Šta je novo?

E-sim ruter/telefon

kosta4d

Poštovan
Učlanjen(a)
19.02.2017
Poena
70
Pozdrav,

Uzeo sam mts-ov jedan za sve e-sim i planiram da ga stavim kuci da sluzi kao kucni internet. Neke varijante koje mi padaju na pamet su:
1. E sim ruter, medjutim to je skuplja varijanta, nije mi nesto mng bitna jacina signala posto je stan jako mali
2. Stari telefon, medjutim nema e-sim podrsku i trebala bi mi konverzija sa e-sim na sim ali to ne nalazim kod nas na KP uopste, ako moze neka preporuka ako neko koristi vec.
3. Noviji telefon sa podrskom za e-sim polomljen sa KP za 30-40e, ako neko prodaje neka se javi 🙂
4. Razmisljam i o tabletu da koristi kao tablet i hotspot u kuci, i neki izbor sam sveo za Redmi Pad 2 Pro 5G 6/128 za 35000din ga ima sto nije nesto jeftino.

Da li ima neko jos neku budzet ideju? Imam 5G tu gde ce biti i to solidan signal pa ce biti ok da bude i 5G ali je i 4G brzina za osnovne kucne stvari vise nego dovoljna.

Nije ti telefon uvek dobro rešenje za HOT SPOT , jer zna da se ugasi ukoliko nema saobraćaja pa bi morao da ga pališ kad god želiš da povežeš neki uređaj, ima limitiran broj konekcija tj koliko uređaja može u isto vreme da se konektuje kao i jačina mobilnog signala na mestu gde je sam telefon. Stari i jeftini telefoni imaju i slabije komponente pa i sam net može biti manje brzine i za kraj zavisno od objekta pitanje je koji prostor bi bio pokriven WIFI konekcijom, U koliko ti treba samo za tv primera radi i u krugu od 2 metara to je izvodljivo ali ako ti treba za vas nekoliko i domaćinstvo sam telefon nije dobro reššenje. Ukoliko nađem ruter sa esimom to je top rešenje. polako se pojavljuju i kod nas na tržištu pa sam siguran da možeš i sa TEMUa da naručiš ili pronađeš u nekoj radnji ali trošak nije mali jer naravno jeftini imaju limitirane brzine prenosa i možda ne rade na 5Gu pa sve to treba uklipiti. Ali u praksi da to je moguće koristiti tako.

U pitanju je stan 23 kvadrata u centru grada sa dobrim signalom tako da moze lagano da pokrije telefon, najvise me brine to sto gasi kad nema protoka, ali ne znam da li bi ako se poveze klima na wifi, da li bi ga drzala aktivnim.

Ima rutera sa 5G da rade sa esim-om ali skupa zezancija kad zelim vec da "ustedim".

Zato isključiš poslednju opciju.

1000031996.png

Prevideo sam tu opciju, ali najjeftinije nesto sto sam smislio je iPhone SE 2020, ima ih 30-40e.

Odlucih se za esim adapter i lepo svoj stari android da koristim. 18.5$ resava problem.

Moze tema se zakljuca/obrise.

Inace jel moze da se zna zasto nisi isao na SIM opciju vec samo e-sim? pretpostavljam zbog pogodnosti kod provajdera?

@unrealDeer imam vec sim za svoj broj, medjutim usluga "Jedan za sve" koju pruza mts ogranicava tako da drugi ili treci sim povezan sa brojem mora biti esim.
Glupo malo iskreno, ali ne daju obican sim u tom slucaju 🙂

@ArielPif ima i tu zackoljica, kako sam procitao na njihovom sajtu, na esim kartici iz "jedan za sve" programa ne radi SMS... Samo pozivi i internet jer je osmisljeno za koriscenje u satovima najvise. I nije mi se bas pravila situacija da nemam SMS poruke 😃

Nazad
Vrh Dno