Šta je novo?

Pizza (pica) peć

• Začetnik teme Začetnik teme s5p
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na hlađenju je.
IMG_1924.jpeg

@cuclic

Hehe, bolje kupi ovu G3FERRARI G10204 Pizza PRO, oko 210 evra na KP. proverena pecnica. Za razliku od ovog generickog kineza, G3Ferrari sigurno ima odvojeno podesavanje temperature gornjeg i donjeg grejaca. Ovi iz Vitapura sto prate, neka spuste cenu ispod 20 hiljada i imace prodaju, ovako na ovu cenu vec postoji ozbiljna konkurencija.
Uzeh ja ovu na preporuku, ispekao sam par pica sa testom iz Lidla. Ok je ispalo, mada je testo realno ****** za ove bolje pice. Moracemo neko domace testo pa da vidimo.

Koje brasno koristite vi koji pravite napolitana fazon?
Ja sam u pocetku radio sa Danubius brasnom za pizzu i presao na Caputo Pizzeria-razlika je nebo i zemlja u mom slucaju.
Danubius ima u manje vise svim marketima pa mu je to plus sto je lako dostupno.

Koje brasno koristite vi koji pravite napolitana fazon?
Ja sam u pocetku radio sa Danubius brasnom za pizzu i presao na Caputo Pizzeria-razlika je nebo i zemlja u mom slucaju.
Danubius ima u manje vise svim marketima pa mu je to plus sto je lako dostupno.
Takođe koristim Caputo Pizzeria, a probao sam sa raznim drugim brašnima da pravim testo za picu i potvrđujem da je razlika nebo i zemlja. Razlika nije primetna samo u finalnom rezultatu, već i u tome kako se brašno ponaša tokom mešenja. Uzmem džak Caputo Pizzzeria od 25 kg na početku sezone u Metrou i taman mi potraje tokom sezone.

Pored toga, već dugo pravim i hleb i probao sam sva moguća brašna, a skoro sam otkrio Caputo Manitoba i sa njim mi hleb (od kiselog testa) ispada kao nikada do sada, što pripisujem visokom sadržaju proteina od 14,5 g. Topla preporuka.

Gde nabavljjas Caputo Manitoba?
Ja sam do sada potrosio dva dzaka Caputo Saccorosso i 1 Caputo Pizzeria, Saccorosso nije lose i za hleb mada sam uspeo da napravim hleb i sa nasim brasnom tip 400 PXL_20260423_071918095.jpg

Gde nabavljjas Caputo Manitoba?
Našao sam ga u jednom malom marketu u Cvijićevoj, između Super Vera i Zdravka Čelara, ne znam kako se zove. Imaju pakovanje od 5 kg, oko 1300 RSD.

Ja sam do sada potrosio dva dzaka Caputo Saccorosso i 1 Caputo Pizzeria, Saccorosso nije lose i za hleb mada sam uspeo da napravim hleb i sa nasim brasnom tip 400
Lepo izgleda hleb, jel od kiselog testa ili kvasni? Hleb može sa svakim brašnom ako prilagodiš količinu vode, ali Caputo Manitoba mi za hleb daje razliku u teksturi sredine uporedivu sa razlikom između pice sa običnim brašnom i Caputo Pizzeria. Evo par slika sredine sa Manitobom (klot, čvarci i ajvar i čokolada), mada slike ne mogu stvarno da dočaraju teksturu koja je zaista izvanredna.

Prilozi

• IMG_6218.jpeg
    IMG_6218.jpeg
    315.4 KB · Pregleda: 26
  • IMG_6223.jpeg
    IMG_6223.jpeg
    265.8 KB · Pregleda: 25
  • IMG_6287.jpeg
    IMG_6287.jpeg
    270.6 KB · Pregleda: 35
Ta radnja u Cvijicevoj je Magica (Silbo).
Ja u njihovoj radnji na Kalenicu kupujem Caputo brasna. Imaju super ponudu brasna u manjim pakovanjima.

Ovaj hleb izgleda predooobro

Oni su uvoznici za Caputo.

Nisam u Beogradu. Caputo sam uzimao u Metrou u NS.
Sourdough je hleb. Mislim da je ovaj oko 70% vode sa Zitobackinim brasnoim tip 400 sa 10% proteina. Imace mnogo volim da eksperimntesime pa nisam siugran koji je tacno recept. A tako je i sa picom..

Prilozi

• PXL_20260223_161848896.jpg
    PXL_20260223_161848896.jpg
    207.9 KB · Pregleda: 29
Imaju radnju mislim i u Novom Sadu, a imas i Corp koji uvozi i prodaje Molini Pizzuti brasna. Imaju Manitobu od 5kg.

Mislim da nema maloprodaje.

Ima sigurno, ja sam hteo da kupim kod njih brasno i jedino manitobu imaju od 5kg.
Ostala brasna su im u dzakovima po 25kg, a to mi je problem za skladistenje.

Gde drzite te dzakove od 5 kila?

I gde su te radnje? Niti sam nasao Srki kod Kalenića a vrteo sam se u krug dva puta niti u Cvijićevoj. Dajte neke preciznije adrese. I ponovo pitam gde držite toliku količinu brasna da se ne pojavi žižak?
Na kraju sam za hleb uzeo opet od kile T-400 mekano.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno