Meni se automatski pojavio 5G signal(samo sam morao da prebacim na preferred network 5G i to je to) istog dana kada je pusten u rad na MTS mrezi bez ikakvih problema i da ponovim hiljaditi put da je telefon kupljen kod nas za nase trziste(od zvanicnog distributera ne preko operatera) CSC kod je EUY i koja je sad tu problematika? Da li se za svaki samsung telefon ponaosob daje sertifikat pa neki imaju a neki nemaju 5G i to nevezano za operatera, za CSC kod, gde je kupljen, za vrziju softvera itd.? Nije do samsunga, nije do operatera, nije do uredjaja? Do cega je? Sta kazu ljudi iz struke na ovom forumu?Ne znam što potežete ovu temu kada je sve objašnjeno i to su objasnili ljudi iz struke na ovom forumu.
Samsung ima veoma strogu politiku: 5G se ne uključuje automatski čim se pojavi signal.
Svaki operater mora da prođe proces sertifikacije kod Samsunga.
A1 je to odlično odradio, MTS i Yettel su zakazali.
I to je to.
Bez namere da uvredim bilo koga, sta i gde su objasnili posto redovno citam komentare i nisam video da je neko dao smisleno i strucno objasnjenje zbog cega je problem sa 5G, uglavnom su sve nagadjanja i igranja clueda nas clanova. I kako objasniti ono sto sam ja napisao u prethodnom postu "(naglasavam, velika slova) od prvog dana bez bilo kakvih promena bilo cega ili naknadnih podesavanja imam 5G na mts mrezi" i imam i dalje. Nek objasne ljudi od struke kako i zasto moj telefon(s25u) ima 5G a perin i mikin(isto bez raznih kemijanja po telefonu pa cak i kupljenih u mts-u) na istoj mrezi nemaju? Jedini pravi zakljucak je da niko nema blage veze sta je problem a jos manje sta je resenje i tu ne mislim na nas entuzijaste sa foruma vec na tehnicko osoblje(uhlebe) mts-a i ostalih operatera.Ljudi iz struke su rekli, ovde na temi, jednom. Ali smo ih mi zatrpali.
U pitanju je kombinaciji proizvodjač/tržište/operater.
Yettel i MTS bi trebalo da iniciraju rešenje te situacije sa Samsungom, tako da je u osnovi do operatera.
Promena CSC je nekome omogućila upotrebu 5G, većini nije.
Bez namere da uvredim bilo koga, sta i gde su objasnili posto redovno citam komentare i nisam video da je neko dao smisleno i strucno objasnjenje zbog cega je problem sa 5G, uglavnom su sve nagadjanja i igranja clueda nas clanova. I kako objasniti ono sto sam ja napisao u prethodnom postu "(naglasavam, velika slova) od prvog dana bez bilo kakvih promena bilo cega ili naknadnih podesavanja imam 5G na mts mrezi" i imam i dalje. Nek objasne ljudi od struke kako i zasto moj telefon(s25u) ima 5G a perin i mikin(isto bez raznih kemijanja po telefonu pa cak i kupljenih u mts-u) na istoj mrezi nemaju? Jedini pravi zakljucak je da niko nema blage veze sta je problem a jos manje sta je resenje i tu ne mislim na nas entuzijaste sa foruma vec na tehnicko osoblje(uhlebe) mts-a i ostalih operatera.
Koja logika onda to znaci da procesori nisu isti u samsung telefonima? 5G je vrsta radio veze izmedju telefona i bazne stanice i operater tu utice jedino da li ce postaviti 5G antene ili ne a realni protok(sto nije niti ima veze sa 5G radio vezom) zavisi od operatera i drugih faktora. Znaci ono 5G pored ikonice za jacinu signala je iskljucivo obavestenje da vi imate 5g vezu izmedju telefona i bazne stanice a sve ostalo je do operatera. Znaci problem je hardverske prirode? Samo glasno razmisljam.Da, objašnjenje je ipak bilo u 5G temi. Izvini.
Ništa nije 100% sigurno, ali sam prilično ubeđen da Samsung ima tačan spisak IMEI brojeva na kojima 5G kod nas ne radi na određenoj mreži.
Podeljena misljenja, kao i uvek. 50% kaze bolja je, 50% kuka da nije, i svaki put isto. Na kraju se svodi na to da ne koristimo telefone svi isto. Mislim da je za utiske o bateriji i previse rano, nakon takvih azuriranja treba pričekati da se sistem "slegne" pa donositi zakljucke.Pa biće kukanja na bateriju, ionako već kukaju u Koreji da je u beti bila bolja baterija.
Da li ce sada doci 5G na nesrecnim telefonima?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari