Šta je novo?

Google Pixel 8 / 8 Pro

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 200002
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@vetar lično bih išao na P9. Ako ti je prevelika doplata sačekao bih da još malo padne cena. Po meni prednosti moderniji dizajn, svetliji ekran, ultrasonični čitač otiska, 4gb rama više će sigurno značiti, naročito u budućnosti, malo veća baterija, malo bolji čipset (iz generacije u generaciju sve bolji, tako da ćeš sa 6a na 9 osetiti značajnu razliku što se tiče zagrevanja, signala itd). Sve u svemu ozbiljniji uređaj po mom mišljenju

Hvala, i sam sam odustao od Pixel 8 zbog baterije, a pored P9 sad sam ubacio u razmatranje i P10a (oko 400e je) a ima najbolje trajanje baterije od svih Pixel modela,
ali mi se ne žuri sačekaću bar izlazak P11 serije sad na leto pošto tada obično bude i promena cene za starije modele.

Poslednja izmena:
Ja sam ovih godina skontao da je najbolje uzeti ako gledamo pixel i ajfon modele, oko nove godine.
Jer padne cena starijoj generaciji a unormali se cena ovim modelima novim što izađu u avgustu / septembru, a nisu previše "stari" pa svakako imaš nove uređaje po okej cenama a ako ideš na prošlu generaciju padne im cena osetno.

@vetar nema na čemu! Ako već gledaš 10a, možda možeš da prođeš i sa 9a, ako ti 50ak evra razlike u ceni znači. Mislim da su 99% isti uređaji. Jedino se 10a nešto brže puni i ima 10% svetliji ekran koliko vidim.
Lično bih išao na 9 zbog dizajna (subjektivna stvar), manjih bezela (ogromni na 10a/9a) i mnogo boljeg čitača otiska prsta. Koji god da uzmeš dobićeš i otključavanje pomoću prepoznavanja lica, tako da ako uzmeš 9 sa ultrasonic fp, progledaćeš što se tiče otključavanja. Bukvalno ne znaš kad se pre otključao telefon i da li pomoću lica ili prsta.
Kamere jesu bolje na 9 ali dokazano mnogo puta da jeftiniji A modeli takođe prave dobre slike i nekada za oko i društvene mreže i lepše nego skuplji modeli.
Jedino ako uzmeš 9 gubiš na bateriji u odnosu ma 10a/9a

@The PunisheR slažem se apsolutno

@vetar nema na čemu! Ako već gledaš 10a, možda možeš da prođeš i sa 9a, ako ti 50ak evra razlike u ceni znači. Mislim da su 99% isti uređaji. Jedino se 10a nešto brže puni i ima 10% svetliji ekran koliko vidim.
Lično bih išao na 9 zbog dizajna (subjektivna stvar), manjih bezela (ogromni na 10a/9a) i mnogo boljeg čitača otiska prsta. Koji god da uzmeš dobićeš i otključavanje pomoću prepoznavanja lica, tako da ako uzmeš 9 sa ultrasonic fp, progledaćeš što se tiče otključavanja. Bukvalno ne znaš kad se pre otključao telefon i da li pomoću lica ili prsta.
Kamere jesu bolje na 9 ali dokazano mnogo puta da jeftiniji A modeli takođe prave dobre slike i nekada za oko i društvene mreže i lepše nego skuplji modeli.
Jedino ako uzmeš 9 gubiš na bateriji u odnosu ma 10a/9a

@The PunisheR slažem se apsolutno

Pa 10a ima bolje trajanje baterije, noviji modem koji bi trebao da daje bolji signal i kompaktniji je uređaj nego 9a, naravno i noviji je (duža podrška..),
tako da su mi 10a i 9 trenutno najzanimljiviji, sačekaću par meseci i pratiti cene za ta dva modela.

Nazad
Vrh Dno