Šta je novo?

Laptop Laptop do nekih max 100.000 din

Koji laptop kupiti?

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba mi preporuka za laptop do 100.000 dinara, bitan mi je kvalitet izrade, u principu bih 15,6" ali može i 14". Laptop bi se koristio kao kucna masina za office, internet i sl. Moze i sa integrisanom grafikom. Intel platforma je apsolutni favorit.

Šta mislite o ovom modelu:
Мени сама израда лаптопа не улива поверење, то је буџетски лаптоп, а i7 процесор ти реално не треба.

Lenovo ThinkBook 16 G9 Core5-210H/16GB/M.2 512GB/16"/FP/BL/SRB/3Y/21US000KYA​

Poslednja izmena:
Za te pare mozes da nadjes polovan Macbook Air 15"...odlicna izrada, ekran, baterija, performanse...svakako bolji od bilo kog Win laptopa do 100k dinara 😀
Jos ako nadjes neki sa 16gb rama i 512gb memorije. 😀

O ThinkPad Carbon, ili neka druga serija, da i ne pričamo.
Ima i kusur da ostaje.
A Windows ili Linux, po izboru.

Nego ok. Hoćeš novo.
To je cena novog - izrada je kompromis (za taj novac).

Dajemo ideje samo..

Ali i ovaj što predlažeš je plastikaner takođe.
Лаптопови типа V15 g.... долазе са TN екранима или јефтиним IPS екранима. Цене су од 60.000 па на више.
То што V15 g5 кошта 90.000 не значи да је квалитет већ да има бољи процесор него неки V15 од 60.000 динара. Квалитет израде је исти и за 60.000 и за 90.000 дин, RAM, nvme и CPU дижу цену.
Нема алуминијума за твој буџет, ако тражиш комплет алуминијум (а не једна страна јесте, друга није).

Алуминијум није гарант квалитета.
Имаш га код HP-a, али ја лично не би ишао том рутом.
Није свака пластика иста.
Пластика се од пластике разликује.
Овај што сам ти линковао је три године гаранције.

Poslednja izmena:
TN ekran nikako.
MBA je vrhunski kvalitet,ali mozda ti ne lezi.Ja sam moj prodao i vratio se na windows.MBA je skuplji malo od tvog predvidjenog budzeta.
Pogledaj uzivo neki Acer.Trenutno koristim Acer Swift 16",sa slabasnim Intelom.Ekran na njemu mi se vise svidja nego na lenovo ideapad.Imam uporedo Ideapad 3 i 5.Jednostavno mi prija da ga koristim.Ima malu tezinu.

TN je stvarno za izbegavanje.
IPS je već druga priča.

Zanimljivo, ja sam hteo baš IPS 45% NTSC.
Izgleda retro i jeftinije je.
A sada, iz mog iskustva - to je ekran za celodnevno korišćenje. Uopšte ne zamara oči i čak mi smeta kada se vratim na LCD, jer počinje bol.

Tako da sada, gledam da laptop koristim najviše, jer je prijatnije.

I boje su prijatnije.
Ako nije (a vidim da nije) za obradu fotografija i sl - može se IPS uzeti u razmatranje baš zbog ovih prednosti.

Za te pare mozes da nadjes polovan Macbook Air 15"...odlicna izrada, ekran, baterija, performanse...svakako bolji od bilo kog Win laptopa do 100k dinara 😀
Jos ako nadjes neki sa 16gb rama i 512gb memorije.
Ne interesuje me MAC kombinacija, treba mi laptop za Windows i to bih kupio preko računa.

Nazad
Vrh Dno