Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025+) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

• Začetnik teme Začetnik teme momsab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U mom slučaju jedina prednost na strani SBB/Yettela su N1 i Nova, ali se bojim da i toj prednosti uskoro dolazi kraj.
Sve ostalo mi je manje više isto sad kad je Arena preuzela sav sport. Filmove i serije odavno ne gledam na tv kanalima.

Ma ni ova dva kanala vise ne gledam,muka mi od svih vesti.. Nemas Animal nigde a to bas gledam. Nisam isao u sitna crevca ali moguce da mi jos nesto fali. Ne gledam ni ja serije ni filmove ali nekad nesto repriziram,ako natrcim dok šaltam.

Gledam ponudu kanala i ono je sramota sta nude svi sem Sbb i Yettel-a. Sa razlogom je mnogo jeftinije kod ostalih. Jednino preci na Yettel zbog optike ali onda njihov tv koji je tragican i gubitak Eon aplikacije. Bas cupava odluka.

Imam još uvek EON Light, koji više neće postojati i kanali svi zajedno ne vrede pišljivog boba.
Sada nude Yetelove pakete, Basic ima nešto više kanala, ali nije vredno 1000 din razlike u ceni, N1 i Nova su prodati pre neki dan i uskoro od njih neće ostati ni dugmići.
Sport Klub je udavljen svilenim gajtanom, a Arene nude svi, šta imaju osim sporta da toliko vredi, a drugi nemaju?
Premium paket je sigurno bolji, ali sada košta 5400 dinara, a TV jedva gledam, osim sporta.

Imam eon premium stari ,sa 600/60. Kanala koliko hoces ali da,skupo kao djavo.

Baš jutros pričam sa ženom, skontali smo da smo poslednji put uključili eon box u avgustu prošle godine. Ona koristi samo HBO i Netflix, ja isključivo YouTube i to je to.

Ponuda kanala mi (nam) je totalno nebitna, potreban je samo net, a čist net paket ne nude. Ugovor nam ističe sledećeg meseca pa se nadam da ćemo da dobijemo (bar) 10 meseci po dinar da bi iole imali neku računicu na duge staze. U suprotnom ne gine nam prelazak kod nekog drugog operatera.

uopšte nije tema izbor provajdera

Šta se dešava kada se podnese zahtev za raskid, a onda pozovu i ponude nastavak po staroj ceni. Ima li onda osnova za raskid?

Iako mi je lično to nelogično, ispostavlja se da ima. Telekom recimo takve ponude redovno koristi da zadrži korisnike, ali prihvataju bez mnogo frke i ako se insistira na raskidu, što znači da su svesni da je to iz ovog ili onog razloga (pretpostavljam neki princip tipa taknuto-maknuto) moranje. Pa i ovde isto vrlo jasno piše na sajtu, imaš pravo na raskid i to je to. Ako budem raskidao stvarno, planiram da potegnem upravo taj argument: na sajtu (verovatno uskoro i na računu) vam piše da imam pravo na raskid, tako je i po zakonu (što isto, jelte, piše na sajtu), kontraponude i cenkanje me ne zanimaju, samo da mi kažete koja je procedura za realizaciju raskida. Verujem da će to biti dovoljno. Ovde ima i drugi aspekt, u vidu potpune promene opštih uslova poslovanja, makar za nas koji smo potpisali pre konačnog pripajanja, mada me mrzi da upoređujem koliko su razlike drastične i koliko ih praktično vredi pominjati.

Iako mi je lično to nelogično, ispostavlja se da ima. Telekom recimo takve ponude redovno koristi da zadrži korisnike, ali prihvataju bez mnogo frke i ako se insistira na raskidu, što znači da su svesni da je to iz ovog ili onog razloga (pretpostavljam neki princip tipa taknuto-maknuto) moranje. Pa i ovde isto vrlo jasno piše na sajtu, imaš pravo na raskid i to je to. Ako budem raskidao stvarno, planiram da potegnem upravo taj argument: na sajtu (verovatno uskoro i na računu) vam piše da imam pravo na raskid, tako je i po zakonu (što isto, jelte, piše na sajtu), kontraponude i cenkanje me ne zanimaju, samo da mi kažete koja je procedura za realizaciju raskida. Verujem da će to biti dovoljno. Ovde ima i drugi aspekt, u vidu potpune promene opštih uslova poslovanja, makar za nas koji smo potpisali pre konačnog pripajanja, mada me mrzi da upoređujem koliko su razlike drastične i koliko ih praktično vredi pominjati.
Ovo su sad praktično opšti uslovi Yettela, tačnije brišu se svi tragovi pravila koja su važila u SBB-u. Evo nekih izmena:

Dostavljanje i plaćanje računa, član 19.
Operator dostavlja Korisniku najmanje jednom mesečno račun za Usluge pružene u prethodnom mesecu i dugovanja po tom računu smatraju se dospelim dvadesetog dana tekućeg meseca
Korisniku se naplaćuje posebna naknada ako račun plaća na prodajnom mestu Operatora, a u skladu sa važećim Cenovnikom.

Tačno, sad gledam, svašta je ovde potpuno drugačije, tako da bi suštinski ta promena mogla proći i kao samostalan razlog, bez poskupljenja. Nisu džabe čekali da primena krene paralelno sa poskupljenjem, jasno je da nije slučajnost. Sve u svemu, mislim da neće biti problema sa raskidima, samo da se oni uhodaju po pitanju procedure.

Dali su jos nekoga zvali u vezi poskupljenja.Nas zvali i nista ne nude.Pustaju u drugu mrezu bez pregovora

Imam stari Cisco ruter koji mi nisu zamenili prilikom prelaska sa D3 na EON i koji sada evidentno pravi problem u smislu prekida, nedostupnosti, packetlossa, itd. Planiram da im tražim da mi zamene ruter (koji su ionako i trebali da zamene ali "nisu imali na stanju"), pa me zanima šta se sada deli za kablovske korisnike? Da li su to i dalje Ubee i Technicolor ili ima nešto treće? Šta da im tražim ako hoće da mi ispune želju? 🙂

SBB aplikaciia na telefonu samo izbaci poruku "korisnik ne postoji". Nisu se ni ujedinili a vec se raspali.

Imam stari Cisco ruter koji mi nisu zamenili prilikom prelaska sa D3 na EON i koji sada evidentno pravi problem u smislu prekida, nedostupnosti, packetlossa, itd. Planiram da im tražim da mi zamene ruter (koji su ionako i trebali da zamene ali "nisu imali na stanju"), pa me zanima šta se sada deli za kablovske korisnike? Da li su to i dalje Ubee i Technicolor ili ima nešto treće? Šta da im tražim ako hoće da mi ispune želju? 🙂

I mene interesuje da li imaju nešto u ponudi bolje od Technicolor CGA2121 koji sada imam.
Razmišljam se da pređem kod nekog drugog samo zato što kad nestane interneta, moram ručno da ga resetujem. Poslednji put je bio veliki problem pošto nije bilo nikog kući, a nisam mogao daljinski da pristupim automatizaciji kuće što mi je bio veoma važno u tom trenutku.
Čak se razmišljam da uzmem neki namenski Multi-WAN ruter i da uzmem dodatno neki 5G net kad pukne ovaj glavni.

Mene samo zanima da li SBB u Novom Sadu deli IP adrese iza CGNAT-a ili mozda (ali mozda) daju prave javne adrese krajnjim korisnicima (znam da je malo verovatno danas)?

Na moje raspitivanje putem maila dobio sam odgovor tipa "ne mozemo da odgovorimo", u fazonu kao ne znaju 🙂

@lafarge NS ili Jupiter ne igra ulogu u toj priči. Već zavisi od toga coax ili optički internet (na optičkom je 100% korisnika (koji ne plate za Static IP) na CG-NAT), a za coax još dodatno ulogu igra koji paket plaćaš (tipa većina Premium korisnika nije iza CG-NAT, to je kao "nepisano pravilo"). S tim da na coax nemaš apsolutno nikakvu garanciju da ako danas nisi iza CG-NAT te prekosutra neće staviti na CG-NAT.

Kako funkcioniše procedura raskida? Odmah se plate sva dugovanja za prethodni i tekući mesec pa odmah isključuju, ili treba nekoliko dana? Čisto da znam zbog uvođenja nove usluge.

Nas zvali i nista ne nude.Pustaju u drugu mrezu bez pregovora
Imaš li alternativu? Možda znaju da nemaš, ako je to. Meni su danas ponudili prolazak na aktuelne pakete uz osam meseci po dinar. Sutra će opet zvati da me pitaju šta sam odlučio, pa ili potpisujem novi ugovor na daljinu ili mi saopštavaju proceduru za raskid. Zanimljivost je što to i dalje ne znam, šta treba da uradim ako stvarno raskidam.

Nazad
Vrh Dno