Šta je novo?

Gde ste poslednji put bili na odmoru i kada?

• Začetnik teme Začetnik teme k1z4
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
GoogleMaps ne rutira preko Kosova (iz našeg regiona)
Političko ograničenje

GoogleMaps ne rutira preko Kosova (iz našeg regiona)
Političko ograničenje
To je jasno ko dan, ali iz CG nema potrebe da se ka Albaniji ide preko Kosova i Metohije a vidim da kazete da je i taj put problematican, pa pitam zasto?

Pre mesec dana, Tallin 4 dana i na jedan dan skoknuli iz Tallina za Helsinki brodom. Povratna karta 17eur.
Bilo malo hladno ali lepo je videti i obici. Stari grad u Tallinu je jedan od najsacuvanijih srednjovekovnih gradova.
Cene su veoma pristupacne, nisam skoro bio u nekom gradu gde su restorani tako jeftini.
Sovjeti su ga generalno restaurirali 1980.
Jedino mi je čudno da restorani rade relativno kratko do 22-23h, a cvećare, na ulazu u tvrđavu, celu noć

Posto su (okvirno) ti trajekti za 3 osobe i auto?
Dubrovnik - Bari povratna, 2 odrasle osobe, dete, veliki auto, doplata za bolja sedišta (ali nije bila kabina), 600e (sad pogledah baš da proverim, nije 700 kako sam mislio). Mislim da je Drač - Bari bio tu negde, možda malo skuplji sa kabinom, jeftiniji bez kabine, ali sve u par desetina evra.

Znaci mozes da obidjes sever Italije, prespavas negde, platis gorivo i putarine i ostane ti za picu 🙂

Ali kapiram ko ne voli da vozi da je lakse

Pa slično je negde bilo u parama kada smo razmišljali o tome, ~1600km je do tamo, mi smo imali u glavi 2 noći da spavamo, plus gorivo (krovni kofer i bicikli na krovu - buka i veća potrošnja na AP) i putarine, izađe tu negde. Ali onda bismo kratili vreme dole na jugu. Kome se ne žuri, nije obišao sever italije, svakako može i tako. Da nam klinac lakše podnosi put kolima, možda bismo i mi išli tako.

Skupi su trajekti generalno, pogotovo karta za auto. Ja sam platio kartu Atina-Naxos, 4 osobe i auta povratna 400 eura, i to je sa early booking + loyalty card popustom, inace je redovna cena 500 eura. Ali sta da radis na ostrvu bez auta, morao bi da rentiras a onda bi te jos skuplje izaslo..

Skupi su trajekti generalno, pogotovo karta za auto. Ja sam platio kartu Atina-Naxos, 4 osobe i auta povratna 400 eura, i to je sa early booking + loyalty card popustom, inace je redovna cena 500 eura. Ali sta da radis na ostrvu bez auta, morao bi da rentiras a onda bi te jos skuplje izaslo..
Atina ili Rafina?

Rafina je bolja za Kiklade, za nijansu jeftinija.

Koliko je sve otislo u djavola, secam se pre korone smo placali za Krit, kabina za 4 osobe i auto povratna 350e 😀 Ipak je to trajekt koji putuje malo manje od 9h. Plus kabina. Za danasnje pojmove i cene dzabe.

Poslednja izmena:
Iz Pireja, jeste Rafina generalno povoljnija, medjutim sa ovim popustom koji sam dobio, ispalo me malo jeftinije iz Pireja.

I vrlo je moguce da ce brodske kompanije povecati cene uskoro, jer i oni voze na naftu.

Kikladi su džabe. Pre 11 godina sam Volos - Skopelos (kola, 3 odrasle odobe i jedno dete, 4 sata puta) povratnu, sa popustima za dete, platio 360€. Trajekti do Sporada su tada bili ubedljivo najskuplji u Grčkoj.
Pozdrav

Meni su ove godine u planu Kikladi. Ali razmisljam ako bude vremena da ubacim par ostrva, Naksos, par dana Paros i Koufnisi, da iskoristim ovo mozda. Al mora proucim u toku sledece nedelje.

Ali mozda na kraju avion pa samo Naksos.

Kikladi su džabe. Pre 11 godina sam Volos - Skopelos (kola, 3 odrasle odobe i jedno dete, 4 sata puta) povratnu, sa popustima za dete, platio 360€. Trajekti do Sporada su tada bili ubedljivo najskuplji u Grčkoj.
Pozdrav
Pa kad plovi okolo, nakupi se kilometara i vremena. Zato i ne idemo na Skopelos 🙂

Pozdrav
I dalje su. Prošla godina, 2 osobe + kola:
THESSALONIKI - SKOPELOS
Monday Sep 1, 2025 09:30
SKOPELOS - VOLOS
Monday Sep 15, 2025 13:35
TOTAL AMOUNT CHARGED TO YOUR CREDIT CARD: 352.70€

Inače ne preporučujem ovaj iz Soluna, nema izlaska napolje, zbog toga što ide suviše brzo pa ne mogu da garantuju sigurnost, pušači nervozni, a unutra sedišta bukvalno kao u avionu (naravno za najjeftiniju cenu). Ovaj što je za/od Volosa bar možeš da izađeš kad hoćeš i uživaš.
Pa kad plovi okolo, nakupi se kilometara i vremena. Zato i ne idemo na Skopelos 🙂
Pa vidiš da idemo neki 🙂

Nazad
Vrh Dno