Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Aj' da sačekamo, pa da vidimo.
Mada ovde pročitah da drugi regioni kreću 11.05 - "The update will first be released in South Korea on May 6, followed by a wider rollout starting May 11 in Europe, Hong Kong, India, Latin America, North America, Southeast Asia, and Taiwan."

@tozovac, pa taman je 11.05. ponedeljak 😀

Poslednja izmena:
Kad su 8.0 isporucivali, po evropi je krenuo mozda nekih 7 dana kasnije. Ostaje da vidimo, koliko sam uspeo da pronadjem, globalno se planira 11.05. ako sve prodje ok u Koreji.

Naravno da neće jer nije do samsunga već do yettel-a i mts-a. Kad oni uvedu pravi 5g tada će se na vrhu ekrana pojaviti i 5g ikonica.
Jer kako drugačije objasniti da na mts i yettel kartici imam 5g u Bugarskoj i Italiji u romingu, a u Srbiji nemam
Pa dok ne srede preko update White Listu.Zabranjene Yettel i MTS.Na A1 radi jer modem prepoznaje kao pouzdanu .Uredjaji kad se testiraju ,testiraju se na EU mreze.A1 imas u EU.Samsung ima tu politiku ,zastite .Nije to samo za Srbiju,vec i za druga mala trzista.Nisu prioritet.Bas su spori sa tom politikom.Greska je sto MTS i Yettel ne rade sa Samsungom da to puste ,dodaju u modem telefona
Radilo i meni u EU.U EU je domaca mreza nije MTS ili Yettel ,modem u Samsungu prepoznaje kao pouzdanu.Onu koja ti daje signal

Poslednja izmena:
Sve jasno, ali sto neki primerci rade a neki ne? Meni na Y radi 5g od prvog dana. S25u.

Pa dok ne srede preko update White Listu.Zabranjene Yettel i MTS.Na A1 radi jer modem prepoznaje kao pouzdanu .Uredjaji kad se testiraju ,testiraju se na EU mreze.A1 imas u EU.Samsung ima tu politiku ,zastite .Nije to samo za Srbiju,vec i za druga mala trzista.Nisu prioritet.Bas su spori sa tom politikom.Greska je sto MTS i Yettel ne rade sa Samsungom da to puste ,dodaju u modem telefona
Radilo i meni u EU.U EU je domaca mreza nije MTS ili Yettel ,modem u Samsungu prepoznaje kao pouzdanu.Onu koja ti daje signal
Pa to i kažem, mrs i yetel nisu pouzdane, znači do mreže je.

Osim toga, ima i yetel valjda u eu! Češka, Mađarska, Bugarska, Slovačka i možda još neka.

Pa kako onda nekom rade ako je white list!? A ko ista kartica ima 5G u nesamsung telefonu onda je definitivno do Samsunga.

Pa kako onda nekom rade ako je white list!? A ko ista kartica ima 5G u nesamsung telefonu onda je definitivno do Samsunga.
A kako je do samsunga ako mi na samsungu radi na A1, radi i na mts i yetel karticama u inostranstvu u romingu?
Znači ista kartica, isti telefon, a u Srbiji ne radi u Bugarskoj radi. Znači da je do mreže, kao što kolega reče, samsung je ne prepoznaje kao pouzdanu

Ako ta ista mreža čak i ista kartica radi na drugom uređaju istog modela ili na uređajima drugog proizvođača kako treba znači da je do Samsunga. Naravno da se ne gađaju mreža i Samsung ali s obzirom da kod većine radi kao treba ja krivim Samsung (isto kao na primer što samo u Srbiji u okolini ne rade sve funkcije Galaxy satova, Samsung neće ni da odgovori na upitni mejl).

A kako je do samsunga ako mi na samsungu radi na A1, radi i na mts i yetel karticama u inostranstvu u romingu?
Znači ista kartica, isti telefon, a u Srbiji ne radi u Bugarskoj radi. Znači da je do mreže, kao što kolega reče, samsung je ne prepoznaje kao pouzdanu
Upravo tako. Na MTS i Yetelu mi ne radi. Vidim ovde kažu da radi na A1, uzmem esim, radi 5G na A1.
Mts 5G mi radi u inostranstvu.
Tako da je definitivno do operatera.

Upravo tako. Na MTS i Yetelu mi ne radi. Vidim ovde kažu da radi na A1, uzmem esim, radi 5G na A1.
Mts 5G mi radi u inostranstvu.
Tako da je definitivno do operatera

Stvar jeste poprilicno paradoksalna. I potpuno je osnovano sumnjati i na proizvodjaca a istovremeno i na operatera. Očigledno je da se negde ne gadjaju i problem postoji, pitanje je samo ko ce ga i kada resiti. Ono sto je sigurno i sto treba da se zna, u bilo kom momentu, apsolutno ništa ne propustate svi vi koji jos nemate 5g. Brzine u one lude cifre idu iskljucivo u centrima vecih gradova, sve mimo toga je samo da se ima 5g ikonica gore kod skale signala, a brzina pozitivna nula 😅

Prava zagonetka je to šta, za razliku od A1, Yettel i mts i Samsung NISU uradili za Samsung telefone starije od jula/avgusta 2025. a za mlađe telefone JESU.

Moja Ultra je kupljena preko i ne radi.

Od druga, kupljena u Yettel. Moja SIM od MTS-a kod njega ima 5G. On ima sa svojom karticom. Njegova SIM nema u mojoj Ultri 5G.

I dalje tvrdim da ima veze ono gore što sam pisao. Tako da, slabo sarađuju MTS i Yettel sa Samsungom.
Pre ce biti zameniti S25 za S26 nego doci 5G na S25😄

Poslednja izmena:
Pa to i kažem, mrs i yetel nisu pouzdane, znači do mreže je.

Osim toga, ima i yetel valjda u eu! Češka, Mađarska, Bugarska, Slovačka i možda još neka.
Sto se tice Yettela.Mislim da je samo do imena .Drugar vozi spediciju,cesto se prolazi kroz Madjarsku,Slovacka...Njegova sim iz Yettela se uopste ne zakaci na Yettel iz Madjarske...

Zavisi od toga koji je CSC na telefonu. EUY i ostali koji su kupljeni legalno u Srbiji rade, EUX koji je iz Madjarske ne radi.

To se relativno lako da promeniti, ko hoce da cacka i kome je bitno.

A ko određuje šta koji CSC može ili ne može tj ko pravi firmware, Samsung ili operater? Radi sve kako treba na svim telefonima osim na nekom procentu S25 tj na nekim CSC S25!? Znači...

Zavisi od toga koji je CSC na telefonu. EUY i ostali koji su kupljeni legalno u Srbiji rade, EUX koji je iz Madjarske ne radi.

To se relativno lako da promeniti, ko hoce da cacka i kome je bitno.
EUY ne radi, tako da ništa od te teorije.

Mi smo skloni da krivimo svakoga samo sebe ne. Meni je dovoljno da vidim da mi svugde radi osim u Srbiji na ova dva operatera, znači opet svi protiv nas, mi smo u pravu, mi smo žrtve itd., zla samsung korporacija je protiv Srba, neće da se potrudi. A trudi se za sve ostale, čak i manje države od nas.
Realno, ovo nije pravi 5g kod nas i to je uzrok. Nešto su zbudžili
Meni odgovara jer mi 4g+ radi kao lud od kada je uveden 5g. A vidim po rezultatima ovde na forumu da je upload mnogo gori na 5g nego na 4g, što je meni često bitno, tako da je pitanje i da imam 5g da li bih ga koristio

Sto se tice Yettela.Mislim da je samo do imena .Drugar vozi spediciju,cesto se prolazi kroz Madjarsku,Slovacka...Njegova sim iz Yettela se uopste ne zakaci na Yettel iz Madjarske...
Meni se u Mađarskoj uvek kači na Yetel. Čak imam u paketu za pravna lica i kvotu za roming u zemljama koje imaju Yettel

EUY ne radi, tako da ništa od te teorije.

Mi smo skloni da krivimo svakoga samo sebe ne. Meni je dovoljno da vidim da mi svugde radi osim u Srbiji na ova dva operatera, znači opet svi protiv nas, mi smo u pravu, mi smo žrtve itd., zla samsung korporacija je protiv Srba, neće da se potrudi. A trudi se za sve ostale, čak i manje države od nas.
Realno, ovo nije pravi 5g kod nas i to je uzrok. Nešto su zbudžili
Meni odgovara jer mi 4g+ radi kao lud od kada je uveden 5g. A vidim po rezultatima ovde na forumu da je upload mnogo gori na 5g nego na 4g, što je meni često bitno, tako da je pitanje i da imam 5g da li bih ga koristio
Meni je na s25u EUY kupljen direktno od uvoznika i od prvog dana radi 5G na mts.

Poslednja izmena:
Ipak da sacekamo 8.5 😄
Sa druge strane ako naidje dobar dil ,zamenicu S25u sa S26U.Isto kao S24+ za S25U.
Operater ,ugovor do septembra ove godine 😄

Nazad
Vrh Dno