Šta je novo?

Oppo Find X9/X9 pro

Bio dugogodišnji kornisk Oneplus telefona,pre 3 godine prešao na HM5 pro.Telefon i dalje super radi ali mi je pukao displej u donjem delu usled pada sa 5m 😬. Prvi pik mi je bio HM8pro ali sad me "vuku" i ove ultre Oppo i Vivo.
Trenutni izbor pada na Oppo ali ne žurim,taman kroz mesec/dva pa i 3 dok se malo oglase i korisnici sa utiscima...
I naravno velika dilema ako padne izbor bi bila onaj crni ili orange pošto su oba lepa svaki na svoj način 🙂

oppo-find-x9-ultra-hasselblad-earth-explorer-master-set.jpg

2300$ set - poludeli

12/512 ok cena za global
Screenshot_20260429_122230.jpg

Ovo je sve sem ok 🙂
Izađe na blizu 1400e sa sve sipingom u neku zemlju gde moliš boga da te ne uhvati carina a plus nemaš garanciju.

U vreme kada je u svetu jeziva kriza a biće sve gore Kinezi počeli da traže 1500e + za svoje telefone.. svet je totalno pukao.

Ovo je sve sem ok 🙂
Izađe na blizu 1400e sa sve sipingom u neku zemlju gde moliš boga da te ne uhvati carina a plus nemaš garanciju.

U vreme kada je u svetu jeziva kriza a biće sve gore Kinezi počeli da traže 1500e + za svoje telefone.. svet je totalno pukao.
Za globalnu verziju gde neće biti plakanja zbog kineskih aplikacija i kineskih slova u nekim menijima, sa najnovijim dostupnim hardware-om, mislim da je ok cena. Garanciju ćeš ostvariti isto kao i za tvoj Pixel.
Za nas kojima ne smeta da vidimo vidžet na kineskom uvek postoji ova opcija.🙂
Screenshot_20260429_165152.jpg

Nova granica biće 2.000 evra i Apple je probija prvi što je i očekivano.
Šteta, kinezi su bili odlična alternativa za manje novca. Tako će biti i sa automobili a. Kad pokore tržište diktiraće cenu.

Опет иста прича и кукњава, Самсунг и Епл у истој меморијској конфигурацији коштају дебело више, а нуде дебело лошије батерије и камере. Не разумем шта се очекује, да вам неко да ултра телефон за 900е,дајмо бар мало реалности. Што се тиче Европских верзија, никада неће бити повољне као Кинеске и то нам је то. Једноставно премало тржиште и премало заинтересованих.

Nije ovde bitan oppo .. u globalu su svi proizvođači otišli u aut, ali za sada tu prednjače Kinez, verovatno zato što nemaju dugoročne ugovore o nabavci delova kao Samsung i apple. Niko ne kaže da i njihovi telefoni neće poskupeti za 50% sledeće godine.
Ja samo pišem da je čudno da u doba svetske krize skaču cene telefona koji su faktički potrošna roba kao npr patike. Kome će oni te telefone da prodaju na kraju krajeva?

Da ne bude totalni off, izgleda da x9 ultra kineski u 1tb opciji ima esim.

Poslednja izmena:
Lepo što ubacuju esim. Nije da ne bih mogao bez njega ali nekako mi je mnogo lakse kad krenem negde da na dan izlaska iz Srbije kupim esim i aktiviram ga nego da ga tražim kad stignem.
I što je najbolje odma proradi kad stignem

Ja u svom paketu imam uključeno 8gb rominga za celu Evropu svakog meseca, ne vidim više neku potrebu za esim-om za neka vikend putovanja ili destodnevni odmor.

Za globalnu verziju gde neće biti plakanja zbog kineskih aplikacija i kineskih slova u nekim menijima, sa najnovijim dostupnim hardware-om, mislim da je ok cena. Garanciju ćeš ostvariti isto kao i za tvoj Pixel.
Za nas kojima ne smeta da vidimo vidžet na kineskom uvek postoji ova opcija.🙂
Pogledajte prilog 537701
Vivo ultra je preko 200e jeftiniji trenutno i verovatno će se taj jaz održati i u budućnosti. A ne verujem da je oppo nešto posebno bolji, osim po pitanju baterije.

Ma naravno nego mi je oppo ove godine 5x lepši od viva, ima senzor više i odgovara mi 24mm na glavnoj, bar još koju godinu dok budem jurio decu po kući da ih slikam. 🙂

Ja u svom paketu imam uključeno 8gb rominga za celu Evropu svakog meseca, ne vidim više neku potrebu za esim-om za neka vikend putovanja ili destodnevni odmor.
Ja nemam net u romingu. Kad sam stavio sve na papir vise mi se isplati da kupim esim par puta godišnje nego da placa paket preko dve hiljade.
Inače imam Omorika S, plaćam poslednjih 6 meseci ugovora po 900din.

Nazad
Vrh Dno