Šta je novo?

A1 Xplore TV - aplikacije [nije tema za A1 smart box/settop box ni za pakete A1]

Pozdrav svima koji su pobegli od mts-a, imam lg c1 i lg c5 i ni na jednom ne vidim aplikaciju u “storu”, kako se instalira aplikacija na lg tv sa webos? Ako neko moze da okaci sliku pretrage gde se vidi aplikacija, takodje bi pomoglo, jer ne mogu da verujem da ni na jednom od dva tva nema…

Ja imam na lg oledu model iz 2018. Trebalo bi da vidiš u opštem podešavanju webOS na televizorima, na koji su region podešeni, a možda i na koje jezike. Ako je Srbija i srpski, trebalo bi da ima u storu.

Ja imam na lg oledu model iz 2018. Trebalo bi da vidiš u opštem podešavanju webOS na televizorima, na koji su region podešeni, a možda i na koje jezike. Ako je Srbija i srpski, trebalo bi da ima u storu.
Nije Srbija i nije srpski, bas me zanima zasto bi to bio uslov kad orion npr radi i moze da se instalira, al hvala svakako, probacu!

Vrlo malo gledam TV, ali primecujem da mi je slika na HBO "meksa" (nize rezolucije) nego na starom provajderu. Mislim da to zavisi vise od streama nego od aplikacije, i da je sam stream losiji.

Vrlo malo gledam TV, ali primecujem da mi je slika na HBO "meksa" (nize rezolucije) nego na starom provajderu. Mislim da to zavisi vise od streama nego od aplikacije, i da je sam stream losiji.
Kod kog si to providera bio? Jedini provider koji daje HBO Max premium 4K je A1.
Tako da neznam kako to moze da bude losija slika. Na mom LG Oledu je savrsena.
Ok sad vidim da pise meksa ne Max 🙂 ali opet meni je odlicna.

Ostoja misli na regularne HBO kanale, u Xplore aplikaciji, ne na HBO MAX kvalitet stream-a.

Ako je neko bio na Yettelu (Internet+TV), pa prešao na A1 Xplore, kakva su iskustva?

Naisao sam na jedan zanimljiv problem... Instalirao sam bio app na vise uredjaja te sam dostigao limit od 5 uredjaja. Uzeh i obrisah sve uredjaje (jer ne mogu da rename-ujem i obelezim uredjaje 🙁 ) nakon cega sam mogao da se normalno ulogujem na uredjaj sa kog sam brisao. Nakon toga, ocekivao sam na drugim uredjajima da cu morati da se ulogujem opet, kao ono medjutim... 😀 Uredjaj se ladno opet sam ulogovao i zauzeo slot. Proverim sledeci TV i opet isto.
Ovo mu dodje veliki propust, to znaci da ako nekom dam slot on ce da ga ima trajno 😀 Uvek ce moci da se uloguje i brise ostale i nikada necu moci da ga otkacim.

Da li uopste postoji preko portala ikako da se upravlja uredjajima?

@m4rk0

Iskreno prvi put cujem za tu mogucnost. Ako obrises uredjaj ne vidim kako te moze opet ulogovati. Mozemo zajedno na pp testirati ponovo pa ovde napisati rezultate. Naravno ako si raspolozen.
Sto se renamea uredjaja tice radimo na tome.

Naisao sam na jedan zanimljiv problem... Instalirao sam bio app na vise uredjaja te sam dostigao limit od 5 uredjaja. Uzeh i obrisah sve uredjaje (jer ne mogu da rename-ujem i obelezim uredjaje 🙁 ) nakon cega sam mogao da se normalno ulogujem na uredjaj sa kog sam brisao. Nakon toga, ocekivao sam na drugim uredjajima da cu morati da se ulogujem opet, kao ono medjutim... 😀 Uredjaj se ladno opet sam ulogovao i zauzeo slot. Proverim sledeci TV i opet isto.
Ovo mu dodje veliki propust, to znaci da ako nekom dam slot on ce da ga ima trajno 😀 Uvek ce moci da se uloguje i brise ostale i nikada necu moci da ga otkacim.

Da li uopste postoji preko portala ikako da se upravlja uredjajima?

@m4rk0
Promeniš šifru i ne može automatski da se uloguje.

Moracu da se ispravim jer evo nisam ni ja znao za ovo.
Brisanje uredjaja nije isto sto i logout. Token za logovanje moze kratko ostati upamcen i da korisnika aplikacija pusti bez trazenja kredencija.
Promena sifre i logout ce svakako traziti unos kredencijala.

E sad deljenje sifre ukoliko brinete da ce neko da vam brise uredjaje nije najsrecnije resenje 🙂 pri tom ima pristup i moja1 aplikaciji 🙂

Nisam ja podelio pass vec sam konkretno komsiji instalirao app preko QR koda i dao da proba A1 aplikaciju par dana da vidi da li mu je OK. Ako sam skapirao logiku, znaci da iako sam obrisao njegov uredjaj sa liste uredjaja, prilikom sledeceg pokretanja ce opet da nastavi da koristi 🙂
Ne radi kao Netflix, Hbo max i slicno, da ima permanentni pristup do brisanja device-a.

PIN je nebitan skroz u ovom slucaju sem ako je "komsija" bio obrisan a do sledeceg njegovog pokretanja aplikacije sam ja popunio sve slotove. Jedino tada treba da koristi PIN da oslobodi mesto za sebe 🙂

Probao sam cak i password da promenim, da obrisem uredjaj i prilikom pokretanja aplikacije opet je upalo 🙂

I pored svih svetskih provajdera i striming servisa,izgleda da je a1 i ako nisu bili ni svesni toga nekom greškom rešio problem da nas odbiju da delimo i menjamo slotove za aplikaciju.

Meni to najvise smeta iskreno.

Jel moguć ovaj diletantizam, da svi uređaji imaju naziv Android tv??? I sad da nabadam ko slepac koji da obrišem?
Orion ima npr samo serijski broj, bar moze nekako da se identifikuje. Ako je vec problem da se siri logika i dodaje neki alias.

Da li je neko probao A1 zemalja u regionu? Kakva je tamo aplikacija? I zasto se za Srbiju pravi iz pocetka? Pretpostavljam da je neka pravna caka ali bar mogu ideje lako da se pokupe 🙂

Probao sam cak i password da promenim, da obrisem uredjaj i prilikom pokretanja aplikacije opet je upalo 🙂
Ipak je posle nekog vremena izlogovalo uredjaj, nisam primetio kad tacno tako da ne mogu da znam koliko je token bio validan ali sutradan je izasao QR kod za ponovni login.

Da li je neko probao A1 zemalja u regionu? Kakva je tamo aplikacija? I zasto se za Srbiju pravi iz pocetka? Pretpostavljam da je neka pravna caka ali bar mogu ideje lako da se pokupe 🙂
Istu aplikaciju koriste u svim zemljama, sa minimalnim razlikama.

Nazad
Vrh Dno