Šta je novo?

Quadcopteri (dronovi) za snimanje iz vazduha

• Začetnik teme Začetnik teme kovacm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam dilemu.Volim svoj Dji Neo sa svim njegovim manama,koje umeju da nerviraju,ponekad.Tesko zakljucava satelite,ponekad ih malo pogubi.Spor 8m/s.Izuzetno praktican i upotrebljiv.Od supruge unuk se malo vezbao ,pa je bilo padova i udara u prepreku.Nije bilo nekih vidljivih ostecenja.radi sve.
Dilema menjao bih nesto .Opcija 1 😀ji neo samo dron na KP 150e
Opcija 2: Dji neo 2 combo 320e sa transreceiverom bez kontrolera
Opcija 3 390e Dji Neo 2 combo sa kontrolerom.Tada bi prodao Neo1

I ja sam prešao sa keca na dvojku. Neo 2 ti je osetno bolji. Tri baterije obavezno. Ostalo to je matematika za troškove.

I moj Neo je combo.I neo 2 bi uzeo combo.Jedino razlika u ceni combo sa i bez RC N3 kontrolera.I tu razmisljam da ostavim keca i kontroler da koristim za oba.Ili prodaja neo 1 combo komlet i kupovina neo 2 combo.

Kako vam se cini DJI Avata 2 Fly More Combo?

Treba mi nesto za snimalje irskih litica uz more i sl.

Daljinski mi deluje sugavo.

I moj Neo je combo.I neo 2 bi uzeo combo.Jedino razlika u ceni combo sa i bez RC N3 kontrolera.I tu razmisljam da ostavim keca i kontroler da koristim za oba.Ili prodaja neo 1 combo komlet i kupovina neo 2 combo.
Obavezno da onim receiverom (i daljincem).
Ovaj dron može bez problema da se koristi samostalno ili preko telefona (AI gestures kontrolisanje mu je fenomenalno) ali daljinac je daljinac.

Iskljucivo sa kontrolerom.Probao sam sa telefonom ,meni je to ocajno.
Taj trans receiver na 2 ,deluje osetljivo.Kao slaba tacka?

Telefonom je očajno ako hoćeš da dron koristiš kao letelicu. Ako ga koristiš kao leteći selfi stick da sačuvaš neko trenutak, sasvim je ok čak i bez telefona (u smislu zadaš mu šta i kako da snimi i staviš telefon u džep ili eventualno dodatno pomeraš dok je u nekom quick shot modu) + telefon snima zvuk za video.

Ako prvenstveno hoćeš cinematic snimke onda treba da ideš bar na Mini Pro ali to je x2 cena.

Inače receiver nije osetljiv, antene su savitljive.

Poslednja izmena:
Ima li neko preporuku zas dron servis u Beogradu a da nisu preskupi?
Vidim neki traze 6.000 za dijagnostiku lol

Poslednja izmena:
Cene servisa su takve da se vise isplati kupiti nov. Traze 200 eura za nesto sto delovi na aliexpressu kostaju manje od 50 eura da narucim, plus na youtube ima korak po korak objasnjenje sta kako. Danas vidim predstavljeni naslednici Mini-a, mozda mi bolje da sacekam da dodje Lito 1, videcu sta cu. Ako neko zna povoljan servis nek napiise

U srbiji je najbolji i povoljniji servis koji godinama radi pomaze i savjetuje Vlada kopter shop Bela Crkva. Cak ima ljudi iz bosne koji su njemu slali

Sta mu se desilo?
Uh ne pitaj. Sto sam iskusniji to sam sve gori sa dronom ko neko dete od 5 godina koje leti prvi put ne znam koj mi je, valjda se vremenom previse opustio pravim gresku za greskom posle 2 ipo godine letenja i preko 50 savrsenih letova 😂
Leteo u vis i unazad i lupio u zid solitera, pao sa 50 metara u travu, pukla skoljka na vise mesta, pukao flet kabl i plasticni drzac gimbala s jedne strane.

Sta biva ako prodam dron koji nije odjavljen sa mog naloga?Moze li kupac da ga prijavi na svoj nalog i aplikaciju?
Isto me zanima ako imam aplikaciju i isti nalog na dva moja telefona,moram li da izlogujem na oba ili je dovoljan samo jedan?

Moras da se odjavis da bi mogao da se on prijavi i koristi dron.
Odjavu sa dva uredjaja nisam probao ali da budes siguran odjavi se sa oba

Dopuna:Kad se odjavim na jednom moram biti na internetu.Automatski je odjavljen na drugom.
Ode Neo.

Kolika je realna opasnost da se aktivira policija,ako letim ivicom grada i iznad reka?Sa dronom ispod 250gr,ka dji neo 2,potensic Atom 2?
Da li prijavljujete let za te male igracke?

Dopuna:Kad se odjavim na jednom moram biti na internetu.Automatski je odjavljen na drugom.
Ode Neo.

Kolika je realna opasnost da se aktivira policija,ako letim ivicom grada i iznad reka?Sa dronom ispod 250gr,ka dji neo 2,potensic Atom 2?
Da li prijavljujete let za te male igracke?
Misliš ovako? 🙂

Sinema dron tipa neki DJI Mini, nece niko ni da primeti. Ako ima pozadinske buke od saobracaja, stacionaran dron nisu primecivali ni na 5m (ful gas i brze promene smera ce naravno cuti ako je dron blizu). Dji Neo se cuje ko kosacica 🤣, nema sanse da ga ne primete ali kad vide da ga pustas i hvatas u ruku pogotovo ako snimas (svoju) decu, niko ne reaguje osim iz znatizelje

Ovaj moj je baš tih, 130 grama...ali i do 130km/h

Moram da vas razočaram jer ljudi se više tripuju od dronova koji lebde u mestu i nadgledaju okolinu.
Deluju preteće ... Dugo se zadržavaju ... Ja za 5 min predjem mnogo više i lakše izbegavam ljude.

Prilozi

• IMG_20260323_171214.jpg
    IMG_20260323_171214.jpg
    207 KB · Pregleda: 27
Ne treba uznemiriti nikog, snimati i nadzirati...
Držati se rejona 1 i 2 gde ili nema ljudi ili se kraće zadržavaju.

Jel prijavljujete let?
Momak koji je kupio Neo od mene,ima Avatu.Kaze da prijavljuje.

Ajde realno koliko ljudi kod nas prijavljuje let dronom? Secam se da je neko pisao da je prijavljivao let ali nikad nije dobio nikakav odgovor
Kakve gluposti, kakvi bakraci, nismo u Egiptu

Poslednja izmena:
Lik koji je kupio dron od mene prijavljuje za Avatu.Mada kaze da ovi bas i nisu nesto zainteresovani za to.U stilu ne pravi ****** i nema problema.
Njemu aplikacija na Avati u blizini vatrogasnog doma u gradu ne da da poleti.
Uradio sam smenu dronova.Prodao Neo1 i uzeo Neo2.
Prvi utisci su pomesani,kec mi je bas bio nekako zgodan.Dvojka je savrsenija,ali sa nekim dizajnerskim greskama,koje iritiraju.
Zameram one antenice na dupetu,sa USB od dole,nezgodan prilaz.Baterija se tesko vadi i stavlja,za razliku od keca.
Plasticna zastita za kameru je iskomlikovana.
Pozitivne strane satelite mnogo bolje zakljucava.
Signal je dobar,ali jos nije isproban ekstrem,da vidim gde se gubi.
Ima senzore,nije lose,ali ni neophodno.Letim iznad objekata,slabo se provlacim.
Glavna stvar kad sam skinuo gornju zastitu propelera ,postaje dosta tih.

Imate na sajtu civilnog vazduhoplovstva kad, kako i zašto se vrši alokacija.
Kad se to uradi tu niko sem onog ko je prijavio let ne sme da leti.
Najosetljiviji su aerodromi, granica, vojska, murija, sudovi...
Za letenje noću ili više od 100m u vis i 500m daleko od operatera treba prijaviti let.
Osiguranje, zavodjenje letelice u registar, je 30ooo din i lekarski treba.
Vozačka dozvola vam je kao lekarski, ako je nemate radite lekarski pregled.
4000 din. je poletanje kad prijavite let i morate svo vreme biti u kontaktu sa vazduhoplovstvom civilnim. Ako tu neko treba proleti odma vam jave i istog trenutka MORA se prizemlji letelica.

Fazon je u tome da ne napravite materijalnu štetu ili prekršaj. Nikog nemojte ugroziti i nadzirati, snimati. Nećete imati problema...

PS: za polaganje imate 141 pitanje da naučite, 40 pitanja imate na testu.

Isto za sve dronove?Ili C0 klasa je blaze?Mada i ona ima kameru.
Ponasam se uvek kao da je tajna operacija,bez svedoka.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno