Šta je novo?

Laptop Koji sad GEJMERSKI uzeti?

Koji laptop kupiti?

Sean

Slavan
Učlanjen(a)
02.09.2015
Poena
235
Lova nije problem, ali opet nemam za bacanje.. Hiljadu, dve, tri evra.. Jer planiram detetu gejmeru da jednom kupim i budem miran godinama. Ako može top 3 predloga vaša, odoh i ja da tražim

Bilo šta što ima 5070ti grafiku ili jaču (5080, 5090). E sad u zavisnosti od starosti deteta i potrebe za prenošenjem istog se odlučite za dimenzije i težinu.

@RingeRaja 💻
1000015822.jpg
@Sean ako hoćeš na duže staze da uzmeš, onda ne gledaj ispod 2.000€

A da li dete bas mora laptop? To je smrt za performanse, nezdravo jer je vrelo pod rukama, takodje i bucno, obicno pretesko i pretoplo za koriscenje van stola.
Ta 4070 je fazon ispod 3060 ti desktop jacine, da ne pricamo o cpu...laptop od 2000e je ispod 1000e na desktopu.
Ako bas hoces, ok, ali ja uvek pokusam ljude da odgovorim od te velike greske.
Po mom misljenju, gejmerski laptop je nesto najgore sto moze da se kupi i nuzno zlo koje uzimas bas ako moras...imam 3 drugara koji su kupili gejmerske laptopove od 2-3k evra(vole da se igraju, ali pojma nemaju o kompovima), gde sam im ja na kraju sklapao konfiguraciju da zamene to posle 3 meseca do godinu i po dana, kada su skontali kako to zaista lose radi i kako je kod mene radilo za iste pare.
Primera radi, 5080 sa i9 275HX od 3k evra, na 1080p u Wukong-u daje oko 50fps-a. Ok, pricamo o ekstremno zahtevnoj igri, ali svejedno, sada vec polako izlaze jos zahtevnije, a kamoli za 2-3 godine.
Nema upgrade-ovanja nicega, ako se sada muci sa 1080p, mislim da mu za 3 godine ni mfg x4 nece pomoci.
Ako je sustina da moze da se nosi negde i koristi, postoje sada mini konfiguracije koje sa sve monitorom staju u jednu maksi kesu, mislim da ima par ljudi na forumu koji se loze na to i mogli bi pomoci.

Mislim da ti je Gigabyte A16 pro sa 5080 najbolji izbor...malcice slabiji cpu, ali je mislim najjeftiniji(307k) sa 5080, sto je bitnije.
Nije ni preveliki...sledeci izbor bi bio MSI Vector 16 HX AI sa 5080, koji je dosta veci, jaci cpu, ali kosta 40k vise.
Obavezno barem 5070ti, zbog rama i zbog MFG, koji 4 serija nema.

Poslednja izmena:
Ona bi DESKTOP kao tatin 🙂 - ali dosta putuje, prakticno ne zivi na jednom mestu... Ljubitelj horora je videla i odigrala pola Resident Evil Requiem kod mene i to je to... Nesrecno resenje jeste laptop, ali nema opcija boljih. Gde god bila, HDMI u veliki ekran ili monitor (gamepad) i sve OK... (A o lovi necemo)

Poslednja izmena:
Probaj da pronadjes MSI Vector 16 HX AI A2XWHG, ima Intel Ultra 9 275HX i 5070ti 12gb, skoro je izasao ali videh da je bio u za 260-270k
Ima i Gigabyte A16 PRO DXH sa Intel Core 7 240H i 5070ti za 250k

uzmi u obzir da je 5070ti 12gb laptop nesto kao desktop 4070/5060ti

5070ti ima 30-40% losije performanse od desktop 5070ti, tako treba gledati.
I to treba uzeti sa rezervom, jer ti laptopovi kojima rade benchmarke nisu bili u igri minimum pola sata konstantno, pa se nisu jos uvek uzarili, racunao bih ja tu dosta veci stuttering i jos 5-10% losije performanse u nekom duzem koriscenju. Najveca razlika je upravo u 1% low, gde ce uvek dolaziti do 3x veceg stutteringa na laptopu.
I racunaj da ce joj trebati i dobre slusalice 🙂

5080 je 10% bolja od 5070ti, 5090 je 10% bolja od 5080...oko 350e dajes za 5080 u odnosu na 5070ti, a oko 1500e za 5090 u odnosu na 5080.
Pricam o najjeftinijim primercima, 268k na 307k(oba identicni Gigabyte A16 pro sa core 7 240h), pa na 523k(koji ima jaci core 9 275HX)

Mozda bi bilo recimo najbolje da uzmes taj MSI Vector koji je Panther preporucio, koji ima 275HX i 5070ti, jer mislim da se danas ta razlika u gpu moze nadoknaditi sa dlss i MFG, a kada je cpu problem i ne moze da izgura frejmove, tu nema pomoci.

Jedino sto ne vidim da ga igde ima na stanju, a prvi sledeci je Lenovo Legion pro 5 za 302k.
Za 350k imas isti taj MSI Vector sa 5080, pa je na tebi da odlucis koliko love hoces da istreses 🙂

Ja sam generalno poprilicno neracionalan sto se tice ulozeno/dobijeno, jer koristim 4090, pa sada 5090 iskljucivo za gaming, ali mi se place kada gledam sta se dobija ovde za toliko love 😀
Na kraju, sta ces, sila Boga ne moli, sto se mora, nije tesko...valjda 😀

A ja cu na kraju ipak biti djubre koje ce ti ovde staviti jednu slicicu kompa koji je manji od tog laptopa 🙂

lyteCache.php

Ne nuzno zbog trenutnih 40ak % u performansama koje bi dobila sa 5080 konfom, vec vise zbog toga sto za 3 godine moze da pazari polovnu 6080, zameni samo to i dobije jos jedno 50ak %, a laptop ce postati bezvredan do tada...

Poslednja izmena:
Da li mora biti domaci ? Moja preporuka Lenovo Legion Pro 5 modelu (Lenovo Legion Pro 5 16IAX10H , 275HX, 32GB, 1TB ssd, rtx 5070 ti 12GB, OLED)... E sad 300k...Mada to se moze naci povoljnije u inostranstvu.
I ako kolege spominju kako je greska - laptop potpuno ispravan izbor kada se putuje. Tako da samo napred!

Nazad
Vrh Dno