Šta je novo?

Hardver Zvučna karta ili nešto drugo?

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

cetverooki

Poštovan
Učlanjen(a)
28.12.2021
Poena
70
Moja oprema  
CPU & Cooler
ryzen 5 5500
Matična ploča
prime a320m-k
RAM
ddr4 16gb
GPU
rtx 2060
Storage
KINGSTON SNV2S500G
Zvuk
Realtek Audio integrisana
PSU
Enermax Galaxy 1000w
Monitor
Msi Mag 255F E20
Miš & tastatura
stellseries sensei 310, lenovo neka starija tastatura
Mobilni telefon
Xiaomi Redmi 12pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Prvenstveno hoću da odvojim zvuk iz kompjutera, jer mi je on uglavnom glavni izvor. Imam starije pojačalo Harman Kardon avr 51, stari trosistemci Magnat i vufer alfa 30.
Nije da se nešto pretjerano razumijem u materiju, prvo sam htio stariju zvučnu kartu jer mi je to kao jeftinije, al se sve to promjenilo i sad ne znam kuda.
Kupio sam prvo zoom uac2 i svidio mi se, al ga nisam uspio ustabiliti na win 11. Odlučio sam se za njega, jer mi sin svira bubnjeve i nadam se da će nekad imati potrebu za njim, vratio sam ga i još ga nisam prežalio.
Pokušao sam sa AI al on vrti isto i ne vjerujem mu, pogotovo jer nema moje uho.
Nije mi veliki budžet, ne bi puno izdvajao maksimalno 100 do 150eura.
Moja je nedoumica izmedju DAC, oni nisu u ovom cjenovnom rangu. Našao sam u ponudi Audient EVO4, Audient ID4 MKll, Arturia mini fuse, Tascam US-xxxHR, Macky onyx artist ovo je sve novo i imam par starijih modela koji su mi interesantni. Našao sam i ovo Ifi Audio UNO.
Najuži mi je izbor Audient ID4. Po specifikacijama mi djeluje najbolji, da li griješim ili ima neko drugi prijedlog i preporuku? Ima tu i starijeg hardvera, meni zanimljivog ali oni nisu ništa povoljniji, a bojim se nestabilnosti na Win11.

Fosi slaba je ponuda, a ovo što ima dobro je skuplje i od moje opreme. Nisam našao polovno.

Ipak vas je više za DAC. Slaba mi je ponuda za DAC i BiH. Jedino ovaj Ifi audio uno.

Poslednja izmena:
Prvenstveno hoću da odvojim zvuk iz kompjutera, jer mi je on uglavnom glavni izvor. Imam starije pojačalo Harman Kardon avr 51, stari trosistemci Magnat i vufer alfa 30.
Nije da se nešto pretjerano razumijem u materiju, prvo sam htio stariju zvučnu kartu jer mi je to kao jeftinije, al se sve to promjenilo i sad ne znam kuda.
Kupio sam prvo zoom uac2 i svidio mi se, al ga nisam uspio ustabiliti na win 11. Odlučio sam se za njega, jer mi sin svira bubnjeve i nadam se da će nekad imati potrebu za njim, vratio sam ga i još ga nisam prežalio.
Pokušao sam sa AI al on vrti isto i ne vjerujem mu, pogotovo jer nema moje uho.
Nije mi veliki budžet, ne bi puno izdvajao maksimalno 100 do 150eura.
Moja je nedoumica izmedju DAC, oni nisu u ovom cjenovnom rangu. Našao sam u ponudi Audient EVO4, Audient ID4 MKll, Arturia mini fuse, Tascam US-xxxHR, Macky onyx artist ovo je sve novo i imam par starijih modela koji su mi interesantni. Našao sam i ovo Ifi Audio UNO.
Najuži mi je izbor Audient ID4. Po specifikacijama mi djeluje najbolji, da li griješim ili ima neko drugi prijedlog i preporuku? Ima tu i starijeg hardvera, meni zanimljivog ali oni nisu ništa povoljniji, a bojim se nestabilnosti na Win11.
Пређи на Линукс.
Узми било коју аудио картицу.
Ја имам Sansui појачало. Кад пустим vinil rip презадовољан сам.
Двоумио сам се јер има много бендова који имају само cd тј. mp3 издања.
Квалитетом mp3 преко појачала сам презадовољан.
Само прикључи на неку PCI картицу, убаци Линукс и уживај.

@ Daimond i to mi je u opticaju, al onda moram zatrpavati prostor dodatnim kućištem, a treba mi win 11.
EMU 0404 usb 2.0 audio ima ovo u ponudi, da znam da me neće zezati odmah bi je uzeo, a ona je cjenom kao polovan audient evo4.

Naletim jutros i iskoristim priliku.

Prilozi

• Screenshot 2026-05-15 150611.png
    Screenshot 2026-05-15 150611.png
    582.6 KB · Pregleda: 57
Radi, za sad sve 5.
Focusrite Control nema ga u ovoj generaciji, tek kasnije od treće (bar sam tako shvatio), a ovo mi sasvim dovoljno da znam da je nalegao drajver. Nije htio odmah na prvu, pa sam ga dodao ručno, vjerovatno jer sam bio uštekao u usb3.0.
Malo utiske da podjelim, dosta mi je tiša u odnosu na integrisanu, pojačalo moram malo jače odvrnuti.
Visoki tonovi daleko jasniji, bas sad udara i nema brujanja.
Dodao sam i EquAPO, mada mi je i bez njega top, a da probam bas gitaru dodao sam i Amplitube.

Prilozi

• Screenshot 2026-05-15 130128.png
    Screenshot 2026-05-15 130128.png
    42.6 KB · Pregleda: 20
  • Screenshot 2026-05-15 125710.png
    Screenshot 2026-05-15 125710.png
    10.8 KB · Pregleda: 3
  • Screenshot 2026-05-15 125946.png
    Screenshot 2026-05-15 125946.png
    15.8 KB · Pregleda: 1
  • Screenshot 2026-05-16 165236.png
    Screenshot 2026-05-16 165236.png
    11.7 KB · Pregleda: 19
I zoom je bio dosta tiši (samo mi pucao pa nisam obraćao pažnju), Da li je to normalno ili integrisana daje jači signal? Ne odvrćem ni točkić previše na njoj najviše do dva sata. Mislim da nema potrebe više. Kad je na maksimumu to je tu negdje al subjektivno slabije. Film sam gledao iz smpleyera i tu je dosta tiho, na filmu najviše osjetim. Pojačalo mi je rjetko išlo preko deset sati, sad na 12 mi upitno.
Kupio sam i ove konektore 6.3mm na činič, moguće da i oni kradu, nabaviću negdje kvalitetnije ili bolji kabl.
Probaću i sa slušalicama, trenutno nemam dobre.

Nazad
Vrh Dno