Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Ne znam gde da postavim pitanje jer nema konkretno za A1 roaming internet tema pa ću probati ovde.
Da li još neko ima problem kada je u roamingu, na internetu iz paketa, da posle određenog vremena ode u 2g (edge) i da je internet neupotrebljiv do restarta telefona? Desilo mi se 2x u 2 različite zemlje i baš ume da nervira jer se desi kada najviše treba. Podrška nema pojma o čemu se radi, kažu sve je ok iz njihovog ugla.
Nije mi se to dešavalo ali jeste da 4g/5g bude limitiran nekako na 2mbps a ne bi trebalo, takodje telefon nije dozvoljavalo konektovanje na drugu mrežu samo onu automatski odabranu, a trebalo bi da mogu sve mreže. Pisao na fb podrsci dok sam bio u romingu pa su rešili. To mi se dešavalo recimo u Madjarskoj, u Španiji je sve radilo kako treba.

Da li bi neka antena mogla da podigne upload, znaci upload zavisi dosta od uredjaja kako bi mogao da doabaci do stane, ja na LTE izvlacim 120-150 sa peak od 180 na download, i signal mi je pun ali upload je max 50, s tim sto pola dana bude 10 nekad 50 ali uglavnom je ili 10 ili 50. Znacilo bi mi da rastereti torent.

Edit: LTE je nije 5G B1+B3+B3+B20
Kako nesto pokrenem upload spadne
Ili jedno zakuca drugo

lMR9RZjd_o.png

Od 2008 sam u VIP/A1 i po meni su sve gori i gori....
Nemam popust za produzenje ugovora, nit nikakvu ponudu.
Tako je skoro svugde presao sam iz mts u a1 i dobio dobru ponudu, ne verujem da cu dobiti ista kad dodje kraj ugovora. Ljudi se ovde prebacuju od jednog kod drugog ili traze agenta ili zovu da bi pregovarali za bolje uslove, nekad uspe nekad ne.

W
Da li bi neka antena mogla da podigne upload, znaci upload zavisi dosta od uredjaja kako bi mogao da doabaci do stane, ja na LTE izvlacim 120-150 sa peak od 180 na download, i signal mi je pun ali upload je max 50, s tim sto pola dana bude 10 nekad 50 ali uglavnom je ili 10 ili 50. Znacilo bi mi da rastereti torent.

Edit: LTE je nije 5G B1+B3+B3+B20
Kako nesto pokrenem upload spadne
Ili jedno zakuca drugo

lMR9RZjd_o.png

Tako je skoro svugde presao sam iz mts u a1 i dobio dobru ponudu, ne verujem da cu dobiti ista kad dodje kraj ugovora. Ljudi se ovde prebacuju od jednog kod drugog ili traze agenta ili zovu da bi pregovarali za bolje uslove, nekad uspe nekad ne.
Uzas znaci

• Funny
Reagovanja: G17
upload je max 50, s tim sto pola dana bude 10 nekad 50 ali uglavnom je ili 10 ili 50

Ako sam dobro razumeo UL je ili 10 ili 50. Ne varira između? Ako je tako, najverovatnije da se to dešava jer se menja band preko kog ide upload. Ako bi mogao nekako da fiksiraš osnovni band, moglo bi da pomogne. Koji ruter je u pitanju?

• Like
Ako sam dobro razumeo UL je ili 10 ili 50. Ne varira između? Ako je tako, najverovatnije da se to dešava jer se menja band preko kog ide upload. Ako bi mogao nekako da fiksiraš osnovni band, moglo bi da pomogne. Koji ruter je u pitanju?
Tako je, ili 10 ili 50 ako varira desi se nekad ali nije ne znam koliko...
Telefonom kad merim vecinom je 10 dok ruter ima mogled pravo na predajnik pa je verovatn zato tu cas 50 cas 10.

Ruter je njihov 5G AX3000 Wi-Fi6 - TP Link

Edit: Evo sad sam merio Download: 128 Upload: 40

Edit2: Drugi test odmah posle prvog: Download: 1283 Upload: 9.53

Nije mi se to dešavalo ali jeste da 4g/5g bude limitiran nekako na 2mbps a ne bi trebalo, takodje telefon nije dozvoljavalo konektovanje na drugu mrežu samo onu automatski odabranu, a trebalo bi da mogu sve mreže. Pisao na fb podrsci dok sam bio u romingu pa su rešili. To mi se dešavalo recimo u Madjarskoj, u Španiji je sve radilo kako treba.
Da, u Mađarskoj se konkretno desilo poslednji put, epicentar Budimpešte gde je 5g pokrivenost godinama odlična. Samo što u mom slučaju nisu rešili ništa, proverili "nešto na mom broju", rekli sve deluje u redu i otkačili me. Takođe nisam uspeo da se povežem ni na jednu drugu mrežu osim te automatski povezane.

Operatoru A1 uopšte nije u cilju da dobije novog korisnika. Ako ih kontaktirate preko Facebooka, reći će vam da odete u poslovnicu ili da posetite virtuelnu prodavnicu. Ako ih kontaktirate preko kontakt forme na sajtu reći će vam posle 4-5 dana da zbog zaštite privatnosti ne mogu da mi kažu ni ponude ugovor za prenos broja. Na kraju sam pozvao 060 broj koji ste gore spomenuli, čekao 15 minuta da se neko javi, na kraju odabrao opciju 1 da me oni pozovu kad budu slobodni i ne zovu već dva dana. Poslao sam par poruka agentima prodaje čije sam brojeve imao od ranije, niko ne odgovara.

Ostaje mi komercijalna ponuda uz nečiji 20% popusta kod što mi je idalje malo puno za NEO Pro (naravno uz limitiran hotspot i lošu pokrivenost u ruralu).

Ne znam da li imate neki savet kako da stupim u kontakt sa njima ili da ni ne prelazim?

Yettel mi ne dolazi u obzir jer limitiraju brzinu interneta (možda na speedtestu ili trenutno ne, ali hoće i nemaju mesečne gigabajte za roming). MTS bi nastavio da koristim ali daju samo 20% popusta na tarifu iako bi uzeo 5icu XL.

Operatoru A1 uopšte nije u cilju da dobije novog korisnika. Ako ih kontaktirate preko Facebooka, reći će vam da odete u poslovnicu ili da posetite virtuelnu prodavnicu. Ako ih kontaktirate preko kontakt forme na sajtu reći će vam posle 4-5 dana da zbog zaštite privatnosti ne mogu da mi kažu ni ponude ugovor za prenos broja. Na kraju sam pozvao 060 broj koji ste gore spomenuli, čekao 15 minuta da se neko javi, na kraju odabrao opciju 1 da me oni pozovu kad budu slobodni i ne zovu već dva dana. Poslao sam par poruka agentima prodaje čije sam brojeve imao od ranije, niko ne odgovara.

Ostaje mi komercijalna ponuda uz nečiji 20% popusta kod što mi je idalje malo puno za NEO Pro (naravno uz limitiran hotspot i lošu pokrivenost u ruralu).

Ne znam da li imate neki savet kako da stupim u kontakt sa njima ili da ni ne prelazim?

Yettel mi ne dolazi u obzir jer limitiraju brzinu interneta (možda na speedtestu ili trenutno ne, ali hoće i nemaju mesečne gigabajte za roming). MTS bi nastavio da koristim ali daju samo 20% popusta na tarifu iako bi uzeo 5icu XL.
Tako je kod svakog provajdera, ja sam uzeo NEO dok je bio 50% preko Lidla koda + na to mogu da se dodaju kuponi kada pozoves nekoga.
Ja sam tako trazio Telekomovu optiku i nudili su mi samo 1 mesec 50% na kraju sam uzeo A1 kucni net pre poskupljenja.

Tako je kod svakog provajdera, ja sam uzeo NEO dok je bio 50% preko Lidla koda + na to mogu da se dodaju kuponi kada pozoves nekoga.
Ja sam tako trazio Telekomovu optiku i nudili su mi samo 1 mesec 50% na kraju sam uzeo A1 kucni net pre poskupljenja.
Baš je loša ponuda trenutno. Preko Lidla ima samo NEO 10, to mi je malo megabajta.

Mala digresija, da li na primer MTS "vidi" koju ponudu mi daje A1 prilikom prenosa broja?

Tako je, ili 10 ili 50 ako varira desi se nekad ali nije ne znam koliko...
Telefonom kad merim vecinom je 10 dok ruter ima mogled pravo na predajnik pa je verovatn zato tu cas 50 cas 10.

Ruter je njihov 5G AX3000 Wi-Fi6 - TP Link

Edit: Evo sad sam merio Download: 128 Upload: 40

Edit2: Drugi test odmah posle prvog: Download: 1283 Upload: 9.53

Da li imaš band lock i cell lock na njemu funkcionalan? Mogao bi da isključiš B20, tako što ćeš uraditi bandlock na B1+B3+B7, što su mid bandovi u upotrebi kod A1. B7 još nema kod tebe, ali se možda pojavi nekad. B20 je low band sa najmanjim brzinama. Kad se upload spusti na 10 Mbps, verovatno je na B20. Gubitak B20 u downloadu verovatno neće smanjiti brzinu downloada više od 10 Mbps.

Ako imaš cell lock, možeš naći B3 na 20Mhz koji hvataš i na njega ga lockovati. Ovo je i najbolji način.

• Like
Baš je loša ponuda trenutno. Preko Lidla ima samo NEO 10, to mi je malo megabajta.

Mala digresija, da li na primer MTS "vidi" koju ponudu mi daje A1 prilikom prenosa broja?
Srecom pa ne vide inace bi 90% zahteva odobrili na prvu jer bi znali da je blef.

• Like
Da li imaš band lock i cell lock na njemu funkcionalan? Mogao bi da isključiš B20, tako što ćeš uraditi bandlock na B1+B3+B7, što su mid bandovi u upotrebi kod A1. B7 još nema kod tebe, ali se možda pojavi nekad. B20 je low band sa najmanjim brzinama. Kad se upload spusti na 10 Mbps, verovatno je na B20. Gubitak B20 u downloadu verovatno neće smanjiti brzinu downloada više od 10 Mbps.

Ako imaš cell lock, možeš naći B3 na 20Mhz koji hvataš i na njega ga lockovati. Ovo je i najbolji način.
Da, nemam B7.

Usao sam u rucnu pretragu tu sam uspeo pronaci stanice, sad mi tek nista nije jasno prvi put vidim B28
Telekom ima B7 ali mi nista sad to ne znaci, ne znam odakle i B20 i B28

Lyt63TcO_o.png

U polju Opseg: ne znam koliko tacno pokazuje nekad stoji B20 B3 nekad B1 B3 B3 B20

Probao sam da postavim B1 B3 B28 pise da koristi samo B3 i B1 ? Evo ga kad krenem nesto zahtevnije prebaci B3 B1 B3 Sad je Download: 144 Upload: 30 mada ne znam koliko je merodavno pre na minut dok nisam ugasio B20 bilo je Download: 120 Upload: 60

19212256409.png

Kod mene nocu gase B20 pa ne znam kako bi ovo funkcionisalo posle 1h ? Ali ne vidim opciju za postavljanje B3 / B1 kao primarne.
Nasao sam u SpeedTest istoriji da je peak bio Download: 180 i Upload: 100 pre mesec.|

Ovaj B28 kako kad pise Mobtel cas A1

Poslednja izmena:
B28 ti je verovatno na drugoj baznoj stanici, negde dalje. Najbolje onda selektuj B1 i B3 A1 i prati. Verovatno da ti neće padati upload na 10 Mbps.

Ako gubiš signal noću, onda dodaj i B28. Ako i tad gubiš signal, onda ti jedino ostaje da kad izgubiš signal selektuješ B20, ili da se pomiriš sa promenljivim uploadom.

• Like
Nekad je top, nekad ne prelazi 50. A ima ultra paket.

Prilozi

• Screenshot_20260519_214931.jpg
    Screenshot_20260519_214931.jpg
    46.4 KB · Pregleda: 63
Meni već par dana neće A1 app, samo ga vrti i nikako da otvori. Sad probao *123# neće ni tu, izbacuje neku grešku. Šta da radim? Kako da vidim uvid u stanje preostalog neta/min/sms?

Meni već par dana neće A1 app, samo ga vrti i nikako da otvori. Sad probao *123# neće ni tu, izbacuje neku grešku. Šta da radim? Kako da vidim uvid u stanje preostalog neta/min/sms?
Probaj da updatujes app od pre par dana je nova verzija aplikacije. Ako ne obriši pa instaliraj ponovo

Promeni DNS u podešavanjima Ili ugasi svoj ako koristiš. Mislim da na cloudflare i quad9 ne radi

Ma evo proradilo od jutros, hvala svima svakako 😀

Za par dana mi istice ugovor na broju paket neo surf da li se isplati uzet neki uredjaj na obnovu ugovora vec dva put obnavljam bez ikakvih beneficija?

Za par dana mi istice ugovor na broju paket neo surf da li se isplati uzet neki uredjaj na obnovu ugovora vec dva put obnavljam bez ikakvih beneficija?
Ako ti telefon treba i odgovaraju ti uslovi kupovine, uzmi ga..

Nikako se ne isplati.
Zavisi koji telefon zelis da kupis ali sve sto je u oglasima skuplje od 250€ novo, to preko mreze kosta duplo.
Plus dobijas najmanje 50% popusta na pretplatu ako ne uzimas telefon preko mreze i tako ustedis jos jedan telefon.

Da li je neko koristio Internet u Evropi koji se dobija u okviru NEO paketa? Treba li neka aktivacija ili je automatski sve i da li je moguće podeliti taj internet preko hotspot?

Do sad sam na putovanjima koristio internet preko MobiMatter aplikacije, pa me zanima kako radi ovaj u A1, nešto sam nepoverljiv sve mislim da će naplatiti neki fantomski roming. 😅

Da li je neko koristio Internet u Evropi koji se dobija u okviru NEO paketa? Treba li neka aktivacija ili je automatski sve i da li je moguće podeliti taj internet preko hotspot?

Do sad sam na putovanjima koristio internet preko MobiMatter aplikacije, pa me zanima kako radi ovaj u A1, nešto sam nepoverljiv sve mislim da će naplatiti neki fantomski roming. 😅
Koristio sam prošle godine u Grčkoj, nisam probao hotspot. Nikakvih problema nije bilo.

Jedino sto sam primetio sad kad sam bio u Temišvaru. Da zna da tako padne na edge i pa moras da resetujes 3g/4g
Ili airplane mode on off. Malo jeste neprijatnost posebno u sred video poziva ali da znate da se moze desiti.

Nazad
Vrh Dno