Šta je novo?

Temu - online prodaja (praćenje pošiljki u zasebnoj temi) - FAQ u postu broj 2

Meni su bolji ti sitni kuponi od krupnih. Uvek ih iskoristim.
Upravo sam platio 1.730 dinara nešto što bih platio 2.230 dinara. Da bi aktivirao sledeći kupon (2.500) treba da imam poruudžine od preko 6.400 dinara. Što nemam baš često.
Ne verujem da ću uopšte iskoristiti ove do 5.000 i 8.500, pošto bi trebalo da potrošim preko 21.500, odnosno 32.000 dinara.

Kuponi su skroz dobri, 25 do 30%, i važe do 3 meseca, jer uvek mogu da se reaktiviraju kroz chat support, čak i kad prođu ova dva dana
To Support pa Contact Us? Kako tražite da ga reaktiviraju, pošaljete broj kupona i samo potražite?

Ili da kupuje za druge pa da oni iskoriste te kupone a on bude "bolji" kupac u ocima Temua.
Mali upd. sto se tice moje kupovine Kodak x120 1TB sata SSDa.
Kupio sam ga krajem 2024 ili tako nest, ali tek od decembra prosle godine sam ga zapravo uprego time sto sam instalirao wiin10 na njega.
Radio je ok za pare koje sam dao na njega 2500din. I do pre neki dan je pevnuo.
Samo je bios prestao da ga registruje. Pisao sam podrsci i prvo su me lerali sa nije vise u roku od 90 dana za povracaj novca/robe.
Pa su mi ipak ponudili 760din kao povracaj novca i kada sam trazio da se eskalira na sledeci nivo podrske, dobio sve pare na temu nalog.
Ovo mi je drugi put da radim 100% povracaj novca jer je uredjaj prestao da radi(prva reklamacija mi je bila vertikalni jomaa mis).
Probaj da sa drugim SATA kablom ili malo pomeri postojeći, ako ti je ostao drajv. Meni skoro svaki put, kad ugasim skroz računar i ponovo upalim, nestane drajv. Onda izvadim i vratim SATA kabl i drajv se pojavi i radi bez problema do sledećeg gašenja. To mi se dešava sa oba SSD-a i za sad tako funkcionišu. Jedan ima 413 radnih dana i 13TB upisa, a drugi ima par radnih sati i oko 2TB upisa, jer je prenosni. Oba uzeta u januaru 2025.

@dulenator Probao sam drugi molex i sata i nema leba. Nema ga u biosu.

Rekao bih da je ok za neku prvu proveru ali temu je to 😀

Da li je neko na Temu kupovao ove baterije za lavabo i tuš baterije. Cena im je pa i duplo niža nego kod nas. Vredi li to tamo kupiti ili ne?
Stigoše danas, i tuš baterija i slavina za lavabo. Odmah sam ih i namontirao, rade dokle videćemo.

Prilozi

• 20260409_191115.jpg
    20260409_191115.jpg
    220.5 KB · Pregleda: 162
  • 20260409_191109.jpg
    20260409_191109.jpg
    245.5 KB · Pregleda: 162
Dobiješ par kupona tipa 300, 500, 1000, 1500, 2000, 4000, 6000rsd... ali koji važe 2 dana. Po meni, ne znači puno, osim ako nećeš nešto veće da kupiš pa da iskoristiš veće kupone. Često se dobiju varijante da kupiš nešto bez cenovne granice i dobiješ opet slično. Manja ukupna vrednost, ali mu dođe na isto.

Mogu kuponi da se produže, nakon isteka. Mislim da je do 30 ili 60 dana rok.

Ja imam takav i uglavnom meri dobro ali imao sam par komada pa sam ih upoređivao, nisu svi isti, ovaj koji sam ostavio meri preciznije dok su ostali za loša napajanja prikazivali da su ok i za par dobrih da su loša.
Skoro sam uzeo ovaj, jeste skuplji (40e) ali je precizniji:

@mwsavko
kako si zadovoljan projektorom dosad, da li si ga cistio od prasine, kako se cuje ventilator ?
HY310X mi deluje malo bucniji, slika nije losa, moze i kad ima malo sveta u prostoriji na manjim incima, primetio sam da je android 14 kod ovog mog, koji android je kod tebe

@mwsavko
kako si zadovoljan projektorom dosad, da li si ga cistio od prasine, kako se cuje ventilator ?
HY310X mi deluje malo bucniji, slika nije losa, moze i kad ima malo sveta u prostoriji na manjim incima, primetio sam da je android 14 kod ovog mog, koji android je kod tebe
Iako ga nisam puno koristio (odgledana 2 filma) za sada nema prasine. Malo je koriscen. Prasine ce sigurno biti jer projektor i nema neku zastitu. Uz neka svoja podesavanja i podesavanja iz skrivenog menija ( poveca se malo svetlina, moze se podesiti gamma, nesto bolja slika u tamnijim scenama). Nisam siguran da li je to moguce na HY310X.
Na standard je nije bucan. Ali na high brightness je bucniji. Ali nema potrebe koristiti taj mod. Ok je zadovoljan sam. Nisam siguran koja je verzija androida jer sam ga vec prvog dana povezao prvo na Xiaomi Mi Box S prve generacije, a sada na Xiaomi Mi Box S 3rd gen cime je koriscenje samog projectora mnogo bolje.

probao sam 145inca na zid sa HY310X i moze da izgura, 2.57m tacno od zida, a visina na sredini slike

probao sam 145inca na zid sa HY310X i moze da izgura, 2.57m tacno od zida, a visina na sredini slike
Ja 100". 90"-100" je sweet spot za Magcubic projectore. Po specifikacijama moze i do 150". Ali sve preko 100" slika gubi na kontrastu, slika postaje bleda i mutnija.

Da li mozda mogu da se nekako zalim da mi vrate deo novca posto sam dobio pogresan item? Kupio sam model aviona za koji je pisalo da je 1:72 a dobio sam 1:100. Msm vec sam dao klincu avioncic pa ne bih da ga vracam, znam da je na Aliju mogao dispute na konto ovoga da se otvori..

Prilozi

• 20260414_195658.jpg
    20260414_195658.jpg
    98.3 KB · Pregleda: 88
Žali se.
Kupio sam neke stege i stigle su manje nego što je pisalo u specifikaciji prilikom kupovine. 7 cm umesto 10 cm... tako nešto. Otvorio sam dispute i stavio screenshot sa sajta i fotografiju pored metra da se vidi realna veličina. Prihvaćen je dispute i vratili su mi pare i napisali da ne moram da vraćam proizvod. Nije bilo nešto skupo. 1000 din ili tako nešto.

Ali ja pojma nemam kako da otvorim dispute, imam return/refund dugme ali to vodi za povracaj 🤷‍♂️

Dobio sam kredit odmah bez potrebe da vratim igracku, hvala na pomoci drustvo

Листам овде кроз поруке али нисам баш нашао на објашњење како се користи QQQQ, односно савет како је најбоље искористити. До сада сам користио CC али је у задње време баш очајан.

Такође ме интересује да ли има неки дрон са камером да иоле ваља за неку *******цију?

Novi temu specijalitet - promocije koje su ranije bile validne (kao "Discount card") sada samo napisu da ste dobili discount card, "up to 90% off', a onda vam daju potpuno, ali potpuno regularne cene - one koje su dostupne bez ikakve promocije (do u dinar).. Slicna je "nova igra" "Super discount"...

@Бранчез
QQQQ nije los kada je "pravi"... I ja sam bio u slicnoj situaciji pa mi je koleginica pomogla, te ajde i ja da pomognem globalno.
Ukratko - mora da se ulazi sa qqqq kodom cca 21 dan. Kada je dostupna promocija, ukuca se qqqq u search, i postoje dve opcije. Jedna da se odmah bira 5-7 nargada + super nagrada na kraju, ili druga, da se odmah bira samo ultimate nagrada.Obicno ide prva varijanta, ali mi je koleginica preporucila drugu, poslusao je i zadnje 2 runde qqqq-a sam radio tako. Mislim da je vise psiholoski/manje djubreta se navuce u kucu 🙂..
Elem, ako prvo ponudi da se bira 5-7 nagrada, pre nego sto se bilo sta izabere, ide se back, i opet radite qqqq - sve dok odmah ne ponudi da birate samo ultimate nagradu.
Ultimate nagrada treba da bude "vrednosti" od oko 4-5-6k din, i obicno bude nesto sto ste ranije pretrazivali/gledali (naravno Temu daje listu predloga). Ja sam prvi put uzeo nagradu od "regularne cene" oko 4700din, drugi put od oko 5300. Sada u zadnjem krugu mi nudi "ultimate nagrade" od 300-400din, i naravno necu da igram - zato kazem kada je "prava" qqqq igra.
Kada izaberete ultimate nagradu, moracete da kupite mislim dva artikla, da bi se igra aktivirala. Ovo malo varira, i pazite da ne kupite nesto sto ne mora, jer je vrlo tesko razjasniti sta je sta. Nudice i da preclaimujete n dana unapred, za x parica (uglavnom npr 3x500din i sl, za 3 dana), odbrojavace razne minute, i sl.. Ja sam jednom tako nesto iskoristio, i nisam se puno pokajao, ali moze i ne mora.
Ok, kada izaberete ultimate nagradu, i napravite tu prvu kupovinu - situacija je sledeca. Svaki dan (bez izuzetka) morate uci u qqqq igru (opet search qqqq), i otvoriti "nagradu za taj dan".
E sad, "nagrade za dan" variraju. Bude recimo 100din kredita jedan dan (sto je stvarnih 100din, koje cete kasnije iskoristiti), neki kuponi (koji su uglavnom beskorisni), ali bice i 5-7 "free" nagrada. Ti bi "trebalo" da vam nudi nagrade koje vrede (opet na osnovu search history-a) po "regularnim" cenama izmedju 1000 i 1500din. Da bi se one ostvarile, tj da bi ih dobili, morate da napravite i jednu kupovinu tog dana (iskljucivo kroz qqqq) od 1000/1200 din. Opet i ovo malo varira, meni je u pocetku bilo 1000din, posle su podigli na 1200din.. Te cene i itemi koji se nude su po cenama nesto visim nego sto su "regularne" cene, ali ne za drasticno - i uglavnom se isplati - ako imate da kupite 14 artikala (recimo 2x7) vrednosti 1000-1500din... Dobijete ih vrlo vrlo grubo u pola cene (prvi benefit QQQQ).
Na kraju, ako ste kliktali/ulazili svih 21 dan, za jos jednu kupovinu od 1000/1200din, dobijate i ultimate nagradu onu koju ste izabrali (ako u mdjv nije nestala sa stanja, u kom slucaju birate drugu nagradu, ali ovde temu ne vara)... I ovo se vrlo isplati - jer efektivno dobijete npr 6200din robe za 1200din. Ovde je bilo prijava da im je temu trazio da kupe za 5000din, sto se meni nije desilo, ali obzirom na razliku izmedju "prave" igre, i onoga kada je nazovu tako, a onda ili ne daju popust uopste, ili raspice tako drske uslove (ultimate nagrada od 300din, ili 5000din za otkup)...
Ukratko, do sada se nisam pokajao ni sa jednim qqqq krugom (2-3 sam odigrao), ali kao sto rekoh, covek treba da bude pazljiv kao i sa svim ostalim temu.. U sumi kada ga imate - se vrlo isplati - ako vam ti itemi zapravo trebaju - dobijete sve u grubo pola cene + jos poslednji item drasticno ispod cene (cca 6200din za 1200din npr)...
Naravno glavna mana QQQQ (kada je "pravi") je navlacenje djubreta u kucu lol...

Naravno "free" nagrade, ne morate da kupite/uzmete.. Dovoljno je da ste usli u qqqq. I da, ako slucajno propustite jedan dan, ne gubite pravo na ultimate nagradu, tj mozete da "redeemujete" taj dan, tako sto cete opet kupiti nesto za 1000/1200din. Meni se jednom desilo da sam zaboravio, i morao sam da kupim neku glupost za 1200din...

E da, edit - i da pojasnim razliku izmedju odmah biranja 5-7 free poklona vs posle. Uglavnom je psholoska razlika. Neko vas prisili da iz limited liste izaberete 7 kom necega po 1000-1500din (bude prosarano naravno i besmislenim itemima od 50din), sto je "free", i navucete gomilu djubreta koje vam zapravo ne treba (svakako ih odlozeno "dobijate" tokom 21 dan uz kupovinu za 1000/1200din). Ako prvo birate samo ultimate nagradu, imate 21 dan da smisljate sta vam treba 2x7 itema po 1000-1500din, i mozete lako i da preskocite ako vam se nista ne kupuje u tom rangu cena u pola cene u tom trenutku.. Kao sto rekoh iz iskustva manje bekorisnog djubreta se navuce tako, i vise korisnih stvari.

Poslednja izmena:
E da, edit - i da pojasnim razliku izmedju odmah biranja 5-7 free poklona vs posle. Uglavnom je psholoska razlika. Neko vas prisili da iz limited liste izaberete 7 kom necega po 1000-1500din (bude prosarano naravno i besmislenim itemima od 50din), sto je "free", i navucete gomilu djubreta koje vam zapravo ne treba (svakako ih odlozeno "dobijate" tokom 21 dan uz kupovinu za 1000/1200din). Ako prvo birate samo ultimate nagradu, imate 21 dan da smisljate sta vam treba 2x7 itema po 1000-1500din, i mozete lako i da preskocite ako vam se nista ne kupuje u tom rangu cena u pola cene u tom trenutku.. Kao sto rekoh iz iskustva manje bekorisnog djubreta se navuce tako, i vise korisnih stvari.
Ja sam nekako brzopleto izabrao na početku onih 7 itema, ali sam tom prilikom izabrao isti artikal dva različita modela. Da li bih mogao jedan od ta dva nekako da izbacim iz liste? Daje mi samo repick glavne nagrade, ali ne i ovih ostalih 🙂

Novi temu specijalitet - promocije koje su ranije bile validne (kao "Discount card") sada samo napisu da ste dobili discount card, "up to 90% off', a onda vam daju potpuno, ali potpuno regularne cene - one koje su dostupne bez ikakve promocije (do u dinar).. Slicna je "nova igra" "Super discount"...

@Бранчез
QQQQ nije los kada je "pravi"... I ja sam bio u slicnoj situaciji pa mi je koleginica pomogla, te ajde i ja da pomognem globalno.
Ukratko - mora da se ulazi sa qqqq kodom cca 21 dan. Kada je dostupna promocija, ukuca se qqqq u search, i postoje dve opcije. Jedna da se odmah bira 5-7 nargada + super nagrada na kraju, ili druga, da se odmah bira samo ultimate nagrada.Obicno ide prva varijanta, ali mi je koleginica preporucila drugu, poslusao je i zadnje 2 runde qqqq-a sam radio tako. Mislim da je vise psiholoski/manje djubreta se navuce u kucu 🙂..
Elem, ako prvo ponudi da se bira 5-7 nagrada, pre nego sto se bilo sta izabere, ide se back, i opet radite qqqq - sve dok odmah ne ponudi da birate samo ultimate nagradu.
Ultimate nagrada treba da bude "vrednosti" od oko 4-5-6k din, i obicno bude nesto sto ste ranije pretrazivali/gledali (naravno Temu daje listu predloga). Ja sam prvi put uzeo nagradu od "regularne cene" oko 4700din, drugi put od oko 5300. Sada u zadnjem krugu mi nudi "ultimate nagrade" od 300-400din, i naravno necu da igram - zato kazem kada je "prava" qqqq igra.
Kada izaberete ultimate nagradu, moracete da kupite mislim dva artikla, da bi se igra aktivirala. Ovo malo varira, i pazite da ne kupite nesto sto ne mora, jer je vrlo tesko razjasniti sta je sta. Nudice i da preclaimujete n dana unapred, za x parica (uglavnom npr 3x500din i sl, za 3 dana), odbrojavace razne minute, i sl.. Ja sam jednom tako nesto iskoristio, i nisam se puno pokajao, ali moze i ne mora.
Ok, kada izaberete ultimate nagradu, i napravite tu prvu kupovinu - situacija je sledeca. Svaki dan (bez izuzetka) morate uci u qqqq igru (opet search qqqq), i otvoriti "nagradu za taj dan".
E sad, "nagrade za dan" variraju. Bude recimo 100din kredita jedan dan (sto je stvarnih 100din, koje cete kasnije iskoristiti), neki kuponi (koji su uglavnom beskorisni), ali bice i 5-7 "free" nagrada. Ti bi "trebalo" da vam nudi nagrade koje vrede (opet na osnovu search history-a) po "regularnim" cenama izmedju 1000 i 1500din. Da bi se one ostvarile, tj da bi ih dobili, morate da napravite i jednu kupovinu tog dana (iskljucivo kroz qqqq) od 1000/1200 din. Opet i ovo malo varira, meni je u pocetku bilo 1000din, posle su podigli na 1200din.. Te cene i itemi koji se nude su po cenama nesto visim nego sto su "regularne" cene, ali ne za drasticno - i uglavnom se isplati - ako imate da kupite 14 artikala (recimo 2x7) vrednosti 1000-1500din... Dobijete ih vrlo vrlo grubo u pola cene (prvi benefit QQQQ).
Na kraju, ako ste kliktali/ulazili svih 21 dan, za jos jednu kupovinu od 1000/1200din, dobijate i ultimate nagradu onu koju ste izabrali (ako u mdjv nije nestala sa stanja, u kom slucaju birate drugu nagradu, ali ovde temu ne vara)... I ovo se vrlo isplati - jer efektivno dobijete npr 6200din robe za 1200din. Ovde je bilo prijava da im je temu trazio da kupe za 5000din, sto se meni nije desilo, ali obzirom na razliku izmedju "prave" igre, i onoga kada je nazovu tako, a onda ili ne daju popust uopste, ili raspice tako drske uslove (ultimate nagrada od 300din, ili 5000din za otkup)...
Ukratko, do sada se nisam pokajao ni sa jednim qqqq krugom (2-3 sam odigrao), ali kao sto rekoh, covek treba da bude pazljiv kao i sa svim ostalim temu.. U sumi kada ga imate - se vrlo isplati - ako vam ti itemi zapravo trebaju - dobijete sve u grubo pola cene + jos poslednji item drasticno ispod cene (cca 6200din za 1200din npr)...
Naravno glavna mana QQQQ (kada je "pravi") je navlacenje djubreta u kucu lol...

Naravno "free" nagrade, ne morate da kupite/uzmete.. Dovoljno je da ste usli u qqqq. I da, ako slucajno propustite jedan dan, ne gubite pravo na ultimate nagradu, tj mozete da "redeemujete" taj dan, tako sto cete opet kupiti nesto za 1000/1200din. Meni se jednom desilo da sam zaboravio, i morao sam da kupim neku glupost za 1200din...

Вау. Хвала на издвојеном времену и опширном одговору. Мени и даље највише лежи CC само ако је иоле добар. У задње време сваки ми је за куповину преко 9.000 и повраћај кредита од око 4.500. Раније су били МНОГО бољи. Али видећу сад да испробам и овај qqqq. Можда се и убоде нешто да ваља.

Ja sam nekako brzopleto izabrao na početku onih 7 itema, ali sam tom prilikom izabrao isti artikal dva različita modela. Da li bih mogao jedan od ta dva nekako da izbacim iz liste? Daje mi samo repick glavne nagrade, ali ne i ovih ostalih 🙂
Samo glavna nagrada može da se menja. Ali zato je moguće vratiti nešto od prispelih nagrada i dobiti novac na temu kredit.

Nazad
Vrh Dno