Šta je novo?

Veš mašine

Haier posle par meseci korišćenja, najveće zamerke su mi na aplikaciju i programe.
Programa milion, ali onih korisnih, jako malo. Umesto osnovnih programa, gaće, čarape, majice, sve ono što se najčešće koristi, tu su program za pranje ranca, fleka od vina i ostale gluposti.
Dosta programa koji bi možda bili korisni su ograničeni na samo 2kg veša, ili limitirani na 800/1000 obrtaja.

Takođe mašina ima neki softverski bag, isključena, nestane struje, dođe struja, ako se uključi i prebaci na WiFi program umesto da se poveže na WiFi ona izbaci neki levi program i nije moguće pristupiti joj već mora da se ponovo restartuje čupanjem iz utičnice.

Sa druge strane naspram Gorenje tiša, mirniji rad, za sada ne mrda sa mesta.

Imaš pamuk, mix i brzi program pri direktnom izboru na panelu, pri čemu neke parametre možeš sam menjati po želji (npr. stepen zaprljanosti, dodatno ispiranje, brzinu centrifuge). To ti je 95 % svih pranja. Bespotrebno komplikuješ tražeći specijalizovane programe za čarape, gaće i sl. Neki programi sa razlogom limitiraju max centrifugu.
Aplikacija ti treba samo za onih 5% specijalnih programa (npr. obuća).

Meni na Bosch WGG ostane nakon zavrsetka pranja voda u fioci ako koristim praskasti deterdzent, ako stavim tecni, bude prazna. Na programu tamnog vesa nekad ne iscedi lepo ves pa moram nakandno ukljuciti centrifugu da odradi. U dovodnom crevu na svakih par nedelja moram cistiti od sitnog peska koji se iz vodovoda nakupi u filteru na ulasku u masinu, toga bude jako malo, ali smeta masini u radu. Jako je osetljiva, cim nije idealno prohodno, u toku pranja izbacuje cesmicu na displeju (slab pritisak). Ocekivao sam vise od Bosch serije 6
Kao sto je i Heinz rekao, nije problem masine, nego tvoj pritisak.

koliki je broj obrtaja centrifuge na tamnom vešu?

Haier posle par meseci korišćenja, najveće zamerke su mi na aplikaciju i programe.
Programa milion, ali onih korisnih, jako malo. Umesto osnovnih programa, gaće, čarape, majice, sve ono što se najčešće koristi, tu su program za pranje ranca, fleka od vina i ostale gluposti.
Dosta programa koji bi možda bili korisni su ograničeni na samo 2kg veša, ili limitirani na 800/1000 obrtaja.

Takođe mašina ima neki softverski bag, isključena, nestane struje, dođe struja, ako se uključi i prebaci na WiFi program umesto da se poveže na WiFi ona izbaci neki levi program i nije moguće pristupiti joj već mora da se ponovo restartuje čupanjem iz utičnice.

Sa druge strane naspram Gorenje tiša, mirniji rad, za sada ne mrda sa mesta.
koji model imas?

HWD80-B14959U1-S

Pošto si isprozivao druge brendove, slobodno se vrati u nazad na ovoj temi i pročitaj sve probleme LG mašina.
Немој да очекујеш ништа. Човек извлачи из контекста да је неко имао примедбу на појединим примерцима модела и то генерализује.

Примедбе на ЛГ су биле завршна контрола квалитета. Дакле, ради се о изолованим серијама одређених модела.
ove dva post-a kao da su pisala dva različita čoveka sa suprotnim mišljenjima

a nevezano za ove citirane post-ove...
ako nekog interesuje, čitam redovno ovu temu od novembra prošle godine kada nam je počeo problem sa propalim ležajevima na bubnju stare Indesit mašine da dođem do izbora za sledeću
gledao sam i čitao i za Indesit modele, ali taj brand pre 10 godina i sada ne mogu u istu priču
odlučio sam da idem na stepenik više što se tiče kvaliteta i cene, ali sam, eto, imao sreće i dobio ovog LG-a na popustu, ne znam ni sam kako
btw, sa više strana sam dobio potvrdu da ovaj model ima zašrafljen bubanj a ne iz jednog dela, ali nisam otvarao mašinu da se uverim u to jer smatram da ako proživi i bude prala bar kao prethodna 10-ak godina bez većih problema verovatno ga tada neću ja menjati nego kupiti novu i moderniju, pa eto, ako nekom to znači nešto...

moj prethodni post je izazvan sve češćim preporukama bez pokrića za neke modele gde se prelazi preko očiglednih dealbreaker-a kao što su menjanje amortizera na novoj mašini ili curenje pored vrata, ali se predstavlja kao neprelazan problem "završna obrada" u smislu "labavog dugmeta selektora programa" ili "težeg otvaranja vrata", kao da su to objektivne a ne subjektivne kategorije

ja sam iznosio zamerke i na ovaj model za koji sam dao novac, nemam problem sa time, i ako se (što ne očekujem) nešto loše desi sa njim u budućnosti tokom garantnog perioda i to ću napisati ako vreme dozvoli, tome i služi forum a ne nabijanju broja post-ova i build-ovanju egoa iznoseći očigledne besmislice, da li radi botovanja za neki brand za račun neke prodavnice ili servisa (plaćena aktivnost) ili radi like-ova i statusa na forumu (samovalidacija)

Mene je interesovao baš određen LG model mašine. Međutim, prvi kontakt sa tom mašinom u prodavnici nije prošao kako sam očekivao. Rizik da kupim i dobijem baš takav primerak koji bi morao da vratim nije bio prihvatljiv, jer je stara mašina ispustila dušu, pa luksuz da ostanem na 7+ dana bez veš mašine nisam smeo da priuštim. Uz to Hajer je bio 15k jeftiniji i sa 7 godina garancije naspram 2 u tom momentu kod LG. I sve ono ostalo što sam već napisao.
Kako cena proizvoda raste, tako rastu i moja očekivanja, pa tako za 700+ EUR pre 3 godine, ipak sam očekivao malo više, bar pri prvom kontaktu.
Nije samo LG pri izboru ispao iz trke, bilo je tu još brendova. Hajer čak pre dolaska u prodavnicu nije bio u bilo kakvom izboru i razmatranju, iako mi je kao brend poznat.

Nemoj samo još da me optužuješ da sam Hajer bot pošto već imam etiketu LG bota i prodavca.

Uf okasnih, bio sam u guzvi.

Na kraju sam uzeo Haier I-Pro Series 5 HW90-B14959EU1-S

Malopre je ubacio u stan. Pustio 15 minutni program. Dok je radilo samo pranje da opere bubanj sve je bilo super. Totalno necujna E kad je izbacivalo vodu malo se glasnije culo skoro kao da grebe, kao neko otezanje i vidim da se mrda crevo za odliv u zidu, ali zavrsio je program bez problema, izbacio svu vodu, otkljucao masinu. Nemam pojma, rekao bih da se pumpa cuje tako.

Dosla je samo 4 srafa za blokadu, izvukao, dali mi 5 cepova da zatvorim rupe jer iz nekog razloga ima jedna jos rupa domah ispod blokade sa donje desne strane. I to je to od montaze. Sad cu da pustim da perem ves da vidim sta ce da se desi, ako se sve opere kako treba onda je i masina ok. Svakako sam registrovao i motor i celu masinu na ovu akciju 7 + 15 godina.

Tako radi pumpa, malo je bucnija ali sama mašina veoma tiha čak i pri 1400 obrtaja. Moja od Novembra 2023 radi kao sat, bez ikakvih problema.

Pretpostavio sam, ali kad cujes prvi put ispada kao da negde glavi, grebe. Svakako ubacio sam ves, nisam ni znao da ona prvo lagano vrti bubanj proveri balans i ako bilo sta nije uredu izbaci gresku. Ali evo primilia vodu i pere. Ne cuje se nista. Stavio sam centrifugu na 800 pa cu da vidim kako ce to da se cuje i kako pere i to je to 😀 Zvuci kao da ima nekakvo ispustanje pare na kraju, bas me zanima kako ce da izadje ves posle pranja.

EDIT: Neko je pitao kako to da su sve preko 100000 dinara. Nazalost moja banka ima ugovor samo sa dve radnje za na rate, TehnoM i GigaT. Kada se uzima preko te kartice gleda se visa cena i sve su preko 100k. Ova je jedina koja je bila ispod, tj. 90k kao neka akcija, doduse vidim da za kes u BCGroup moze da se uzme i za 70k. Svakako placam na rate, a razlika izmedju 70k i 90k na rate je 400 dinara mesecno pa mi je i svejedno.

EDIT 2: I da dodam, ne gleda se kao kes placanje. Video sam sad i taj komentar. Funkcione na taj fazon da banka rezervise sredstva, pa kad meni skinu onda tek uplacuju prodavcu. Teska glupost i ne kako je meni to nahvaljeno u banci, ali nema veze. Kupljeno sad i nema nazad.

Poslednja izmena:
Na kraju se čuje motor kako još par puta okrene krug lagano po završetku centrifuge. Čuje se kao šum.
Funkcija pare postoji, ali ne na kraju i mora se uključiti.

Pretpostavio sam, ali kad cujes prvi put ispada kao da negde glavi, grebe. Svakako ubacio sam ves, nisam ni znao da ona prvo lagano vrti bubanj proveri balans i ako bilo sta nije uredu izbaci gresku. Ali evo primilia vodu i pere. Ne cuje se nista. Stavio sam centrifugu na 800 pa cu da vidim kako ce to da se cuje i kako pere i to je to 😀 Zvuci kao da ima nekakvo ispustanje pare na kraju, bas me zanima kako ce da izadje ves posle pranja.

EDIT: Neko je pitao kako to da su sve preko 100000 dinara. Nazalost moja banka ima ugovor samo sa dve radnje za na rate, TehnoM i GigaT. Kada se uzima preko te kartice gleda se visa cena i sve su preko 100k. Ova je jedina koja je bila ispod, tj. 90k kao neka akcija, doduse vidim da za kes u BCGroup moze da se uzme i za 70k. Svakako placam na rate, a razlika izmedju 70k i 90k na rate je 400 dinara mesecno pa mi je i svejedno.

EDIT 2: I da dodam, ne gleda se kao kes placanje. Video sam sad i taj komentar. Funkcione na taj fazon da banka rezervise sredstva, pa kad meni skinu onda tek uplacuju prodavcu. Teska glupost i ne kako je meni to nahvaljeno u banci, ali nema veze. Kupljeno sad i nema nazad.
Ako je Intesa u pitanju u GigaT ne gledaju tako dok u Tehnomediji gledaju visu cenu, zato i ne kupujem tu vec samo u GigaT jer imaš mogućnost plaćanja na rate u radnjama na 24m,a na sajtu 12m,tako da za neke veće kupovine na 24eseci dodje baš dobro a banka uzima 50 dinara po rati naknadu što je ništa.

Uf okasnih, bio sam u guzvi.

Na kraju sam uzeo Haier I-Pro Series 5 HW90-B14959EU1-S

Malopre je ubacio u stan. Pustio 15 minutni program. Dok je radilo samo pranje da opere bubanj sve je bilo super. Totalno necujna E kad je izbacivalo vodu malo se glasnije culo skoro kao da grebe, kao neko otezanje i vidim da se mrda crevo za odliv u zidu, ali zavrsio je program bez problema, izbacio svu vodu, otkljucao masinu. Nemam pojma, rekao bih da se pumpa cuje tako.

Dosla je samo 4 srafa za blokadu, izvukao, dali mi 5 cepova da zatvorim rupe jer iz nekog razloga ima jedna jos rupa domah ispod blokade sa donje desne strane. I to je to od montaze. Sad cu da pustim da perem ves da vidim sta ce da se desi, ako se sve opere kako treba onda je i masina ok. Svakako sam registrovao i motor i celu masinu na ovu akciju 7 + 15 godina.
Imamo da kazem slicnu masinu.Ja sam pre dva meseca kupio haier hw100-b14387u1-s i kod prvog pranja odmah sam stavio ves i pustio je da pere.I za sada pere odlicno.Dosta bolje od stare candy koju sam do skoro koristio.U odnosu na staru candy ova haier je dosta tisa u radu.I ja uvek centrifugu stavljam na 1400 obrtaja.
Masina je skoro uvek dobro napunjena.Prvi put mi je dosta tresla na centrifugi dok nisam odvnuo ona 4 srafa sa nogicama ispod masine,prvo njih popustio pa je tek onda nivelisao.I od tada nema vibracija.Stara candy je primala 7kg a ova 10kg.Dosta veci bubanj nego kod candy masine i tamo je bila centrifuga na 1000 obrtaja i dosta se vise cula buka kad radi centrifuga nego kad ovu haier stavim na 1400 obrtaja.
Jednom mi se za ova dva meseca desilo da sam prepunio masinu.Unutra je bio jorgan i jedno cebe i gomila vesa i kad je zavrsila ves nije bio dobro iscedjen.Pretpostavljam da nije ni htela da uradi centrifugu jer je bila prepunjena.Kad sam odvadio malo vesa onda je odradila centrifugu bez problema.Pretpostavljam da postoji neki senzor i kad ne moze da iznivelise ves u bubnju onda i ne radi centrifugu.
Drugar mi kaze da mi je problem pravilo to sto sam bas pretrpao masinu sa kabastim stvarima koje upiju dosta vode i da nije mogla da iznivelise balans.
Aplikacija nije losa ali zna dosta puta da brljavi.Stavim srpski jezik i ona sama promeni na engleski i onda opet kroz par dana vrati na srpski.
Ali nju bas slabo i koristim.

Poslednja izmena:
Pas mater. Zeznuo me stolar za visinu ploče. Veš mašina ulazi svega 15ak cm u dubinu i ni makac dalje. Spustio sam je max koliko može. Jedino što mi je ostalo da uradim je da skinem gornju ploču mašine i tako je ubacim, donji deo medijapan a da zaštitim nekom folijom. E sad, pošto mašina malo viri gornji deo mašine bih nečim prekrio, nekom tanjom plastikom ili da isečem fabričku da se rupa sakrije, ali onda sigurno gubim garanciju. Imate li neki predlog šta bi najbolje bilo uraditi?

Prilozi

• IMG_20260507_153748.jpg
    IMG_20260507_153748.jpg
    237.7 KB · Pregleda: 82
  • IMG_20260507_152622.jpg
    IMG_20260507_152622.jpg
    190.8 KB · Pregleda: 81
Pas mater. Zeznuo me stolar za visinu ploče. Veš mašina ulazi svega 15ak cm u dubinu i ni makac dalje. Spustio sam je max koliko može. Jedino što mi je ostalo da uradim je da skinem gornju ploču mašine i tako je ubacim, donji deo medijapan a da zaštitim nekom folijom. E sad, pošto mašina malo viri gornji deo mašine bih nečim prekrio, nekom tanjom plastikom ili da isečem fabričku da se rupa sakrije, ali onda sigurno gubim garanciju. Imate li neki predlog šta bi najbolje bilo uraditi?
pa reci stolaru da to sredi? ako je on zeznuo 😀

Svi elementi su uvezani i praktično je sad nemoguće dici sve za 1 cm. Tako da sam se nerado odlučio za ovo rešenje.

Mora da kupiš novu mašinu 🙂

Ne znam da li mozes nogice masine da uklonis skroz? Nije pametno, ali tada mozda bude prostora da postavis neke gumene podloge kao zamenu, a da bude nivelisana kako treba. Ma da, nema gde iz tog kaveza 😀

Odvrni do max mogice te stolarije (ako je moguce podizanje tog elementa) ili stavi druge , više nogice na element ili podbaci nesto pod nogice emelenta...
Prepravi nesto i nekako na tom elementu.
Gde ces masinu bez poklopca da koristis, em buka, pa prasina...
Na kraju napravi novi element o trosku stolara.
(ja bi podizao element kako god)

Kažem, ne može se ništa podizati i podbočiti od kupatilskog nameštaja. Da je tako jednostavno, ne bih se odlučio na skidanje poklopca mašine. Što se tiče prašine biće u boksu i svakako bih nešto stavio preko, tipa alu ili pvc foliju. Za buku verujem da neće biti osetne razlike. Razmišljao sam i da skinem nogice ali to bih izbegao zbog vibracija I voblinga.
Drugo rešenje ne vidim, sem da se sve rastavlja od nameštaja. A stolar je "otputovao".

Pozdrav narode. Šta kupiti od mašina za pranje veša za ~60k? Nisam dugo pratio ovu temu.

Kažem, ne može se ništa podizati i podbočiti od kupatilskog nameštaja. Da je tako jednostavno, ne bih se odlučio na skidanje poklopca mašine. Što se tiče prašine biće u boksu i svakako bih nešto stavio preko, tipa alu ili pvc foliju. Za buku verujem da neće biti osetne razlike. Razmišljao sam i da skinem nogice ali to bih izbegao zbog vibracija I voblinga.
Drugo rešenje ne vidim, sem da se sve rastavlja od nameštaja. A stolar je "otputovao".
Treba videti i jel dozvoljeno skidati gornji deo zbog garancije. Buka ce biti haos.

Treba videti i jel dozvoljeno skidati gornji deo zbog garancije. Buka ce biti haos.
Sve sudomašine se prodaju bez poklopca ako su ugradne, a one koje su samostojeće se ugrađuju tako što se skine poklopac to je 2 šrafa i teško da može da utiče na garanciju... pre problem može biti protok vazduha / hlađenje kod uređaja koji nisu ugradni kad se ukalupe u ivericu....

Nazad
Vrh Dno