Pozdrav!
Prelistah površno prethodne strane pošto ih ima poprilično, ali pošto nisam našao šta me je zanimalo evo moje situacije...
Ukratko, imao sam ugovor sa Orionom (Optički Internet + TV) koji je istekao, a ja nastavio da plaćam mesec za mesec uz malo povećanje. Poslednji račun od njih mi je stigao za februar i nakon što sam uplatio dobio sam potvrdu od MTS-a da je proknjižen nekih 20ak dana kasnije.
Za mart mi nisu javili bilo šta do juče i to stiglo obaveštenje plus račun na adresu kod roditelja u drugom gradu gde sam zvanično prijavljen (student podstanar). Sad, problem je što sam Orionu plaćao 3600 dinara, dok je račun za mart u iznosu od 2700, ali kao promocija 50% popusta 3 meseca i onda će biti 5400 što mi je preskupo.
Ja sam još pre skoro dve nedelje poslao mejl MTS-u da pitam šta se dešava, ali tek danas su mi odgovorili da sam prebačen na neki Super PLAN paket 2 i da je potrebno da se registrujem na njihov portal ne bih li na dalje imao pristup računima, što sam i probao ali bezuspešno (za opciju registracije pomoću JMBG-a mi izbaci da je trenutno nedostupna, dok preko broja mobilnog dobijem da isti mora da bude u MTS mreži, a ja koristim Yettel).
Još da dodam da su moji odmah nakon prijema računa juče, bez konsultacije sa mnom isti platili. Iz najbolje namere naravno, ali ja mislim da je to greška jer uplata možda može da se protumači kao prihvatanje trenutnih uslova.
Tako da, ako je neko u sličnoj situaciji (znači prvenstveno da je bio Orion korisnik kome je ugovor istekao) značili bi mi svi saveti kako dalje da postupim...
Najbitnije, Ima li šanse da ih nekako ubedim da cenu smanje (u tom slučaju koje argumente da iskoristim) ili da odmah prekinem saradnju i tražim povoljniju opciju (u tom slučaju imaju li osnova da mi traže da platim bilo kakve penale)?
Kada sam potpisivao ugovor sa njima pre nekoliko godina, trebalo im je prilično da sve završe. Zgrada je stara i naravno nije odrađeno strukturno kabliranje, pa dok sam dobio dozvolu upravnika/stanara za instalaciju, onda dok se prva ekipa smilovala da dođe, izbuši rupe od njihove kutije do 7 sprata i razvuče kablove i na kraju druga ekipa koja mi je donela i povezala ruter i ONT i dokumentaciju na potpisivanje, prošlo je više od mesec dana, pa se nadam da će u slučaju prelaska na drugog provajdera sve biti brže i da će moći da iskoriste ovo što je do sad odrađeno, a ne da sve rade iz početka... Ovo kažem jer mi je internet trenutno neophodan zbog posla, pa naginjem da ostanem u MTS-u ako je cena normalna i izbegnem taj prelazni period za koji ne znam koliko će trajati.