Šta je novo?

Gde ste poslednji put bili na odmoru i kada?

• Začetnik teme Začetnik teme k1z4
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li je neko letovao u Algeru, Sardinija? Mislio sam da bukiram danas kraj avgusta, 7 nocenja, ali malo citam, kazu da je bas papreno (npr. dve lezaljke od 30-40e, restorani preskupi itd). Kakva su iskustva?
И мене занима, идем од 27. Јула до 7. Августа, вреди ли се цимати за јужни део око Каљарија? Доста је даље од Алгерија и Олбија, где ћемо бити смештени, неки кажу да није вредно цимања, ми нађосмо свашта нешто занимљиво да се види и обиђе.

To je moj kraj (Svilajnac), sad mora preko sela jer je most preko Velike Morave zatvoren (praviće se novi), u narednih 10 dana bi trebalo vojska da postavi ponton pa će biti lakše sa autoputa na Markovac isključenje pa preko Svilajnca do Despotovca i dalje. Ko ide iz pravca BG sad mu je najlakše Velika Plana pa ka nama.
Ko je planirao ka Resavskom kraju danas je pušten za prelazak pontonski most (Markovac - Svilajnac) za putnička vozila
1780755377039.webp

И мене занима, идем од 27. Јула до 7. Августа, вреди ли се цимати за јужни део око Каљарија? Доста је даље од Алгерија и Олбија, где ћемо бити смештени, неки кажу да није вредно цимања, ми нађосмо свашта нешто занимљиво да се види и обиђе.
Vredi

Korzika, kraj maja pocetak juna, 12 dana. Po par dana u 4 mesta, obisli dosta sem glavnog (napoleonovog) grada Ajjacio, za to nije bilo vremena da se ubaci jos koji dan. Kola su, rekao bih, obavezna, nije destinacija za zabod u jednom mestu.
Generalno, sigurno ima za svakog po neki zanjnljiv sadrzaj. Mi smo isli malo na hajk, malo bicikle, izlet camcem/brodicem, par plaza i gradici. Ne zna se sta je bolje. Imaju i neko skijanje, ali je to u na nivou nekoliko tanjira/sidra. Videli smo i gomilu motorista, putevi su raj za motore. Da dodam, rekose nam da imaju zakon da ne smeju da se grade hoteli na plazi pa je sve prilicno divlje i pristupacno svima. Ima i plaznih barova sa lezaljkama, ali su u manjini, a ima prelepih plaza koje su divlje. Voda je bila ok za kupanje, malo hladnija ali daleko od neprijatnog.
Jedna od stvari na koju mi nismo navikli je dvokratno radno vreme restorana, jako mali broj sluzi hranu izmedju revimo 14 i 19h.
Hrana mesavina italijanske i francusko ostrvske, pice i paste, suvog i pecenog mesa gomila. Sve u svemu odlicna.
Cene su na nivou destinacije, pice 10-15, glavna jela 15-25 dok je pice na evropskom nivou. Pivo je malo skuplje, ali s obzirom na cene u beogradu poslednjih godina, nista neverovatno. Takodje, rekose nam da lezaljke u sezoni mogu da idu i do 50e po komadu, definitivno je jasno zasto svi idu u svojoj reziji na plazu.
Generalni utisak izuzetno pozitivan, svaka preporuka. Ako vas nesto konkretno zanima, pitajte.

Nazad
Vrh Dno