Šta je novo?

Фотографија као за пасош

• Začetnik teme Začetnik teme faca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
785
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Поздрав,

Треба ми две фотографије за регистрацију у фудбалском савезу за клинца. Фотографија величине као за пасош, ђачку..
Е сад, ја сам клинца сликао телефоном и хтео сам да ми ураде слику те величине да то кошта 30 динара. Они такве слике раде али 4 комада на једном 15х18 и наплаћују 300 динара, а да је "нормална" слика то би коштало 38 динара.

Једино да ја ту слику смањим на величину пасоша и да им тако пошаљем. Или да ставим 4 слике на један папир.

Како то урадити? Ако неко зна, могу послати слику да ми то одради.

Ko to radi tako? U kopirnici odštampaš takve slike na foto papiru za lupam 60 din, toliko je bilo prošle godine kad mi je trebalo za nešto ...

Није 60 него 300. Толико ми траже ако хоћу малу слику.

Svako ima svoju cenu i nije samo fotka u pitanju vec i secenje iste na date dimenzije. A sad iskreno. Ta fotka ce mu sluziti dugo, nije to sa nekog slavlja te je bacis u neki kutak i zaboravis na nju vec za dokument. Budi iskren, pa reci sta imas danas kupiti za 300din, ako si pusac, dajes svaki dan vise od toga.

Upload-uj sliku, izaberi format slike (15x10 recimo), format slike za pasos i napravi sliku koju ces da odstampas u fotografsku radnju i onda sam iseci slicice. Stampanje fotografije 15x10 je oko 20 dinara.

Svako ima svoju cenu i nije samo fotka u pitanju vec i secenje iste na date dimenzije. A sad iskreno. Ta fotka ce mu sluziti dugo, nije to sa nekog slavlja te je bacis u neki kutak i zaboravis na nju vec za dokument. Budi iskren, pa reci sta imas danas kupiti za 300din, ako si pusac, dajes svaki dan vise od toga.
Да се слика код њих онда бих платио 300дин.
Овако не бих да плаћам нешто 300 што кошта 30.
Не могу ми малу слику наплатити толико ако је 15х10 30 динара. Нема он потребе да сече слику, имам и ја маказе.
Знам да неке радње наплаћује и хефтање два папира.

@delboy хвала, то ми је требало.

Да се слика код њих онда бих платио 300дин.
Овако не бих да плаћам нешто 300 што кошта 30.
Не могу ми малу слику наплатити толико ако је 15х10 30 динара. Нема он потребе да сече слику, имам и ја маказе.
Знам да неке радње наплаћује и хефтање два папира.

@delboy хвала, то ми је требало.
Cestitam ti na ustedjenih 270 nece tebe da pljacakaju FOTOMAFIJA!

PRosto je nerevatno na sta ljudi trose zivot zato sto im jednom u 5 godina treba slika za dokmenta i sada je dosao fotograf da njega opaljcka za 270 rsd. Pod kojim pritiskom ti ljudi zive i kakve borbe vode jezivo.

Nekad nije stvar do para, ja sam pre par godina uradio sam slike jer sam hteo da se slikam kako ja hocu, malo obradio sliku, provukao kroz ovakav nekakav program i odneo na stampu. Trebalo mi je pola sata za sve.

Cestitam ti na ustedjenih 270 nece tebe da pljacakaju FOTOMAFIJA!

PRosto je nerevatno na sta ljudi trose zivot zato sto im jednom u 5 godina treba slika za dokmenta i sada je dosao fotograf da njega opaljcka za 270 rsd. Pod kojim pritiskom ti ljudi zive i kakve borbe vode jezivo.
Није клинац ишао код њих да га они сликају, него сам ја донео своју слику коју је требао уради у формату за регистрацију у фудбалском савезу.

Још једном, ја сам донео своји слику, не њихову. Није се сликао код њих.

Та слика у 15х10 је 38 динара.

Свакако овако мење времена и потрошим.

Koja muka da ljudi koji žive od tog posla ne zarade 300 din. Pritom će da ga slikaju kako treba.

Не ради се о томе да ме је неко сликао. Слика није битна јер није за пасош или личну карту.
Ради се о томе да ми малу слику наплати 300 а велику 38 динара.

na 100x150mm ti staje 8x35x45mm, naslozi i imas kasnije za rezervu i druge dokumente, ako oce uopste da ti odstampaju tako

1778356948537.png

Možda ne treba slika na fotografskom papiru.

Meni je nedavno trebala za sanitarnu knjižicu i očitana lična karta.
Ličnu kartu sam očitao, skenirao telefonom i poslao u e-mail, a sliku odsekao i zalepio u knjižicu.

Niko se bunio nije.

Znas one price kada cigance trazi dinar za hranu, onda mu neko kupi kiflu i on je baci pored.
Neko ce da kaze, koga je briga jer je kifla jeftina, a neko ce da kaze da je mali prevarant. Obe strane su tacne. Ostane ti los osecaj kada te neko za*ebava.
Za foto radnju mozda mozes da kazes da je manji papir dosta skuplji jer niko vise ne radi velike fotke pa je papir za slike pojeftinio, a za dokumente se jos koristi i drzi cenu. Na kraju, koga je bre briga, svi odlucuju za sebe. Ja u maxi ne koristim zelene kese od 1rsd, vec one bele besplatne, ali zato nekada kupim proizvod od 500rsd u blizoj radnji umesto za 300rsd malo dalje.
Na stranu sto mislim da se nacin razmisljanja za kreativnost radi ustede prenosi i na skuplje stvari. Neko ce sutra da plati 300eur umesto 38eur jer je usilio takav naci razmisljanja.

Nazad
Vrh Dno