Kako ti se krece pritisak na apratu?Ajde par utisaka za Barista Pro,u odnosu na Vivu....spremao sam Alba blend,trenutno samo to imam...kafa je dosta "smirenija" i nekako lepo balansirana,ima slatkocu i neke ukuse koje nema kada se spremi na Vivi. Sam aparat je lak za rukovanje,vrlo brzo se uđe u fazon. Jedino što mi je tupavo što aparat ne greje portafilter "na suvo" ,nego moraš proterati vodu prvo da bi se ručka zagrejala. Probao sam sa fabričkim mlinom,kao i sa mojim Eureka Mignon Silenzio,razlike nem 🙂
Nem pojma,ovde nema barometar koji pokazuje koji je pritisak. Jutros sam imao čudan trip....prvi shot 16gr in,32 out za 28 sec (u to je bila ukljucena i pre-infuzija od 7sec). Par min posle toga,ista kafa,ista krupnoca,ista gramaza-32gr out za skoro 40sec....wtf?? Tačno počinje sve polako da mi ide na nerve,kad popizdim uzeću automatika,svega mi. Kafa sa kojom se trenutno uvežbavam je Alba Blend,nekih mesec-mesec ipo stara.Kako ti se krece pritisak na apratu?
Na mom Barista Express ide u 14-15bar, sto mi daje na izlazu bas nekako neizbalansirane ukuse, jacu gorcinu...
Prekini ranije ekstrakciju.Kako ti se krece pritisak na apratu?
Na mom Barista Express ide u 14-15bar, sto mi daje na izlazu bas nekako neizbalansirane ukuse, jacu gorcinu...
Vraćaj Silenzio u igru...Nem pojma,ovde nema barometar koji pokazuje koji je pritisak. Jutros sam imao čudan trip....prvi shot 16gr in,32 out za 28 sec (u to je bila ukljucena i pre-infuzija od 7sec). Par min posle toga,ista kafa,ista krupnoca,ista gramaza-32gr out za skoro 40sec....wtf?? Tačno počinje sve polako da mi ide na nerve,kad popizdim uzeću automatika,svega mi. Kafa sa kojom se trenutno uvežbavam je Alba Blend,nekih mesec-mesec ipo stara.
Kanda će morati. Dosta maši ovaj fabrički mlin,1-2gr lagano šeta gore dole…vraćam Silenzia u igru,pa pratim kako će da ide.Vraćaj Silenzio u igru...
Pa to sam i radio, prekinem ekstrakciju posle 15s. Kafa je super na ukus ali nekako nema gustinu.Prekini ranije ekstrakciju.
Razmišljao sam o istom i na kraju ću uzeti single dose pro - samo iz razloga što je lutrija sa df64, *******cijom sa kalibracijom noževa out of the box i slično.Treba mi misljenje o ova dva mlina Eureka Mignon Single Dose ili DF64 V2.5,moze i nesto trece,ali ova dva su prvi pik.Iskljucivo za espresso.
Šta bi sa ovim pokušajem ?
Nisam stigao još uvek,morace da se napravi novo kućiste za termostat da bi funkcionisalo kako bi trebalo,već sam obezbedio parče aluminijuma za to,pa ću se igrati u narednom periodu.Šta bi sa ovim pokušajem ?
K'o Flojd i sitni nut, ili uspeo nešto 😉
Moze se napraviti i na 3d stampacu.Nisam stigao još uvek,morace da se napravi novo kućiste za termostat da bi funkcionisalo kako bi trebalo,već sam obezbedio parče aluminijuma za to,pa ću se igrati u narednom periodu.
Ne vredi,mora da bude od alu,jer to kuciste mora da prenese temp direktno do sonde,zato mora aluminijum+neki nosač koji će to da drži,plus pasta da poveže to kućište sa bojlerom 🙂 msm izvodljivo je,samo pitanje kako će u praksi da šljaka,ali pošto je Viva sada višak,mogu natenane da se igram 🙂Moze se napraviti i na 3d stampacu.
Koliko se secam kad sam radio kuciste ti treba za termoregulator. Od njega ti ide merac temperature tipa pt100 i srafis ga umesto postojeceg termostata .Ne vredi,mora da bude od alu,jer to kuciste mora da prenese temp direktno do sonde,zato mora aluminijum+neki nosač koji će to da drži,plus pasta da poveže to kućište sa bojlerom 🙂 msm izvodljivo je,samo pitanje kako će u praksi da šljaka,ali pošto je Viva sada višak,mogu natenane da se igram 🙂
Ne možeš da ga šrafiš umesto fabričkog termostata,zato što je kod Vive nalegajući obični,nije kao na Classic-u da se uvrće. Zato treba kućište posebno koje će se nekako nabudžiti umesto tog nalegajućeg termostata.Koliko se secam kad sam radio kuciste ti treba za termoregulator. Od njega ti ide merac temperature tipa pt100 i srafis ga umesto postojeceg termostata .
Napajanje kacis preko prekidaca, dok paljenje i gasenje grenaca ide preko brzog releja.
Ahaaa. Sad videh na netu...Ne možeš da ga šrafiš umesto fabričkog termostata,zato što je kod Vive nalegajući obični,nije kao na Classic-u da se uvrće. Zato treba kućište posebno koje će se nekako nabudžiti umesto tog nalegajućeg termostata.
Pa da,mora adapter-kućište,koje će imati kontakt naleganje preko termalne paste,i to će biti ok. Msm izvodljivo je,nista spec.Ahaaa. Sad videh na netu...
To neko naleganje na tesno. Jedino onda neki adapter napraviti od alu.
Probao ja ovu desno, Rosso. Nije loša, za te pare sasvim pristojna. 🙂probao neko? koja je bolja od ove dvije?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari