Šta je novo?

Orion Telekom - biznis korisnici

Jel ste slali mail ili zvali da pitate za pogodnosti, ja poslao mail na biz.prodaja ima dva dana nista ne odgovaraju?

@pilauda Vidim da ti je poruku lajkovao korisnik koji će ti pomoći po tom pitanju.

Što se TP Link rutera tiče, pass je admin1

Koliko ste cekali da dodje tehnicar sa ruterom? prijavio se prosli ponedeljak i zvao u petak, ali ih nema jos....

Recimo, gledam poruke...
Ponedeljak dogovor sa agentom
Sreda javio se monter... Zvao me je u 8 uveče
Četvrtak doneo ruter

Fin momak, normalan, rekao bih da nema nikakve veze sa mrežama, već zna koji konketor gde ide i šta treba sa uradi na terenu.

I ja se danas "vratih" u Orion kao biznis korisnik na isti paket koji sam imao (2500/1000). Dobio sam neki Skyworth SK-D9673 ruter sa 10G portom, i ono sto je zanimljivo je da je u pitanju managed usluga, znaci ne dozvoljavaju pristup ruteru i menjanje konfiguracije (wifi ssid, port fwd, itd) nego sve mora kroz tiket 🙂 Videcemo da li ce hteti da puste bridge mode. Ako neko kojim slucajem zna neki backdoor user/pass, nek javi 🙂

Traži podatke za logovanje. Meni su dali za TPLink.
Biznis je usluga, sigurno će ti prebaciti u bridge, a onda je njihov uređaj u celoj priči nevažan tj radi kao običan modem.

Ja ne smem da ga prebacim u bridge, jer mi je potreban njego WiFi za deo sprata. Kada vratim drugi AX55 ruter na tavan, onda imam dva svoja rutera, njihov ide u bridge i nema brige.

Inace, sam TPLink, nije da vrišti kao vrhunski uređaj, ali ima sve od podešavanja što je normalno korisniku potrebno. Samo je interfejs glup, za svaku stvar sa leve strane, desno postoji basic i advanced tab.

Ја јутрос потписао уговор и пар сати после дошао чика и донео исти овај рутер за исти пакет 🙂
I ja se danas "vratih" u Orion kao biznis korisnik na isti paket koji sam imao (2500/1000). Dobio sam neki Skyworth SK-D9673 ruter sa 10G portom, i ono sto je zanimljivo je da je u pitanju managed usluga, znaci ne dozvoljavaju pristup ruteru i menjanje konfiguracije (wifi ssid, port fwd, itd) nego sve mora kroz tiket 🙂 Videcemo da li ce hteti da puste bridge mode. Ako neko kojim slucajem zna neki backdoor user/pass, nek javi 🙂
Исте сам муке мучио, међутим успео сам да приступим рутеру и променим ссид, додуше ја сам до сада имао 2.4 мрежу једног назива и 5 гигахерца мрежу другог . Могао сам да мењам ССИД само када сам искључио МЛО опцију. Што се тиче приступа рутеру користио сам креденцијале
јузернејм: user
шифра : SN код рутера

Jel i vi imate problem sa TP Linkom da vam ne radi prvi Lan port? Tacnije deluje da je sve ok, svetli, treperi, prikazuje da postoji protok kroz njega, ali neta nema. Danas su bili iz podrske da zamene ruter za drugi, isti model, isti problem 😀

Tako da sam ih opet zvao, kazu da ce javiti za dalje.

Kod ujaka "samo" brljave oba Laki STB povezana na taj TPLink krš: izbacuju grešku da nema interneta & kad se uradi reboot STB svaki put kad se upali takođe nema interneta dok se LAN kabl ne uključi i isključi. Onda radi tipa pola sata pa ponovo greška. I kad upališ STB #2 na STB #1 iskače greška nema neta 😂😂

Vratih se i ja na Orion. Skyworth SK-D9673 ruter sa 10G lan portom podešen u bridge mode. Mnogo je bolje ispalo nego što sam mogao i da zamislim. Ugovor potpisao u nedelju, u ponedeljak došli ljudi i postavili. Topla preporuka

Jel su ti ga oni bridzovali remote, na licu mesta ili ti dali admin pristup?

Zavrsih i ja posao, juce odradjen ugovor danas decko doneo ruter, plug n play. Uzeo sam samo net 1000/500 posto tv mi jos traje UO. Sta kazete na ove parametre signala, pre ove selidbe rx je bio -25dB, ne znam hoce li biti problema u radu? Inace up ide do oko 200 a trebao bo 500 pa ne znam dal je bas zbog tog signala?

Prilozi

• Screenshot 2026-04-28 124041.png
    Screenshot 2026-04-28 124041.png
    19.5 KB · Pregleda: 23
Žali se i traži da pošalju nekoga da ponovo splajsuje to vlakno kako treba, Rx -28.86 je katastrofalno.

Kod mene je Rx -11.28 😇
Screenshot_20260428_125009_Chrome.png
Ranije je bilo -16.x dok me nisu u spojnici na banderi prebacivali / prespajali na drugo vlakno pošto reče kao sve biznis korisnike ovde će uskoro da odvoje na posebna vlakna u odnosu na fizičke korisnike koji su sad kod MTS-a.

Nego, koristi li neko te biznis pakete duže od mesec dana? Tj zna li neko 100% sigurno i provereno na koji iznos se obračunava PDV 20%? 😂😂😂
= Da li je 20% od pune cene (sa sajta, odnosno iz PDF cenovnika gde piše cena u eurima) ili je 20% na iznos sa 50% popusta 😅

Da li je 1000/500 paket 1800 ili 2100 din 😅 kad se dobije 50% popust.

Poslednja izmena:
Žali se i traži da pošalju nekoga da ponovo splajsuje to vlakno kako treba, Rx -28.86 je katastrofalno.

Kod mene je Rx -11.28 😇
Pogledajte prilog 537501
Ranije je bilo -16.x dok me nisu u spojnici na banderi prebacivali / prespajali na drugo vlakno pošto reče kao sve biznis korisnike ovde će uskoro da odvoje na posebna vlakna u odnosu na fizičke korisnike koji su sad kod MTS-a.

Nego, koristi li neko te biznis pakete duže od mesec dana? Tj zna li neko 100% sigurno i provereno na koji iznos se obračunava PDV 20%? 😂😂😂
= Da li je 20% od pune cene (sa sajta, odnosno iz PDF cenovnika gde piše cena u eurima) ili je 20% na iznos sa 50% popusta 😅

Da li je 1000/500 paket 1800 ili 2100 din 😅 kad se dobije 50% popust.

PDV se obračunava na iznos naplaćene naknade. Nije stvar o kojoj ima razloga da se diskutuje.

Ne bih znao, nisam firma samo se šlepam na tuđu za ovaj biznis ugovor.

Inače, bio sam 2 sata bez interneta. Nešto im očigledno brljavi oko DHCP WAN IP assignment-a (ili ponovo oko autorizaciju ONT-a). I u sredu kad mi je monter povezivao opremu je bio identičan problem pa smo čekali preko sat vreme da Remote podese i srede šta god jer ONT ne uspeva da ostvari internet WAN konekciju a ima uspešno uspostavljenu TR-069 / management WAN konekciju (i naravno ima optički signal).

Sad sam ih zvao posle pola sata prekida reče proveriće pa će me nazvati. Nekih 20-ak minuta kasnije videh kako se ruter restartuje i da su mi SVA podešavanja obrisali i vratili LAN subnet na 192.168.100.xxx i WiFi SSID promenjen.

I zatim 50-ak minuta posle toga niko ne zove i internet naravno ne radi. Na kraju je lik iz podrške "privremeno" namestio da net radi tako što je WAN IP assignment mode prebacio sa DHCP na Static i nakucao ručno neku javnu IP adresu i subnet mask.
Ja to nisam odmah primetio (nisam ni zagledao podešavanja, čim je poradio net odmah seo za komp da uradim config restore) pa kad sam uradio restore sačuvanog config od pre 6 dana kad sam sve bio podesio naravno ponovo net ne radi jer ponovo ne uspostavlja internet WAN konekciju. Pa je lik iz tehničke zvao ponovo i ponovo morao da unosi ručno Static IP i gateway.

Nazad
Vrh Dno