Šta je novo?

Koje je dobro napajanje?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Zbog ucestalih pitanja na benchu tipa "koje napajanje da kupim", resio sam da postavim ovde jedan thread da se ljudi informisu.

Evo prve korisne informacije:
UL Online Certifications Directory
Na ovoj adresi mozete da unesete broj koji cete pronaci na nalepnici na svakom krstenom napajanju, format broja je E123456.

Druga je review site i to jedan od mojih omiljenih -- Silent PC Review. Tu mozete naci prilicno kompetentne testove napajanja i coolera, a sve u cilju smanjenja buke vaseg racunara.

Za sada toliko od mene.

Corsair RM850X ima 3 kabla sa po jednim konektorom,ako staje 160mm onda je to preporuka.
Fsp vita GM je 150mm ali 2 kabla sa po dva konektora,ako neceš tako....
Msi A850G je 150mm,ima 2kabla sa po 2 konektora + 12pin na 2x8pin.
Svi su na 10 god garancije.
Najbolje corsair,ako uleće u kucište.
Edit:Tebi je definitivno najbolja kupovina seasonic focus gx atx 3.1 ,dužina 140mm i tri odvojena kabla pcie sa po jednim konektorom.

Poslednja izmena:
Antec NeoECO NE1000G M
Fractal Ion 3 Gold 850

Oba su 150mm, preko toga ne bih išao za Lancool 207.
Fractal ima kraću garanciju i manji kapacitet ali mislim da je za nijansu kvalitetniji i tiši i ima jako dobre kablove...

Alternativno, ovaj Corsair RM1000e...140mm, ima 2x 8-pin i 12V-2x6 na 2x 8pin...ali bi prethodna dva trebalo da su bolja.

Poslednja izmena:
Saesonic Focus GX 3.1 1000w za taj novac, nema greške.

Hvala puno na predlozima! Sutra kreće zvanje za upit stanja.
Da , 150 mm je max za 207 - nije da nisam verovao jurodivom al ajde tu mi je na dohvat ruke pa je radio lenjir. 😄
Da - ne bih da se igram - idem ipak na 3 odvojena 8pinca.
Ionako menjam napajanje na 5 godina. Trebalo je na 5ti mu rodjendan da ide zamena al izgleda da mu nije bilo suđeno da ode nekom na poklon...
Auu ovi kablovi na Seasonicu deluju jako sexy!
Znači manje više ostalo je na istom - Corsair, Antec i standardna ekipa. Sad više pratim dečije lektire nego komponente - hvala ekipa za pomoć! 😄

Mora da bude 150mm max dužine zbog kućišta...

Hvala puno na predlozima! Sutra kreće zvanje za upit stanja.
Da , 150 mm je max za 207 - nije da nisam verovao jurodivom al ajde tu mi je na dohvat ruke pa je radio lenjir. 😄
Da - ne bih da se igram - idem ipak na 3 odvojena 8pinca.
ako se uklapa u cenu, 3 kabla 3 konektora

Nazad
Vrh Dno