Bocko Bockovic
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 25.12.2021
- Poena
- 125
Pozdrav ljudi. Treba mi savet 🙂
Več 10+ godina koristim ovu tastaturu
Pogledajte prilog 538272
i vidim da joj se nazire kraj života. Pa mi treba savet šta dalje. Pre više od 10 godina sam kupio 2 laptopa, 2 docka, 2 ove tastature i 1 miš(njega mogu sa sobom da nosim). Jedan set kancelarija, drugi set kućna kancelarija. Računar je stradao posle ~8 godina, miševi MX Master su se raspadali nakon ~3-4 godina a tastature su još žive ali ova u kancelariji je na izdisaju. Ideja mi je da rotiram kućnu i kancelarijsku kako bih produžio život ugroženoj još godinu dana a da u ja u međuvremenu već razmišljam o zameni. Kad sam uzimao postojeće tastature nisam znao ništa o njima, osim da su thinkpad tastature sa laptopa najbolje što sam ja koristio pa sam tim tragom birao i tastature za desktop. Daleko su one bile od onoga što je tastatura na laptopu ali sam generalno zadovoljan. Posle su mi u ruke dolazile neke mehaničke gamerske tastature koje svetle, koje su suviše bučne itd. ali sam vidio da je to jedan drugi nivo kvaliteta.
Nemam kad da čitam 300 stranica, praštajte ali bih volio da mi preporučite šta je to optimum za moju namenu u formatu kao što je ova koju sam koristio. Odmah bi kupio 2 ili 3 komada. Nemam ograničen budžet, meni će to biti sredstvo za rad ali volim kad nađem optimum a ne da bacam novac. Dok god je jasno da nešto vredi, spreman sam da potrošim više.
Vidio sam i logitech tastature u nekoliko navrata ali nekako mi izgledaju slabašno, znam da tu i tamo i mx master zabaguje sa softverom,... prosto se nadam da ima nešto bolje.
Što se izgleda tiče, ne podnosim rgb gejmerske fazone ali ne bih bežao od pozadinskog svetla na primjer ako znam da je nešto što se može menjti, trajati 10+ godina itd. Ako ga nema, neću ni najmanje plakati za njim.. Prosto treba mi mašina za rad a uz to volim da bude i lepo, kvalitetno...
Hvala unapred
Shinobi
All new 7-row mechanical keyboard with Trackpoint /ThinkPad traditional layout : SK-8855 layout / Cherry MX1A switch / Retro keycap design / Made in Taiwan
Shura
Layout: US-ASCII / EU-ISO / JAPANESE Cherry MX1A switches Keycap material: ABS double shot (US) / ABS Laser printing ( EU/JIS ) N-Key rollover Programmable Case: ABS Interface: USB 2.0 A Type to Type-C Windows / Mac OSX / Linux compatible Cable length: 1.5 meter Dimensions: 31.3 x 13.5 x 3.3...
Kodachi
All new 7-row mechanical keyboard with Trackpoint /ThinkPad traditional layout : SK-8855 layout / Cherry MX1A switch / Retro keycap design / Made in Taiwan
Yoda II
HHKB Studio All in One Keyboard | Happy Hacking Keyboard UK
Experience the perfect fusion of classic design and cutting-edge features with the customisable HHKB Studio All in One keyboard.
Ako si se navikao na trackpoint