Ne ulazim u profesionalnost, taman posla, ali svaki brend izuzev Apple-a (a cak su i oni imali izlet u srednji/nizi segment sa 5C modelom koliko se secam) pravi telefone svih cenovnih segmenata. Ne znam na koje se tacno modele odnosi pocetak posta, ali malo je nezahvalno davati sud i generalizovati, pogotovo kada su u pitanju neka davna vremena kada su recimo Huawei i ZTE na nase trziste donosili samo neke, najblaze receno, nebitne modele.Huawei je na početku bio užasan brend, prvi telefoni, dok sam još radio u servisu za mobilne, su bili katastrofalni. Vremenom se to promenilo i P40 serija je za sada vrhunac izrade telefona, imao sam P40, koristio godinama, baterija nije spala ispod 92%,nikad zakočio nije. Drugar je tad kupio nov P40 Pro, i dan danas ga njegov brat koristi bez namere da ga menja. Majka još uvek koristi P40 lite, usporio se jeste, ali baterija i dalje traje i još uvek ne secka ili koči. Posle toga sam imao Mate 50 Pro, nakon čega sam prešao na Vivo X200 Pro, te na X300 Pro, i Mate, ako su možda malo drugačije klase uređaja, je bio mnogo kompletniji i balansiraniji uređaj nego Vivo X serija, a što se tiče same kamere, mnogo pouzdaniji. Ako govorimo samo o auto modu, Mate je imao problem sa preovetljavanjem fotografije, ali sam uvek znao da fokusiram i smanjim osvetljenje i toeto, fotka bi uvek ispala dobro, nisam morao da brinem za rezultat, dok vivo nije tako pouzdan, zna da preosvetli, previše izoštri, nekad bude mutna, promaši boje žešće i slično, pa ga praktično i ne korisitim sa stock kamerom, uglavnom GCam. X300 pro ima fantastičan hardver, ali mu obrada fotografija nije najsjajnija u auto i portret modu, mada ako hoćete neke ozbiljnije rezultate, nećete ni slikati u auto modu. Ipak, voleo bih Huawei algoritme iz doba 50/60 serije na Vivo hardveru. Ima tu i nekih softverskih gluposti, tipa na Mate kad se priključi punjač, bilo d aje otključan ili zaključan ekran, može da se promeni brzina punjenja odmah pritiskom na animaciju. Na Vivu je to moguće jedino na zaključanom ekranu, i to u čudno smeštenom donjem delu, te ako priključite otključan tel na punjač, morate da ga zaključate da bi promenili brzinu punjenja što je notorna glupost godinama kasnije.
Nažalost, Huawei je otišao na stranu koju jeste, a cene koje traži za svoje modele su nenormalne, tako da CN modeli Vivo, kao i Oppo, su best buy trenutno. Da ne smaramo temu sa Huawei modelima, voleo bih da vidim da Vivo napravi neki telefon poput Mate serije, sa npr. 3D face unlock, i fokusom na neke inovacije sem kamere.
Važno da nije Samsung exynos i Pixel 😅Što se tiče prijema mobilnog signala, na teritorijama sa ekstremno slabom pokrivenošću, nije ništa bolji od iPhone, možda je i gori. Tako da vole malo da dodaju crtica 😉
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari