Šta je novo?

GPS satovi (Garmin, Sunto, Coros, Polar...)

Ja ne znam kako, ni kada, ali uspeo sam i drugi safirni fenix da ogrebem.
Isto kao prosli put, coating ekrana i vidi se samo kad je prljav ekran... moja teorija je da im vremenom oslabi/omeksa coating.

Ne znam odakle vuče vremensku prognozu, ali se pokazao precizniji od bilo koje druge.
Imao sam 3 Garmina pre Insticta 3 I prognoza je bila katastrofalna. Nisam mogao da verujem da satovi tog ranga imaju lošiju prognozu od bilo kog kineza od 3-4000 dinara. Sada je najzad kako treba. Čak prikazuje i kvalitet vazduha. Nemam pojma odakle vuče al one varijante ranije sa najbližeg aerodroma su bile smešne.

@Audio

Ja bi prebacio na pace, pogotovo ako ne nosis hr traku.

btw: Pogledam sinoc sta planira za danas: recovery, pogledam jutros prebacio na vomax intervale 😀

@Audio
Ja sam ista godina proizvodnje izgleda..
HR je ok za base, ali nema sanse (niti je zdravo) da za treshold/vomax guram HR visoko sa OHR senzorom bio gen 4 ili gen 5, pa onda bolje sve na pace da ne moram da menjam.

Ovo nije ni recovery, a ne base.

Šta uopšte želiš da postigneš treningom? To je glavno pitanje, gde želiš da stigneš i kad.
Ma to je njegovo standardno s....e. Naravno da nije to nikakav trening. Nije još ni HRV definisao. Biće to dosta jače kad svi parametri "nalegnu". Bitno da se pojavio klikom na run, da ne moram da ga tražim po meniju u slučaju da hoću nešto od ponuđenog da iskoristim.

Ti se zalis na beta verziju? 😀

Ne žalim se, više su zapažanja, za ove što bi mogli da se žale 😉
Verzija je 16.37... Evo sad vidim, da je to iz marta. Ne znam zašto mi je ono veče radi update.

I evo jutros, zaboravio telefon kod kuće, krenem nazad po njega, dakle već nekoliko sati sam sa satom, bez telefona, i dobijem 17.33. Pretpostavljam da ga je sinoć ili rano jutros skinuo, jer mislim da mi je WiFi isključen.

Naknadno čitam i proveravam šta je menjao

Čitam
Fixes an issue that could cause an upcoming race event not to show on the device
I pomislim, super, idem da proverim, kad moša, opet mi obrisao kalendar. Ima ona fora da kao forsuješ sync sa sata, ali ne vraća upisane trke. Trenutno imam samo jednu upisanu trku, u oktobru, pa sam je pushovao na uređaj, ali da imam 50 treninga, smorio bih se totalno.

Prevents automatic track detection during trail run activities.
Ovo nisam shvatio šta je i zašto je to bilo problem? Detektovao je random staze na trejlu?!

Jel neko koristi muziku sa Garmin Fenix sata?
Ubacio sam je i posle nema pravila koliko krene da secka, ne mogu da provalim dal je do konekcije sata sa drugim uređajima tipa HR senzor, sluške ili kad izgovara daje notifikacije za trening.
Krene da prekida pa moram disconnect, connect dok trčim što je baš sjajno.
Pokušavam da ne nosim telefon jer se i ovako na leđima nenormalno znojim plus ojedem se od telefona ako ne namažem neku mast.
Jel neko mozda utvrdio sta je tačno problem?

Meni muzika radi prihvatljivo na Fenix 7 pro, osim sto solidno trosi bateriju:
-Dinamicka zivost muzike mislim da je malo losiji nego kad se slusa preko telefona, al, ajd to dokazi.
-Koristio sam dugo mp3 sa sata (flac nije podrzan), a zadnjih par nedelja sam presao na premium spotify (automatic file size). I jedno i drugo radi ok.
-Notifikacije za trening, track, hr i pace su mi cesto ukljucene.
-Slusalice su Huawei freebuds pro.

Mislim da sam imao samo jedan album koji je tako tripovao, a sve ostalo je radilo ok.
Citao sam da kad se trci u grupi moze da dodje do problema, kao i da postoje mogucnosti nekompatibilnosti sa slusalicama.
Probaj za pocetak da se prebacis na premium spotify? (ima trenutno 3 meseca free trial)

Ja koristim ali na 7- mici i sve radi perfektno,nema seckanja,sat sam uparivao sa 2 para lenovo kineza i još jednim sluškama.

Meni muzika radi prihvatljivo na Fenix 7 pro, osim sto solidno trosi bateriju:
-Dinamicka zivost muzike mislim da je malo losiji nego kad se slusa preko telefona, al, ajd to dokazi.
-Koristio sam dugo mp3 sa sata (flac nije podrzan), a zadnjih par nedelja sam presao na premium spotify (automatic file size). I jedno i drugo radi ok.
-Notifikacije za trening, track, hr i pace su mi cesto ukljucene.
-Slusalice su Huawei freebuds pro.

Mislim da sam imao samo jedan album koji je tako tripovao, a sve ostalo je radilo ok.
Citao sam da kad se trci u grupi moze da dodje do problema, kao i da postoje mogucnosti nekompatibilnosti sa slusalicama.
Probaj za pocetak da se prebacis na premium spotify? (ima trenutno 3 meseca free trial)
Ima Spotify premium download pa možeš prebaciti u sat muziku?

Možda je i ova app loše skinula ali ne verujem jer je godinama koristim za muziku u kolima nikad nije seckalo

Ima Spotify premium download pa možeš prebaciti u sat muziku?
Da prebacim preko wifi kad su sat i telefon na istoj mrezi.

Možda je i ova app loše skinula ali ne verujem jer je godinama koristim za muziku u kolima nikad nije seckalo
Najverovatni je te zeza kompatibilnost slusalica ili trcanje u grupi. Posto je muzika preko bt-le konekcije koja nije bas sjajno tehnicki odradjena, ali probaj prvo spotify ako mozes.

Prilozi

• 20260529_122046.webp
    20260529_122046.webp
    60.9 KB · Pregleda: 18
Da prebacim preko wifi kad su sat i telefon na istoj mrezi.

Najverovatni je te zeza kompatibilnost slusalica ili trcanje u grupi. Posto je muzika preko bt-le konekcije koja nije bas sjajno tehnicki odradjena, ali probaj prvo spotify ako mozes.
Uzeo sam neki promo Spotify 2 meseca 3€, uspeo sam da nađem kako se prebace pesme playlist na sat
Pa ću da testiram
Imam ja više modela sluški, testirao sam I njih dok sam doduše šetao i nije seckalo.
Dal problem prave senzori Coospo HW9 ili Polar H10 vrlo moguće
Sa telefona i bilo koje od tih 3 modela sluški nije bilo seckanja, AI kaže da to može da pravi problem.
Zanimljivo je da seckanje krene kad dođeš do 1,2,5,10km i izbaci ti na ekranu kaže koliko m i zvučni signal, ugasio sam da izgovori 1km, ali opet ima zvuk i tu krene seckanje. Ili kad je daily suggestions navodi te glasovno kroz trening.
Uglavnom baš pain in the a** jer sam bio ubeđen da mogu da trčim po vrućini bez telefona, sluške i sat, kad krene da secka iznerviram se i skinem sluške i uživam u zvuku kola i kamiona 😃

Mozda da prebacis hr sensor sa bt konekcije na ant?

Mozda da prebacis hr sensor sa bt konekcije na ant?
Nisam siguran ni dal to moze da se bira?
Na connectivity i sensors imam 2 x Polar H10, ANT i Bluetooth, nisam proveravao kad krenem na trčanje upalim senzor na sta se konektuje
Ali vredi probati

Mislim da moze da se bira kod 'starijih' hr senzora, mada svi preporucuju bt, zato sto ima dodatne opcije tipa hrv i slicno.

H10 dodatno javlja satu i status baterije, što nije loše. ANT+ sam kontao praznu bateriju kad mi zezne trening.

H10 dodatno javlja satu i status baterije, što nije loše. ANT+ sam kontao praznu bateriju kad mi zezne trening.
Zar na Polar H10 baterija ne traje jedno godinu dana? Ja čim završim iskopčam onaj jedan pin
Nisam primetio da javlja za bateriju mada iskreno nisam ni koristio nesto cesto pored Coospo HW9 koji se stvarno odlično pokazao

Ni ne držim na traci, imam nekoliko traka koje se peru posle svakog treninga, a senzor operem. Ne traje godinu dana, tj. teoretski traje ali moje iskustvo do sad je da sa većinom baterija to nije slučaj. Verovatno je u opticaju sve i svašta. Sad sam bacio nekoliko novootvorenih Duracell 2025, ubacio 2032 iste marke i sa njom radi ful, ta je dobra, ali ide mi na živce poklopac koji se ne zatvara dobro.

U principu si u pravu, ali i nisi. 😀

Identičan problem sam imao sa 2025 baterijama i za ključ od auta. Moguće da se manje koriste od 2032 i veća šansa da su negde dugo loše skladištene, nemam pojma.

@Audio
Ja sam ista godina proizvodnje izgleda..
HR je ok za base, ali nema sanse (niti je zdravo) da za treshold/vomax guram HR visoko sa OHR senzorom bio gen 4 ili gen 5, pa onda bolje sve na pace da ne moram da menjam.
Ma traka se podrazumeva. Eventualno za zonu 2 traka na bicepsu i to je to. Meni njegove sugestije znače kad nudi razne sprint varijante. One su svakako pace, ne HR. Dobra je ova nova fora na FR70 i FR170 gde na brzinu sam dodeliš dužinu I jačinu treninga i on sam izbaci nekoliko varijanti. Izabereš koja ti se sviđa i cepaj. U kombinaciji sa Load Focus - om prava stvar. Kad sam ga već pomenuo, uvek sam smatrao da je Load Focus na Garminu jedna od najboljih analitika koju su napravili. One gluposti Traning Readiness i Body Battery k....u ne vrede. Glupi sat će da mi kaže koliko sam spreman za trening a nikada nije pošteno očitao kako I koliko sam spavao. Teška glupost.

@Audio ja ne nosim traku, al ne mogu da radim sprinteve (hronicna povreda). Za zona 1-4 i povremena zona 5 meni je sasvim dovoljan ohr gen 5 senzor. Probao sam par puta da uporedim sa trakom ili biceps trakom i isto bude, osim sto mi traka obicno jednog momenta padnei pobrljavi a i nije mi zgodno da mislim i o traci ...

Supruga ima fr165 i njoj nudi dsw za trcanje iako nosi sat samo kad ligh vezba. Nista trcanje, nista spavanje, nista hrv, nista daily wear, odredio joj je vomax na osnovu setnje i spram toga nudi dsw 🙃 Ja gledam da spavam sa satom da mi vodi tr i ts, kad sam ih vec platio, a uglavnom pratim tl i vomax.

Jeste zgodno to sto su stavili na fr170, al fizicki je isti sat kao fr165 a skuplji.

Jeste zgodno to sto su stavili na fr170, al fizicki je isti sat kao fr165 a skuplji.
Naravno da je isti sat. Garmin baš preteruje. Na Instictu 3 Amoled nema touch screen 😂. Bukvalno su negde samo odčekirali opciju u nekom meniju. Nije da mi treba al je baš jadno da tako skrnave namerno.

. Dobra je ova nova fora na FR70 i FR170 gde na brzinu sam dodeliš dužinu I jačinu treninga i on sam izbaci nekoliko varijanti. Izabereš koja ti se sviđa i cepaj.
Jel možeš malo detaljnije da opišeš na šta tačno misliš za daily suggestions? Jer mi previše često daje previše kratke interval treninge i onda me uništi sa threshold 23-43 min
Ili neki screen sa sata

Jel možeš malo detaljnije da opišeš na šta tačno misliš za daily suggestions? Jer mi previše često daje previše kratke interval treninge i onda me uništi sa threshold 23-43 min
Ili neki screen sa sata
Nemam ja to na Instictu 3. To imaju za sada samo FR70 i FR170. Nadam se da će stići i na još neke modele.

Nemam ja to na Instictu 3. To imaju za sada samo FR70 i FR170. Nadam se da će stići i na još neke modele.

Ovo je sjajno
Koliko puta sam hteo malo da korigujem daily suggestion trening

Ovo je sjajno
Koliko puta sam hteo malo da korigujem daily suggestion trening
I ja sam se oduševio. Prosto da prostije ne može da bude. Pratiš Load Focus i izabereš šta ti treba, da lepo sve zone budu pokrivene. Apsolutno ti ništa više ne treba. Dao bih 80 % onih gluposti koje meri za tu jednu prostu opciju. Ko zna, možda i stigne kroz ažuriranje. Sve zavisi od njihove poslovne strategije koja je najblaže rečeno *****rska.

Nazad
Vrh Dno