Šta je novo?

Bas Celik 2.0 aplikacija za citanje LK na MacOs

Skinuta je ARM verzija biblioteke, putanja je ka direktorijumu na NAS-u, a koji je mount-ovan na mašinu.
Da li ima potrebe za ovim modulom, ako se već vidi ovaj na Gemaltu, za logovanje na eUpravu?

Skinuta je ARM verzija biblioteke, putanja je ka direktorijumu na NAS-u, a koji je mount-ovan na mašinu.
Da li ima potrebe za ovim modulom, ako se već vidi ovaj na Gemaltu, za logovanje na eUpravu?
Ne znam koji ti je postojeći modul. Klikom na modul možeš da vidiš ko je izdavač, pa će ti to dati neke dodatne informacije.

Za logovanje na eUpravu je potreban modul koji je kompatibilan sa srpskom LK. Ja koliko znam srb-id-pkcs11 je jedini modul koji radi na macOS-u i podržava srpske lične karte.

Da li neko zna do čega bi moglo biti.

Prijava poreza na dohodak građana na ePorezi - danas preko Chrome na Apple silicone Mac-u sve prođe, ali za attachment javlja grešku. Ne može ništa da se zakači. Isto i na Safari-ju. Nije do browser-a.

Intel MacBook Pro - radi sve i može da zakači attachment.

Ne znam koji ti je postojeći modul. Klikom na modul možeš da vidiš ko je izdavač, pa će ti to dati neke dodatne informacije.

Za logovanje na eUpravu je potreban modul koji je kompatibilan sa srpskom LK. Ja koliko znam srb-id-pkcs11 je jedini modul koji radi na macOS-u i podržava srpske lične karte.
Na kraju sam uspeo.
Ne znam kako. 😀

Da li ovaj čitač radi na Macbook M4, uz USB A - USB C konvertorom ili nekim hub-om?

1780047867217.webp

Radio kod mene na M1 Air dok sam ga imao.

Hvala! Kupio sam neki Hama adapter (USB c to USB A) i uz app koju je @ubavic napravi to radi kao i na Windowsu.

@ubavic

Hvala za ove aplikacije 😃

Na starom Macbook Pro, macOS Big Sur 11.7.10 (20G1427), Dual-Core Intel Core i5

Pokrenem Bas Celik app koja je raspakovana iz bas-celik.macOS.intel.tar.gz, pokrene se aplikacija i odmah ugasi. Jedino je pri prvom pokretanju prikazao gragički interfejs i posle toga neće 😃

Da li je neko još probao na sličnom sistemu ili ima neki savet ako treba da još nešto uradim 😃

MacBook Pro Core i9-9880HK - radi
MacPro Trashcan Xeon E5 - radi

MacBook Pro M5 Max - radi (Tahoe)
MacBook Air M3 - radi (Tahoe)
MacBook Air M1 - radi (Tahoe)

🙂

Prilozi

• Image 31. 5. 2026. at 07.37.webp
    Image 31. 5. 2026. at 07.37.webp
    34.1 KB · Pregleda: 11
  • Like
Reagovanja: iOS