Šta je novo?

Е-сандуче

• Začetnik teme Začetnik teme faca
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prijavljen i dobijam račune mailom više godina i jutros takođe došao ovakav mail 😁
Upravo se logovao na sajt najnormalnije, ali jedina razlika je što je Safari prvi put izbacio poruku da web sajt nije siguran iako je https na početku adrese.
Nakon brisanja cookies i cahe, nije ponovo prijavio da nije bezbedan sajt 😃

Evo sada i ja uspeo da se ulogujem, edge browser. Sve deluje OK, nije aktivirano slanje računa mejlom, iako je i meni stiglo jutros da jeste 🙂

Nije intuitivno sto Infostan koristi naziv eSanduce za svoju uslugu koja nema nikakve veze sa uslugom eSanduce od eUprave. Pritom se na infostan ne moze ulogovati sa nalogom eUprave, jer Infostan nije uopste deo eUprave. Na kraju JKP Infostan ima veze sa ovom temom koliko i na primer EPS a.d. (nema veze uopste).

Nije intuitivno sto Infostan koristi naziv eSanduce za svoju uslugu koja nema nikakve veze sa uslugom eSanduce od eUprave. Pritom se na infostan ne moze ulogovati sa nalogom eUprave, jer Infostan nije uopste deo eUprave. Na kraju JKP Infostan ima veze sa ovom temom koliko i na primer EPS a.d. (nema veze uopste).
Ja mislim da je eSanduce eksterna firma i naziv je cini mi se pre eSanduceta eUprave postojao?

Mislis na ovo esanduce.rs? U potpisu na toj stranici stoji:

© ЈКП “Инфостан технологије” Данијелова 33, Београд; [email protected]

Domain name: esanduce.rs
Domain status: Active https://www.rnids.rs/en/domain-name-status-codes#Active
Registration date: 27.04.2020 11:19:12
Modification date: 22.04.2026 13:05:01
Expiration date: 27.04.2031 11:19:12
Confirmed: 27.04.2020 11:21:17
Registrar: YUNET INTERNATIONAL d.o.o.
Whois privacy has been activated for domain.
DNS: ns1.cpanel.yu.net -
DNS: ns2.cpanel.yu.net -
DNSSEC signed: no

Poslednja izmena:
Evo sad je stigla ispravka. I ja sam bio zbunjen
Поштовани,

Претходно обавештење односи се искључиво на кориснике који су успешно активирали услугу доставе рачуна путем електронске поште.

Уколико још увек нисте активирали наведену услугу, а желите да убудуће рачуне примате електронским путем, активацију можете извршити путем портала е.Сандуче или поднети захтев у Вама најближој експозитури ЈКП Инфостан технологије.

С поштовањем,

ЈКП Инфостан технологије

Inace super sto je im je sajt pogonjen sa cPanelom, s' obzirom na aktuelni slucaj:

CVE-2026-41940 Detail

Description

cPanel and WHM versions after 11.40 contain an authentication bypass vulnerability in the login flow that allows unauthenticated remote attackers to gain unauthorized access to the control panel.​

Stiglo I meni izvinjenje

Mislis na ovo esanduce.rs? U potpisu na toj stranici stoji:

© ЈКП “Инфостан технологије” Данијелова 33, Београд; [email protected]

Domain name: esanduce.rs
Domain status: Active https://www.rnids.rs/en/domain-name-status-codes#Active
Registration date: 27.04.2020 11:19:12
Modification date: 22.04.2026 13:05:01
Expiration date: 27.04.2031 11:19:12
Confirmed: 27.04.2020 11:21:17
Registrar: YUNET INTERNATIONAL d.o.o.
Whois privacy has been activated for domain.
DNS: ns1.cpanel.yu.net -
DNS: ns2.cpanel.yu.net -
DNSSEC signed: no
Hmm, mislio sam da su nezavisni jer moze i MTS eRacun da se doda.
Mea culpa.

Nazad
Vrh Dno