje su opcije još ,šta uzeti još u razmatranje?

savršeno, kao da su znali da mi je samo to trebalo, da mogu prečicom da mu pričam kad sam jeo, kad popio kafu a kad išao da se*em 🤔

nerealni su ako to stvarno bude samo dugme za logging

Posle nekih tri nedelje korišćenja (prešao sa gw8) mogu da kažem da sam skroz zadovoljan sa venu 3. Jedina stvar koja mi ide na živce baš je što sat broji korake dok sam u vožnji; primera radi, juče je za 7bsati vožnje busom (NS - Drina-Tara rafting) napravio nekih 25k koraka što je nabulozno. I ostale kolege sa garminima imaju isti problem samo je na forerummeru 265 i 965 daleko manje generisanih koraka...e sad moguće da je razlog što sam sedeo u šaragama pa više trucka. Googlao sam malo i vidim sa se svi žale na ovo.

Sledeće nedelje ću napisati više za i protiv razloga za garmin vs samsung.

Posle nekih tri nedelje korišćenja (prešao sa gw8) mogu da kažem da sam skroz zadovoljan sa venu 3. Jedina stvar koja mi ide na živce baš je što sat broji korake dok sam u vožnji; primera radi, juče je za 7bsati vožnje busom (NS - Drina-Tara rafting) napravio nekih 25k koraka što je nabulozno. I ostale kolege sa garminima imaju isti problem samo je na forerummeru 265 i 965 daleko manje generisanih koraka...e sad moguće da je razlog što sam sedeo u šaragama pa više trucka. Googlao sam malo i vidim sa se svi žale na ovo.

Sledeće nedelje ću napisati više za i protiv razloga za garmin vs samsung.
Ja sam stalno na putu, i kao vozač i kao suvozač i Instct 3 nema tih problema. Odbroji po koji korak ali baš zanemarljivo.

Ne sećam se kada sam to video. Čak i supruga ima Venu 3s, sin 245, ništa nisu prijavili. Možda je stvarno truckanje bilo neko krajnje specifično da je zbrčkalo algoritam.

svaki sat izbroji po neki korak, nekad recimo čak i dok se kupam i perem kosu, ti pokreti trigeruju senzore.

konkretno kod Garmina, ženi je na Venu 2s brojio dosta koraka, ne toliko kao kod Prodaja ali su bile stotine/hiljade koraka za par sati vožnje.

meni tad na Epixu par koraka, ništa specijalno.

e sad, Venu 2s ima elevate 4 senzor, Epix i Venu 3 imaju gen 5, tako da nemam pojma.

@Proday koliko ti je stegnut na ruci? ako je malo labaviji kaiš, svako poskakivanje može da daje lažna očitavanja.
16611.webp
uzmi neku ovakvu najlonsku narukvicu, možeš dosta jače da je stegneš da se sat manje mrda a da ti ne smeta kao silikonska, ovo rešava mnogo problema, vrlo često i cadence lock.

Stegnut je poprilično. Bus vožnja najviše prouzrokuje fail koraka, baš sam guglao i vidim po reditu teme. U kolima sam probao danas i dosta je manje...par stotina na sat vr vožnje. Sve u svemu, nije da mi je dealbreaker (koleginica sa 265s se baš iznervirala zbog ovog npr) ali definitivno od neke ozbiljne preciznosti u ovom kriterijumu ništa.

Prilozi

• 20260606_140359.webp
    20260606_140359.webp
    72.1 KB · Pregleda: 4
Nazad
Vrh Dno