Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Imao sam problem sa ota nisam dobijao i promenim csc na tajlandski.
jeste da sam dobio snimanje razgovora koje mi je najmanje bitno i ota ali sam izgubio cikluse punjenja.
Da li neko zna koji csc prikazuje cikluse i da ota radi kako treba

SEK ima snimanje razgovora i redovni update, što se tiče ciklusa punjenja, to nisam siguran da ima.

Sinoć, pre update, samo probao Gemini na AA i radio je odlično za navigaciju. Fora je bila da prebacim da Gemini bude sistemski Asistent i da mu je primarni jezik srpski.

Ono što ne radi, jeste da pusti muziku na YT Music. On pokrene aplikaciju, pronađe pesmu, stisne play, ali odmah je zaustavi. I kaže, trenutno nisam u mogućnosti da to uradim.

Kada guglam, dobijem odgovor da verovatno zbog razlike u jeziku ne razume koju sam pesmu tražio, ali uredno mi nadje pesmu sa imenom na italijanskom, ali ne ide play.
Sekundarni jezik za Gemini je engleski, ali nisam se setio da probam i tako.

Kasnije u toku dana probam sa UI8.5 da li će uspeti da pusti pesmu.

Sinoć sam uradio update na 8.5, za sada mi deluje da ceo telefon radi brže, ali to verovatno ima veze sa samim resetovanjem uređaja. Yettel, 5G, na speed test daje veći DL (e baš je super što više nije 150-200, već je 500+ 🙄), ping i UL su isti tj za dlaku lošiji.

Meni kako je azurirao na 8.5 automatski update radi sa galaxy store,nema sanse da ga prekinem blokiram ugasim

Radi par core stavke posle ne. Isto je bilo i kod mene
Krenuo je da azurira preko 80 aplikacija 8.32gb galaxy store i pratim ga ja on azurira i padaju brojke za azuriranje ali u telefonu ista memorija nit gore nit dole,ja sam duze drzao obastenje o azuriranju pa na dnu Prisilno Zaustavi Tad je stalo i vise nije nastavilo onda sam usao u galaxy store i sve je normalno bilo

Jel takvo "resenje" i na s26 ili je ovo samo za nas sa "starim" modelima?

I jedno pitanje: jel se samo meni cini ili je sa istim podesavanjima kao pre nadogradnje, sada na ekranu sve za nijansu sitnije nekako...?

Poslednja izmena:
Da skrenemo malo sa teme azuriranja.

Dobismo u timu na poslu i jedan S26U, kolegu zuljale pare pa se resio prethodnog 25U. Kako u timu imamo i Magic 8 Pro, odradismo malo poredjenja na temu displeja.

Razlike izmedju 25U i 26U (sa Privacy off), na maks rezoluciji ima, iako je jedva primetno, deluje da je ekran na 25U izostreniji, zivlji. Kada se pored ova dva stavi i Magic 8 Pro, na maks osvetljenju, sva trojica se slozismo da istu sliku najlepse prikazuje Honor, dok 'najslabiji' utisak ostavlja 26U.

Gore navedeno je bilo u zatvorenom prostoru. Na direktnom suncu, sa adaptivnim osvetljenjem, druga prica. 25U bolje reflektuje nego 26U pa je samim tim istu sliku lakse videti na 25U. Honor u ovom slucaju najlosiji i bilo je bas izazovno videti sta je na slici pod direktnim suncem, iako je primetno da svetli jace od obe ultre, fali mu jos samo ta antireflektivnost.

Eto, cisto ako nekog zanima.

Jel takvo "resenje" i na s26 ili je ovo samo za nas sa "starim" modelima?

I jedno pitanje: jel se samo meni cini ili je sa istim podesavanjima kao pre nadogradnje, sada na ekranu sve za nijansu sitnije nekako...?
Mislim da je samo na pixelu 10 za sada napravljeno da radi kako bi i trebalo...i to samo u zemljama u kojima je natovno podržan ako se ne varam (bar po onome što sam na yt video).

Definitivno ima malo razlike u veličini i stajlingu što i nije loše.

Kad sam na starom podesavanju deluje sitno, ali kad povecam font deluje preveliko sve

Ne bih da mračim, ja sam prvi izričito protiv bilo kojih teorija zavere, a pogotovu onih koje se tiču baterije, ali ne mogu da se otmem utisku da posle ažuriranja na 8.5 baterija osetno lošija. Ali toliko drasticno lošija da u doba dana u kome sam imao izmedju 60 i 70 posto baterije danas imam izmedju 30 i 40 posto. Apsolutno ista upotreba kao i svakog dana. Opet kažem, neću da mračim, nego ću to pripisati nekoj pozadinskoj optimizaciji dok se sve lepo ne posloži u pozadini. Baš ću pratiti situaciju pa da vidimo za nedelju dana. Kakva je situacija kod vas? S25 fe u pitanju.

Ne bih da mračim, ja sam prvi izričito protiv bilo kojih teorija zavere, a pogotovu onih koje se tiču baterije, ali ne mogu da se otmem utisku da posle ažuriranja na 8.5 baterija osetno lošija. Ali toliko drasticno lošija da u doba dana u kome sam imao izmedju 60 i 70 posto baterije danas imam izmedju 30 i 40 posto. Apsolutno ista upotreba kao i svakog dana. Opet kažem, neću da mračim, nego ću to pripisati nekoj pozadinskoj optimizaciji dok se sve lepo ne posloži u pozadini. Baš ću pratiti situaciju pa da vidimo za nedelju dana. Kakva je situacija kod vas? S25 fe u pitanju.
"U mene" identicno kao i pre azuriranja, u proseku 10% na sat SoT-a.

Prilozi

• Screenshot_20260512_170013_Device care.jpg
    Screenshot_20260512_170013_Device care.jpg
    58.5 KB · Pregleda: 24
Kakvo je generalno misljenje o S25fe, slabo se pise na forumu? Posto sam na korak da porucim Poco X8 Pro max ali sam dobio ponudu da za isti novac uzmem s25fe 8/256.
S jedne strane na papiru Poco je zver sa boljim cipsetom i 12/512 memorijom, ali ne znam koliko ce dugorocno biti bolji (termali, kvalitet izrade, ovde je neko kritikovao kineske telefone prilikom rasklapanja). S druge strane, plasi mi samo 8gb memorije kod Samsunga da ce za 2+ godine biti premalo. Nece se igrati igrice i strimovati pa me zanima misljenje koliko je pametno uzimati ga kao dugorocno resenje sredinom 2026.

^^Ne znam sta smatraš pod "dugoročno" ali ako je to 2-3 godine mislim da nećeš imati nikakvih problema sa 8gb rama. Sto se tiče kvaliteta izrade i premijum osećaja apsolutno identicno kao i bilo koji telefon s serije bez FE sufiksa, tu nema potrebe da se bojiš. Ja sam prvobitno naručio s25 kad je bila ona akcija da se dobija s25 fe na poklon, ali pošto mi je s25 bio premali dadoh ga devojci. Ja sam imao plan da prodam 25 fe iz poklona i da kupim ćomija 15t pro, međutim kako je bila nerealno velika razlika u doplati i kako sam smatrao da 15t pro ne vredi toliku razliku u ceni iz principa zadržah 25 fe. Jedino se bojim za ovih 128gb memorije, ali pošto svakako plaćam gdrive kontam da ću se provući. Što se ostalog tiče ja sasvim zadovoljan. Praktično dobiješ softver s serije sa malo slabijim iznutrcama. Nekad sam se i ja kao klinac ložio na sirove specifikacije, a tek sad počinjem da kapiram ljude koji ni ne znaju niti koji je cpu u telefonu, niti kolko rama imaju, ne znaju čak ni kolka je interna memorija sve dok telefon ne krene da kuka kako je prepun...jednostavno dele telefone na one koji im završavaju posao i na one druge. Eto meni s25 fe potpuno završava posao i nadam se da ce tako biti bar 2-3 godine (ili do sledeče dobre promocije 😂). Ako imaš neko konkretno pitanje tu sam...

Sve jeste fluidnije i nekako upeglanije na s25u. Sviđa mi se 8.5 ažuriranje.

Što se tiče Quick Share funkcije, pojavila se nova opcija za deljenje sa Apple uređajima, ali mora da se omogući u opcijama da bi sve radilo.

Prilozi

Kakvo je generalno misljenje o S25fe, slabo se pise na forumu? Posto sam na korak da porucim Poco X8 Pro max ali sam dobio ponudu da za isti novac uzmem s25fe 8/256.
S jedne strane na papiru Poco je zver sa boljim cipsetom i 12/512 memorijom, ali ne znam koliko ce dugorocno biti bolji (termali, kvalitet izrade, ovde je neko kritikovao kineske telefone prilikom rasklapanja). S druge strane, plasi mi samo 8gb memorije kod Samsunga da ce za 2+ godine biti premalo. Nece se igrati igrice i strimovati pa me zanima misljenje koliko je pametno uzimati ga kao dugorocno resenje sredinom 2026.
Zavisi koliko ga platis,ja sam zeni uzeo nov za
Sve jeste fluidnije i nekako upeglanije na s25u. Sviđa mi se 8.5 ažuriranje.

Što se tiče Quick Share funkcije, pojavila se nova opcija za deljenje sa Apple uređajima, ali mora da se omogući u opcijama da bi sve radilo.

Ja sam kupio nov za 250e i za te pare ne da je best buy negoooo je brutal.

A što se tice telefona odličan za prosečnog korisnika poput moje žene,za mene heavy a to je light varijanta

^^Ne znam sta smatraš pod "dugoročno" ali ako je to 2-3 godine mislim da nećeš imati nikakvih problema sa 8gb rama. Sto se tiče kvaliteta izrade i premijum osećaja apsolutno identicno kao i bilo koji telefon s serije bez FE sufiksa, tu nema potrebe da se bojiš. Ja sam prvobitno naručio s25 kad je bila ona akcija da se dobija s25 fe na poklon, ali pošto mi je s25 bio premali dadoh ga devojci. Ja sam imao plan da prodam 25 fe iz poklona i da kupim ćomija 15t pro, međutim kako je bila nerealno velika razlika u doplati i kako sam smatrao da 15t pro ne vredi toliku razliku u ceni iz principa zadržah 25 fe. Jedino se bojim za ovih 128gb memorije, ali pošto svakako plaćam gdrive kontam da ću se provući. Što se ostalog tiče ja sasvim zadovoljan. Praktično dobiješ softver s serije sa malo slabijim iznutrcama. Nekad sam se i ja kao klinac ložio na sirove specifikacije, a tek sad počinjem da kapiram ljude koji ni ne znaju niti koji je cpu u telefonu, niti kolko rama imaju, ne znaju čak ni kolka je interna memorija sve dok telefon ne krene da kuka kako je prepun...jednostavno dele telefone na one koji im završavaju posao i na one druge. Eto meni s25 fe potpuno završava posao i nadam se da ce tako biti bar 2-3 godine (ili do sledeče dobre promocije 😂). Ako imaš neko konkretno pitanje tu sam...
hvala na odgovoru. pisao sam vec na drugoj temi o ovome, uzimam majci telefon, ja sam zakleti jabučar 🤣
elem, da se previse ne ponavljam, sredovecna zena, telefon joj menjam na 4-5 god, trenutno koristi a54 kome je pukao ekran pa ga ne vredi popravljati.
bitan mi je pouzdan i stabilan telefon koji nece stucati nakon 3g npr. prilikom otvaranja vibera ili vise od par aplikacija. i ne bi bio problem u ‘pre-ai’ vreme i pre nego sto su OS i appovi generalno postali zahtevni pa se plasim da nije premalo 8hb rama. mislim da sam na redditu procitao da OneUi, koliko god ispeglan bio, nekad pojede i 5gb rama samo za odrzavanje sistema i osnovnih appova pa sam zato poceo da naginjem kinezima kao sto je npr. Poco sa 12gb rama i dimensity 9500.

Ovo je i moj slucaj.

28359.jpg
Moram da kazem da sam ostecen za 7% 😂
Premda mozda jos nije slegao pa je zbog toga al' nije lose 🤷🏻‍♂️😁

Nazad
Vrh Dno