Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Čovek se nije javio.kad su ga zvali. To je ta opasnost, ako se jednom ne javiš pitanje je da li će ponovo zvati, nekoga da, nekoga ne.
Evo moja žena već više od godinu dana fura broj bez UO samo zato što nije sigurna da li će se moći javiti kad je pozovu
Posle godinu dana placanja mega cene, sansa da je puste drugu mrezu bez kontakta da se cuju je bukvalno 0.
Pod dva moze da im kaze da zovu isklkucivo posle 16h ili do 16h ako je druga smema, provereno moze. Ja nisam koristio zato sto uvek mogu makar.da se javim na 5sec i kazem pozovite za 5,15min ili sat.
Treca mogucnost moze da navede koga da pozovu, tebe ili bilo kog drigog. To sam ja licno proverio kod sva 3 operatera. Zvali su mene da se.pogadjam za ostanak u mrezi za kevu , sestru, ortaka, kolege, zet....

Posle godinu dana placanja mega cene, sansa da je puste drugu mrezu bez kontakta da se cuju je bukvalno 0.
Pod dva moze da im kaze da zovu isklkucivo posle 16h ili do 16h ako je druga smema, provereno moze. Ja nisam koristio zato sto uvek mogu makar.da se javim na 5sec i kazem pozovite za 5,15min ili sat.
Treca mogucnost moze da navede koga da pozovu, tebe ili bilo kog drigog. To sam ja licno proverio kod sva 3 operatera. Zvali su mene da se.pogadjam za ostanak u mrezi za kevu , sestru, ortaka, kolege, zet....
Koga si kontaktirao, call centar, poruke na socijalnim mrežama?
Mene sad samo smaraju svaki dan sa sms porukama, niko ne zove dok je jos 20tak dana u ugovoru broj

Pa zar svi ne proverite ponude kad Vam ističe ugovor, pa koja je bolja idete tamo. U ovom svetu nema sentimentalnosti... Baš me briga ime samo ko mi nudi povoljnije i šta dogovorim.Izabereš šta ti je bolje, ako trenutni provajder od toga ne da bolju ponudu, doviđenja... broj ostaje isti... naš je novac...neka se oni bore.

U svim slicajevima je pokrenut prenos broja i onda zovu i onda ide pogadajnje.
Koliko beše traje taj proces prenosa broja kad se pokrene? Verovatno do 30 dana dok provere dal si platio račune i ispostave ti zadnji račun

Pa zar svi ne proverite ponude kad Vam ističe ugovor, pa koja je bolja idete tamo. U ovom svetu nema sentimentalnosti... Baš me briga ime samo ko mi nudi povoljnije i šta dogovorim.Izabereš šta ti je bolje, ako trenutni provajder od toga ne da bolju ponudu, doviđenja... broj ostaje isti... naš je novac...neka se oni bore.
Ma to što nude u Yettel app je smešno, tipa 30% na neke skupe pakete, ili 50% ili nemam šta da pričam dalje sa njima, a uveo daju to već 15tak godina sam na Telenor mreži.
MTS nikad, a A1 ne bih ako je moram zbog HBO što imam za džabe.

koja je tek to logika? pa isplativije bi joj bilo da uzme i po komercijalnim uslovima da obnovi ugovor nego da placa punu cenu paketa bez UO
Pa nije baš. Isto plaća i sada i kad bi prešla na komercijanu ponudu jer njen stari paket više ne postoji. Samo što je sada van UO, a onako bi bila vezana 24 meseca

Kome da kaže, kako da kaže?
Kod pretnje prenosom odeš u drugu mrežu i podneseš zahtev. Nećeš da govoriš radniku A1 kad da te zove neko iz mts-a da te zadrži

Koliko beše traje taj proces prenosa broja kad se pokrene? Verovatno do 30 dana dok provere dal si platio račune i ispostave ti zadnji račun

Ma to što nude u Yettel app je smešno, tipa 30% na neke skupe pakete, ili 50% ili nemam šta da pričam dalje sa njima, a uveo daju to već 15tak godina sam na Telenor mreži.
MTS nikad, a A1 ne bih ako je moram zbog HBO što imam za džabe.
2 radna dana.

Pa nije baš. Isto plaća i sada i kad bi prešla na komercijanu ponudu jer njen stari paket više ne postoji. Samo što je sada van UO, a onako bi bila vezana 24 meseca

Kome da kaže, kako da kaže?
Kod pretnje prenosom odeš u drugu mrežu i podneseš zahtev. Nećeš da govoriš radniku A1 kad da te zove neko iz mts-a da te zadrži
Moze da svrati u poslovnicu ili da pozove :
Dobar dan , zelim da ostavim broj telefona koji ce sluziti kao kontakt ako treba da me zovete u vezi bilo cega. Dovidjenja
Keva rekla da je stara , slabo.cuje i da zovu mene. Ostali su rekli sto sam ti napisao..
Sta ce tvoja zena da kaze zna ona.
Ili kaze kako si pricao da jeste : nisam sigurna da cu ce moci javiti kada bude trebalo, a osoba na tom broju hoce.

Poslednja izmena:
Ako nekog zanima kad je najbolji termin da se otplati ugovorna obaveza, to je poslednji dan u mesecu pre nego sto ugovor udje u poslednji mesec.
Nisam ni ja znao da je tako, evo iz mog primera, ugovor mi istice 29.05., imao sam total 40 na 50%, i placao 1799,50. Juce tj 30.04. za otkup ugovorne obaveze mi je pisalo 1450 din., i ja sam mislio da ce mi maj biti po redovnoj ceni tj bez popusta 3599,00, ali nije. U aplikaciji trenutno pise 1799,50 din (znaci i ovaj mesec mi je na 50%), ali je otkup ugovorne obaveze skocio na 3150 din, verovatno je dodat taj iznos od 50% popusta na otkup. Kako god, u mom slucaju je razlika od nekih 350 din, sto cu morati da platim vise, ali eto cisto da drugi znaju, ako planiraju ranije otkup ugovora.

@Prola Danas je 1. u mesecu, tako da ce ti se verovatno stanje promeniti u aplikaciji ili ce se tek na računu videti, posto u mesecu isteka UO istice popust. Sto se tice cene otkupa najbolje je ici u poslovnicu da oni izracunaju, jer recimo meni na Yettel 100 paketu stoji da je otkup 6000din a to je nemoguce jer sam otprilike na sredini UO.

Nešto im definitivno nije u redu sa tim računanjem, ali zanimljivo bi bilo proveriti da li je prilikom otkupa stvarno taj iznos ili ne. Meni je već prošlo šest meseci paketa Yettel Mobile M po dinar (iliti nula uz e-račun), a kao iznos otkupa stoji svega 153 dinara. Krajem aprila je pritom bilo 3-4k. I tako je mesecima unazad, prikazuje se zapravo iznos otkupa samo za tekući mesec. Živo me zanima šta bi bilo kada bih stvarno otišao u poslovnicu da otkupim. Pravi iznos bi morao biti makar 27k, šest puta po puna cena paketa.

Kod mene je na Yettel 6 paketu cena otkupa 10849 din za 10 meseci korišćenja.
Kako oni to računaju nikako mi nije jasno.

To ti se onda uklapa. Puna cena je nekih 2800, ti plaćaš 1700, znači "čašćavaju" te 1100 po mesecu. To pomnožiš sa 10 i dobiješ 11k, otprilike kako ti i piše. Sećam se, doduše, da si i ti ranije prijavio da ti se iznos nekad i smanjuje, ali ovaj trenutni ti je okej. I meni se uklapa ovih 153 za tačno jedan dan korišćenja, samo je pitanje zašto se resetuje svakog meseca.

I meni se činilo da je bag, ali ispostaviće se da, koliko piše u aplikaciji, tolika je zaista cifra.
Ja sam otišao pre nekih mesec dana da otkupim UO i pređem na pripejd, u aplikaciji je stajalo da za otkup treba nekih ~1300 dinara. Uz to, par meseci pre toga sam tek uzeo novu UO, na Yettel Start paketu. Ni radniku u radnji nije delovalo čudno, iako sam ga pitao da proveri još jednom, jer mi nije delovalo normalno da bude toliko niska cifra, pogotovo nakon tek potpisane nove UO, ali samo mi je saopštio istu cifru koja je bila u aplikaciji, i to je bilo to, istog trenutka sam i otkupio UO i podneo zahtev za prelazak na pripejd.

Meni je sve "normalno" cena otkupa u aplikaciji iznosi 2661 dinar i svaki dan se smanjuje za 50-60 dinara, ugovor istice 6. Juna za Total Data 50%(2100 dinara). Planiram 10. Maja da otkupim ugovor i trazim prenos u A1 prepaid kako bi stigao barem megan plan da pokupim na 6 meseci ako me Yettel ne bude zvao sa kontra ponudom. Javljam kako prodje.

Poslednja izmena:
Meni je sve "normalno" cena otkupa u aplikaciji iznosi 2661 dinar i svaki dan se smanjuje za 50-60 dinara, ugovor istice 6. Juna za Total Data 50%(2100 dinara). Planiram 10. Maja da otkupim ugovor i trazim prenos u A1 prepaid kako bi stigao barem megan plan da pokupim na 6 meseci ako me Yettel ne bude zvao sa kontra ponudom. Javljam kako prodje.
A1 uvodi nove skuplje pakete za nwki dan, poskipece i pripejed. A mozda ne bude vise promocije besplatam mega plan.
Najbolje da to zavrsis danas sutra prekosutra.

A1 uvodi nove skuplje pakete za nwki dan, poskipece i pripejed. A mozda ne bude vise promocije besplatam mega plan.
Najbolje da to zavrsis danas sutra prekosutra.
Ne znam koliko mi je sigurno da otplacujem ugovor vec u ponedeljak, sa obzirom da treba dan-dva da to prodje kroz sistem i onda da se ide na prenos broja u A1 na prepaid, sta ako u medjuvremenu A1 izbaci iz ponude mega plan besplatan na 6 meseci za nove korisnike, i onda se ne dobije nista, a Yettel ni ne ponudi nista. Mada koliko znam, citajuci u podforumu, ta akcija traje do 31. Maja. Sacekacu do 10. Pa sta bude

Poslednja izmena:
Koliko sam ja citao, poskupice samo pripejd, ne i postpejd.

Ja prenesoh broj u Yettel zbog banke,ali sam bas kivan i besan zbog cena uredjaja (ajde,dobih kao 6 meseci za 1rsd)..Ko zeli i treba mu uredjaj,ipak je A1 najbolji i najpovoljniji

Ne znam koliko mi je sigurno da otplacujem ugovor vec u ponedeljak, sa obzirom da treba dan-dva da to prodje kroz sistem i onda da se ide na prenos broja u A1 na prepaid, sta ako u medjuvremenu A1 izbaci iz ponude mega plan besplatan na 6 meseci za nove korisnike, i onda se ne dobije nista, a Yettel ni ne ponudi nista. Mada koliko znam, citajuci u podforumu, ta akcija traje do 31. Maja. Sacekacu do 10. Pa sta bude
Jako lose informacije citas.

Prilozi

• Screenshot_20260502_111456_Opera.jpg
    Screenshot_20260502_111456_Opera.jpg
    172.1 KB · Pregleda: 77
Ja prenesoh broj u Yettel zbog banke,ali sam bas kivan i besan zbog cena uredjaja (ajde,dobih kao 6 meseci za 1rsd).
Koji su detalji te ponude? Šta si tačno dobio od banke, a šta tačno šest meseci po dinar? I uz sve to uređaj?

Prosao voz onda, ne znam zasto bi stavili akciju gde poslednja 3 dana nije izvodljivo izvrsiti prenos.
Računa se datum podnošenja zahteva, a rade sve vreme makar tržni centri, na primer. Mogao bi danas ili sutra da podneseš zahtev, a moglo je i juče. Takođe, nisam siguran da li je stvarno tačno da treba dan-dva da prođe da bi prošao otkup obaveze. Nemam iskustva, ali neki su pominjali ovde da je odmah. Ako je to istina, mogao bi i da stigneš da odradiš sve što treba, pa čak i ako se čeka jedan dan, pod uslovom da su ti dostupne prodavnice koje rade. Naravno, ostaje uvek mogućnost da se akcija produži.

Ako nekog zanima kad je najbolji termin da se otplati ugovorna obaveza, to je poslednji dan u mesecu pre nego sto ugovor udje u poslednji mesec.
Nisam ni ja znao da je tako, evo iz mog primera, ugovor mi istice 29.05., imao sam total 40 na 50%, i placao 1799,50. Juce tj 30.04. za otkup ugovorne obaveze mi je pisalo 1450 din., i ja sam mislio da ce mi maj biti po redovnoj ceni tj bez popusta 3599,00, ali nije. U aplikaciji trenutno pise 1799,50 din (znaci i ovaj mesec mi je na 50%), ali je otkup ugovorne obaveze skocio na 3150 din, verovatno je dodat taj iznos od 50% popusta na otkup. Kako god, u mom slucaju je razlika od nekih 350 din, sto cu morati da platim vise, ali eto cisto da drugi znaju, ako planiraju ranije otkup ugovora.
Pojaviće se prava cena paketa verovatnk kada urade obračun, a to je posle trećeg dana u mesecu.

Rešio dva broja za ukućane Yettel 30 6x1din + 18x50%, zvao A1 agenta za Neo 5, i on podneo zahtev bez ikakvog potpisa samo uz sliku lične karte putem Vibera. Meni ta ponuda nije odgovarala, pa sam na A1 pripejdu 😀

Ja sam u cetvrtak podneo zahtev da se prebacim zbog mega plana,receno mi je da je promocija mega plan do 5 maja i da ce verovatno da ga produze ko i uvek na 6 meseci.

Meni ugovor sedmog ističe, mislio sam da iskoristim prepaid Mega plan na A1 kao odstupnicu za slučaj da Yettel ne da ništa, izgleda da ću morati da menjam plan ili da zovem A1 da vidim šta će ponuditi za postpaid...

Meni ugovor sedmog ističe, mislio sam da iskoristim prepaid Mega plan na A1 kao odstupnicu za slučaj da Yettel ne da ništa, izgleda da ću morati da menjam plan ili da zovem A1 da vidim šta će ponuditi za postpaid...
Od A1 mozes da dobijes vaucer od 20 do 40% popusta na mesecni racun kao novi korisnik.

Nazad
Vrh Dno