Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Meni je stigao na mail račun 2449din i poseban "papir" na kome piše kako se izvinjavaju sto nisam imao uslugu zbog njihove greske i da su mi umanjili račun, inače sam kod Oriona plaćao 2549din, poslao sam im odmah prigovor na račun da ga koriguju posto internet nisam imao 14 dana u aprilu a oni račun smanjili za 100din, i piše mi da imam dug za mart od 3500 i nešto

Btw popeli su mi se više na da ne kažem šta, tačno ću da odem ujutru da podnesem zahtev za raskid, možda su oni i uracunali smanjenje računa za svih 14 dana a da je pun račun i dalje 3500

Juče mi je stigao SMS

Screenshot_20260505_223440_Next SMS.jpg
Ja reko' ajde ovaj MAT, ali kakav sad april?
Kad evo stiže mail i za april. Veći račun, nego u martu. Plus kamata 17,87 dinara 😁
Screenshot_20260505_223459_Moj mts.jpg

Samo još da vidim od kog datuma mi vode onaj zahtev za raskid, jer sam za to dobio mail da sam u otkazom roku. Garant će da mi pošalju mail tridesetog dana.

Naknada - Internet paket (Net 600/600)2.309,53RSD
Za april prepaid stari paket tako da samo treba da doplatim razliku od 1800 do ovog iznosa jel su proknjizili kao avans i onda cu podneti zahtev i idem na a1

Da li je neko uspeo da dobije nazad javnu dinamicku IP adresu kao sto je Orion imao ili i dalje teraju pricu da mora da se zakupi staticka? I ako neko ima ipv4 staticku da li je zaista prava staticka u smislu da je ista kao WAN posto ne bi me cudilo da lopovi iz Telekoma samo dodele neki privatni IP koji je i dalje iz CGNAT opsega, vise me nista ne iznenadjuje.

Stigao racun za april mailom, jos uvek ga nema na Moj MTS. Nekih 150 din manji nego Orion sto je bio.

Mart jos stoji 3500 din nije korigovan.

1778016522546.png

• Like
Reagovanja: J__
Чек што се тиче тих рачуна и њиховог рендом калкулатора цена јесу ли икоме обрачунали 50 посто попуста што су обећали уз мартовски рачун и два наредна месеца на орионову стару цену пакета коју су усвојили? 😂

Naknada - Internet paket (Net 600/600)2.309,53RSD
Za april prepaid stari paket tako da samo treba da doplatim razliku od 1800 do ovog iznosa jel su proknjizili kao avans i onda cu podneti zahtev i idem na a1
Misliš da to 2309 nije iznos sa već umanjenjem za "akontaciju" 1800 din? Jer ti otvara detalje računa?
Kod mene za sad se još uvek ne vidi ništa pod "Računi". Ja sam raskinuo ugovor 23. aprila (obrazac za raskid potpisao 15.04. a 23.04. vratio opremu).

Koji datum u mesecu su ti isticali paketi pre nego što je MTS "preuzeo"?

doplata oko 509 din je za ovo u martu bio uplatio da vazi do maja pa je tu zabagovalo pa su to onda preknjizili i onda je dosao ovaj racun za april pisao sam ranije o ovoj reklamaciji
Pozdrav

Stigo i meni mail malopre, rade i posle ponoci. Traze pare, nasli su crkvu ...

Prilozi

• Screenshot_20260506_002831.jpg
    Screenshot_20260506_002831.jpg
    55.4 KB · Pregleda: 115
Konacno mi se pojavio internet paket u moj mts, stoji i dalje tamo stari uvecani racun ali je na email stigao normalan kao sto je bio i pre sa orionom, takodje moze da se vidi datum isteka ugovorne obaveze u appu

Na mail ti je stigao račun za april ili korigovani račun za mart? Ili oba? 😂

Kao što pisah ranije, plaćao sam Orionu mesec za mesec t.j. bez ugovorne obaveze nekih 3500 za optički net + televiziju, ali MTS od marta podigao računan na 5400 (još kao 3 meseca sa 50% popusta dobrodošlice, ali to je na duže staze maltene beznačajno).

Trebao sam lepo odmah poslušati savete ovde i raskrstiti sa njima, nego rekoh hajde da se cenkam malo (sa glavnim ciljem da uz smanjenje računa izbegnem prelazni period i eventualna bušenja/provlačenja kablova pošto koliko vidim drugi provajderi ne smeju da koriste SN infrastrukturu, već samo MTS, a zgrada je stara i nije urađeno strukturno kabliranje) i pošaljem prigovor da nisam saglasan sa tom cenom i da ću ako ne mogu da mi ponude nešto približno onome što sam do sada plaćao biti prinuđen da nađem alternativu.

Zovu danas (nekih 7 dana nakon što sam poslao), kao "Spremili smo posebnu ponudu za Vas, 8 meseci uz 50% popusta, a nakon toga 5400 uz ugovornu obavezu na dve godine", što sam naravno odbio i rekli su samo da dođem u poslovnicu da raskinemo saradnju.

Tako da, to je to što se njih tiče, a idem taman i do A1 ne bi li video da li ipak nekim slučajem mogu da iskoriste ovo što imam za optički paket i samo mi pošalju drugi uređaj, dok ću u suprotnom, što je najverovatnija opcija, jednostavno uzeti 5G (nije kabl ali valjda će u Beogradu da radi stabilno). Jednostavno su mnogo jeftiniji (i optika i kućni net). Probaću i da nađem od nekoga ovaj kod za 20% popusta (2800din za net i tv je za ove uslove premija), ali je i 3500din svakako bolje nego kod Telekoma.

Na mail ti je stigao račun za april ili korigovani račun za mart? Ili oba? 😂
Sad sam pogledao pdf racun "naknada za usluge od 01. do 30.4" koji je po staroj ceni znaci jos nema martovskog izmenjenog

Imao sam prepaid Orion za 1200 rsd. Kako vidim na mts portalu prebacili su me pre neki dan na 400/400. Stigao mi je i prvi racun i to nesto oko 995rsd, ali zbog 1200 sto sam imao uplaceno na Orion, to su obracinali kao akontaciju i kao imam 0 rsd za uplatu.

Ima li neko objasnjenje na sta su oni mene to prebacili, inace nisam kuci pa ne mogu da proverim da li su podigli brzinu. Imao sam prosli mesec 200/20.

Bivši Orion postpaid korisnik ovde. Imao sam paket sa svim premium TV kanalima i optičkim internetom (4Gb/1Gb).

Priča je, nažalost, već viđena. Prvi račun koji sam dobio od MTS-a za mart iznenada je porastao sa oko 3.150 na 3.700 dinara, uz napomenu da je to cena sa 50% popusta za prva tri meseca i bez ikakve prethodne najave.

Podneo sam reklamaciju i putem call centra i lično u poslovnici. Naknadno su me kontaktirali sa ponudom da mi vrate staru cenu, ali sam to odbio jer je u međuvremenu došlo do izmene strukture usluge: premium TV kanali su uklonjeni, HBO Max je izdvojen kao posebna stavka, i slično. Dodatno, na samom računu je sve bilo prilično nejasno označeno kao „usluga“, dok je u MojMTS aplikaciji stajalo nešto poput GPON oznake.

Zbog svega navedenog, podneo sam zahtev za raskid ugovora u poslovnici. Nakon desetak dana dobio sam potvrdu da je raskid moguć, vratio sam opremu bez ikakvih problema, i tada mi je rečeno da će mi stići obračun poput ovog koji sam jutros dobio, sa iskazanom naknadom štete, ali uz napomenu da je to standardna procedura i da ne treba da brinem jer će ugovor biti raskinut bez penala.

Ipak, moram priznati da ovakav račun ne deluje nimalo prijatno.

Zanima me da li je neko imao slično iskustvo i kako ste postupili u ovoj situaciji?Screenshot (562).png

Zbog svega navedenog, podneo sam zahtev za raskid ugovora u poslovnici. Nakon desetak dana dobio sam potvrdu da je raskid moguć, vratio sam opremu bez ikakvih problema, i tada mi je rečeno da će mi stići obračun poput ovog koji sam jutros dobio, sa iskazanom naknadom štete, ali uz napomenu da je to standardna procedura i da ne treba da brinem jer će ugovor biti raskinut bez penala.

Ipak, moram priznati da ovakav račun ne deluje nimalo prijatno.

Zanima me da li je neko imao slično iskustvo i kako ste postupili u ovoj situaciji?Pogledajte prilog 538461
Da ne upotrebim neku neprilagođenu reč za forum ali ovo stvarno nije normalno šta rade.

Evo i meni šalju odgovor da imam neku ugovornu obavezu sa Telekomom (iako nemam samo sa Orionom) po kojoj moram da platim penale za raskid. Ni reč o tome da su izmenili ponudi, da su mi uvalili move samo na 2 tv umesto na 4 po ugovoru, da su izmenili kompletan paket koji nigde na netu u zvaničnom cenovniku ne postoji itd itd. Klasičan vid obmane 1/1 i kupovina vremena da se izbegne raskid da uzmu još neki dinar.

Konacno mi se pojavio internet paket u moj mts, stoji i dalje tamo stari uvecani racun ali je na email stigao normalan kao sto je bio i pre sa orionom, takodje moze da se vidi datum isteka ugovorne obaveze u appu
Pozdrav. Da li želiš da nam kažeš gde se u aplikaciji vidi datum isteka ugovorne obaveze. Hvala.

Konačno se pojavio paket u MTS portalu - piše da imam "Supernova internet 4608000/1024000 Optika", na samom računu piše "GPON Super PLAN 2 XXL (Net 4500 + TV)" , cena 3950 rsd (sa 50%) popusta. Stvarna brzina je 1000/1000. Na orionu sam imao 5000/1000, jel zna neko na koji sam paket prebačen i šta znači "Net 4500"?

Upravo mi stigao ovaj mejl od mtsinfo, a u nastavku priče odozgo:

Poštovani,
Zahvaljujemo se na obraćanju.
Povodom Vašeg prigovora broj x-xxxxxxxxxx obaveštavamo Vas da je dana 25.04.2026. godine izvršen raskid paketa usluga interneta i kablovske televizije na Vašem priključnom mestu.
Postupajući po Vašim prethodno podnetim prigovorima, obaveštavamo Vas da će iznos ugovorene naknade štete usled raskida Ugovora prikazanog na računu za obračunski period april 2026. biti storniran u celosti u što kraćem roku.
Korigovani račun naknadno ćemo Vam proslediti, sa novim rokom za plaćanje.
Žao nam je ukoliko ste doživeli bilo kakve neprijatnosti.
Za sve dodatne informacije o našim uslugama na raspolaganju Vam je Kontakt centar 0800/100-100, mreža poslovnica i internet strana www.mts.rs.

Vaš Telekom Srbija a.d.
========================
Dakle, ne sastavljaju se.

jedno tehnicko pitanje:

ako bih sa druge lokacije fizicki preneo moj MTS opticki modem,
da li bi on radio na orion tj sada supernova optici?

Trebalo bi da radi, zar ne?

Nekom magijom, mene su zadužili sa ovim iznosom iako sam prigovorila i računu za mesec mart, platila iznos od 1524,00 din koliko sam bila obavezana na osnovu ugovorne obaveze sa Orionom, i kako mi je usluga od strane MTSa deaktivirana još negde u prvoj polovini aprila, kada sam i vratila opremu, ostalo je da platim sigurno nekih 800, 900 din, srazmerno ceni iz Oriona i do dana deaktivacije usluge.

Međutim, ovako paušalno određena cena, ovakvo lupanje, ne znam otkud im ideja.

Moj odgovor će biti kratak, samo da stigne račun u elektronskoj formi, a to je: Poštovani, u potpunosti osporavam račun koji ste mi dostavili. Za dalje druženje sa mnom, slobodno pokrenite izvršni postupak pa ćemo se sresti u parnici po prigovoru iz izvršnog postupka. Pozdrav.IMG_8067.PNG

jedno tehnicko pitanje:

ako bih sa druge lokacije fizicki preneo moj MTS opticki modem,
da li bi on radio na orion tj sada supernova optici?

Trebalo bi da radi, zar ne?
Naravno da neće raditi. Em što taj ONT nije autorizovan na tom drugom OLT-u em MTS optika koristi PPPoE a ne DCHP em koriste različit VLAN.

Poslednja izmena:
Nekom magijom, mene su zadužili sa ovim iznosom iako sam prigovorila i računu za mesec mart, platila iznos od 1524,00 din koliko sam bila obavezana na osnovu ugovorne obaveze sa Orionom, i kako mi je usluga od strane MTSa deaktivirana još negde u prvoj polovini aprila, kada sam i vratila opremu, ostalo je da platim sigurno nekih 800, 900 din, srazmerno ceni iz Oriona i do dana deaktivacije usluge.

Moj odgovor će biti kratak, samo da stigne račun u elektronskoj formi, a to je: Poštovani, u potpunosti osporavam račun koji ste mi dostavili. Za dalje druženje sa mnom, slobodno pokrenite izvršni postupak pa ćemo se sresti u parnici po prigovoru iz izvršnog postupka. Pozdrav.Pogledajte prilog 538478
Do kada je trebalo da traje prvobitni ugovor?

Isto mi stiglo pre 10 minuta. O cemu se radi? Ja sam do sada placao 1200 dinara prepaid, nisam imao nikakav mesecni ugovor
Prepaid usluga više ne postoji a MTS / Supernova te je bez obaveštenje prebacila na Supernova postpaid internet paket "najsličniji" tvom ( sa 200/20 na 400/400, 500/50 na 600/600.. .) i tretira te kao postpaid korisnika bez UO tj sa isteklom UO i to naplaćuje u skladu sa njihovim cenovnikom.

400/400 cena bez UO je 3.949 a cena 600/600 je 4.949. Bivšim Orion postpaid korisnicima "poklanjaju" 'bonus dobrodošlice' u vidu 50% popusta za mesece mart, april i maj.
Ex-prepaid pošto smo većinom imali već plaćen i aktiviran paket za mart u februaru ( = pre "preuzimanja podrške" od strane MTS) pa verovatno zato nisu (smeli da) nam ništa "fakturisali" za mart ali zato sad za april eto kreću da šalju račune.

Moj odgovor će biti kratak, samo da stigne račun u elektronskoj formi, a to je: Poštovani, u potpunosti osporavam račun koji ste mi dostavili. Za dalje druženje sa mnom, slobodno pokrenite izvršni postupak pa ćemo se sresti u parnici po prigovoru iz izvršnog postupka. Pozdrav.Pogledajte prilog 538478
Какав они стрес праве особама које нису спремне да се прегањају са њима, не знају најбоље своја права и сл. Тешко је наћи пристојне речи за опис овог бандитског предузећа.

Nazad
Vrh Dno